-
-
@המפותח כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
אני רואה שני פאזות אחד מול השלילי ואחד מול החיובי וזה מראה לי בטסטר שלשניהם יש חשמל וזה עובד
לא הבנתי כמב גידים (חוטים) יש שם? אפשר לצרף תמונה?
@המפותח כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
האם אחד יכול להסביר לי איך זה הגיוני
יכול להיות מכשיר אחר בבית שלא עובד, כי מחובר לו רק פלוס, והמינוס מנותק מארון החשצל, ולכן אתה מקבל את הפלוס במינוס דרך המכשיר ההוא.
-
@זנב-לאריות
לא הבנתי איך זה מגיע למינוס אם המינוס לא מחובר? -
@זנב-לאריות כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
יכול להיות מכשיר אחר בבית שלא עובד, כי מחובר לו רק פלוס, והמינוס מנותק מארון החשצל, ולכן אתה מקבל את הפלוס במינוס דרך המכשיר ההוא.
ליתר דיוק:
מכשירים שעובדים בצורה של "טורי" כלומר שיש מעגל שלם של זרם החשמל, אז החשמל חוזר דרך המינוס, וזה לא חשמל באמת [אולי זה חשמל 'מת' שעל שמו חשמל רגיל נקרא חשמל 'חי']
לדוגמא גופי חימום הם טוריים ומנועים הם לא טוריים -
@תלת-פאזי כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
לדוגמא גופי חימום הם טוריים ומנועים הם לא טוריים
לא מכיר את המושג טוריים
מה שאני כן יודע זה שמכשיר שמחובר לחיובי ולא לשלילי, מי שיגע בשלילי (במקום שיתחבר לארון), מה שיקרה זה שהחשמל יזרום דרכו לאדמה - וכך הוא מתחשמל
(איך עובד טסטר? גם דרך הנעליים זורם מינוס דרכך לאדמה - ופעם איזה שוטה נגע ברצפה והטסטר דלק חזק יותר, השלב הבה שהוא עשה גרם לו להתחשמל "דרך הטסטר" - מטעמי בטיחות לא אפרט מה עשה בשלב השני, אבל השלב הראשון גם מסוכן 'ראו הוזהרתם')
-
מה שאני כן יודע זה שמכשיר שמחובר לחיובי ולא לשלילי, מי שיגע בשלילי (במקום שיתחבר לארון), מה שיקרה זה שהחשמל יזרום דרכו לאדמה - וכך הוא מתחשמל
לדוגמא במאוורר אני מוכן לגעת
איך עובד טסטר? גם דרך הנעליים זורם מינוס דרכך לאדמה - ופעם איזה שוטה נגע ברצפה והטסטר דלק חזק יותר, השלב הבה שהוא עשה גרם לו להתחשמל "דרך הטסטר" - מטעמי בטיחות לא אפרט מה עשה בשלב השני, אבל השלב הראשון גם מסוכן 'ראו הוזהרתם'
לא ממש מדוייק יש איזה שהיא סגירת מעגל אבל זה לא המינוס,
בכל אופן תגיד לאותו אחד שיבדוק מהר את הארקה אצלו בבית
נ.ב. אני מאוד מאוד מסתקרן לדעת מה הוא ניסה -
לא ממש מדוייק יש איזה שהיא סגירת מעגל אבל זה לא המינוס,
בסדר! הגוף שלך הוא ההארקה
תקשיב התפקיד של הארקה הוא שבמקרה וגוף המכשיר שעשוי ממתכת למשל מחובר לחיובי הש"י, מחברים כבל שמוליך טוב (ובודקים שהוא עושה את העבודה היטב) כדי שרוב החשמל יזרום לאדמה דרך המוליך הטוב ולא דרך האדם שהוא מוליך גרוע (ובגלל שהוא מוליך גרוע הוא עלול להתפחם חלילה ה"י),לסיכום ההארקה מחליפה את המינוס במקרי חרום (גם המינוס של חברת חשמל בסוף איכשהו קשור למעגל באדמה, אבל לא בדיוק, כיון שחיובי ושלילי זה פיצוץ וחיובי והארקה אין פיצוץ).
-
@זנב-לאריות גם אני חשבתי ככה פעם.....
למעשה השלילי מגיע מאחד משני הפאזות שאינם פעילים בכל רגע נתון [50HZ], דרך חיבור 'המשולש' (אני לא יודע איך זה עובד ומה הרעיון בזה
אך זה הצלבת מידע משני כיוונים- מנוע תלת פאזי לא מקבל שלילי ויש בו את הרעיון של ה'משולש'
- שאלתי פעם טכנאי של חברת חשמל כאשר הוא היה תלוי בין שמים לארץ בסמיכות לאחד מהשנאים, וכך הוא הסביר לי [אתה יכול לעשות חיפוש בגוגל ותמצא הרבה חומר]
הארקה לעומת זאת היא דרך מפלט הן לחשמל שהגיע בטעות [כמו שכתבת שאם נוגע החיובי בגוף המכשיר וכו' ] וכן דרך מפלט לזליגות חשמל [כמו בהשראה מגנטית של החשמל, וכן לחשמל שחוזר מהמכשירים הטוריים]
הארקה עובדת גם בשילוב עם הפחת שברגע שיש זליגה גדולה מידי של חשמל לא דרך הפחת (לא דרך השלילי אלא דרך הארקה) אז הפחת קופץ, ולכן חיובי והארקה אין פיצוץ אבל קופץ החשמל [עם הפחת תקין]
ומי שנוגע בטסטר וברצפה ומרגיש זרם- שיבדוק את תקינות הארקה -
מי שנוגע בטסטר וברצפה ומרגיש זרם-
זרם חלש' (חוצמזה גם טסטר ללא התחשמלות לוקח קצת חשמל מהמינוס ללא מחזוריות במינוס שבפחת)
למעשה כמה דברים לא מסתדרים לי במה שכתבת שהמינוס הוא אחד משני הפאזות הנותרות,
אבל כנראה אני לא מבין כמוך, ובמקום שנגמר הידע, נגמד הויכוח.
(דוגמה: 1. למה לא מתחשמלים ממינוס, 2. למה חיובי ושלילי זו סגירת מעגל של 230v ושני פאזות זה 400v?). -
זה שרטוט לאיזה שהוא חיבור בין גנרטור לחשמל
בשבילנו, נוכל לראות את מקור היציאה של המינוס בגנרטור (בצד ימין) [שזה גם מקור החיבור של הגנרטור להארקה- בשיטת הארקה מסוימת]
השלילי זה לא ממש הפאזה בחיי חיותה זה כמו פאזה מתה [אני לא יודע מה זה אומר, אבל לכן לא מתחשמלים ממנה ולכן המתח נמוך, משא"כ בשני פאזות ששניהם חיים]
גם בשבילי הדברים הם עדיין סתומים וחתומים ואני ישמח אם מישהו יום אחד יסביר לי את זה יותר טוב, לא ע"י חיפוש בגוגל - זה גם אני יודע לעשות ואין לי סבלנות לקרוא מאמרים שלמים עם חישובים מתמטיים וכו', אני מחפש הסבר קצר ולעניין
-
@תלת-פאזי
נתחיל מהתחלה מה זה חשמל
ובכן חשמל זה אלקטרונים שזורמים דרך מוליך ממקום שיש עודף למקום שיש חוסר וזה נקרא מתח ככל שהפער בין העודף לחוסר יותר גדול כך המתח יותר גדול
נקודה הבאה יש חשמל שנקרא זרם ישר זה חשמל שיש במצרים בטריות וכדומה שם יש פלוס ומינוס והאלקטרונים זורמים מהמינוס לפלוס כן זה לא טעות מהמינוס לפלוס
ויש חשמל שנקרא זרם חילופין שבו יש פאזה ואפס בגלל שזה עובד בצורה שונה המתח בפאזה מתחלף 50 פעם בשניה בין 230V פלוס ל 230V מינוס ולכן הפער בין הפאזה לאפס יהיה תמיד 230 ומתח בין פאזות יהיה 400V בגלל שהמתח מחלף כמו גל ~ כלומר לא בבת אחת הוא עובר ממינוס לפלוס תנסה לדמיין סמל של מרצדס שמסתובב כל קו מסמן פאזה כשזה נמצא בקצה למעלה המתח הוא 230V פלוס ואז הוא מתחיל לרדת עד שמגיע למטה ואז המתח 230V מינוס ובגלל שזה שלוש פאזות המרחק בין פאזה אחת הוא 400V כי כשפאזה אחת נמצאת ב230 פלוס הפאזה השניה נמצאת במינוס איפהשהוא באמצע הדרך
עכשיו מנוע תלת פאזי עובד בלי אפס כי כל פאזה משמשת כמינוס של השניה וכל מכשיר חשמלי מחובר לאפס ואם באופן תאורטי כל הפאזות שלך בבית עובדות בצורה מאוזנת לחלוטין אתה יכול לנתק את האפס הראשי והכל יעבוד מעולה כי דרך האפס כל המכשירים מחוברים והפאזות משמשות מינוס אחת של השניה ואם תנתק מכשיר אחד כל המכשירים האחרים יכבו באותו רגע כי לא יהיה להם מינוס (סיפר לי חבר שעשה ניסוי כזה לקח שלש תנורים הדליק את שלשתם ואז ניתק את האפס הראשי והמשיכו לעבוד ואז כיבה את אחד וגם השניים האחרים הפסיקו לעבוד)
האפס עצמו מחובר בסופו של דבר לאדמה כי בסוף אף פעם לא יכול להיות לך צריכה מדויקת בכל הפאזות והמעט חשמל שחוזר בסופו של דבר יגיע לאדמה
אפשר לבדוק את מה שכתבתי בכל בית שיש לו תלת פזי עם רב מודד רגיל כפי שידוע לכל מי שמבין אפשר למדוד אמפר עם רב מודד גם על הפאזה וגםעל האפס יגש כבודו לרון חשמל יתחיל למדוד לדוגמא L1 13A L2 15A L3 18A והאפס הפתעה הרי כל החשמל בבית עובר דרכו ובמקום שיהיה 46 אמפר התוצאה 7 בלבד למה מהקרה איפה ברחו להם 39 אמפר? וי"ל על זה נסוב כל ההסבר עד לכאן@זנב-לאריות כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
גם המינוס של חברת חשמל בסוף איכשהו קשור למעגל באדמה, אבל לא בדיוק, כיון שחיובי ושלילי זה פיצוץ וחיובי והארקה אין פיצוץ
בעיקרון אם הפחת לא תקין גם בין פאזה לארקה יהיה פיצוץ אבל הפחת מוריד את החשמל בגלל הזליגה עוד ליפני שמספיק לעבור הרבה זרם שיעשה פיצוץ אבל כמו שכתבת בסוף גם האפס מחובר לאדמה
לסיכום ההארקה מחליפה את המינוס במקרי חרום
היא לא מחליפה את המינוס אלא מזרימה ת החשמל לאדמה במקום לאדם האומלל שיגע לתומו במכשיר ולא יבין מה קורה לו
נ.ב אני מקוה שעניתי על בקשתו של @תלת-פאזי גם בשבילי הדברים הם עדיין סתומים וחתומים ואני ישמח אם מישהו יום אחד יסביר לי את זה יותר טוב, לא ע"י חיפוש בגוגל - זה גם אני יודע לעשות ואין לי סבלנות לקרוא מאמרים שלמים עם חישובים מתמטיים וכו', אני מחפש הסבר קצר ולעניין זו הפעם הראשונה שאני מעלה את מה שאני מבין בראש על הכתב אני מקווה שזה ברור אם לא אני ישמח להבהיר -
@יצחק-e כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
בגלל שזה שלוש פאזות המרחק בין פאזה אחת הוא 400V כי כשפאזה אחת נמצאת ב230 פלוס הפאזה השניה נמצאת במינוס איפהשהוא באמצע הדרך
יתכן ואתה צודק, אתה יודע את זה ממקור מוסמך?
כי איך שאני הבנתי, לא ממקור מוסמך, אבל עם היגיון, שכשיש מתח בפאזה אחת אין בכלל מתח בפאזה אחרת, ולכן תמוה לי מדוע יש מתח 400 Vאני הבנתי שהמגנט מסתובב בין שלושת הסלילים ויוצר שדה אלקטרו מגנטי על אחד מהסלילים בלבד
אבל עכשיו אני חושב שיתכן והצדק איתך שבכל זמן נתון המגנט חופף ליותר מסליל אחד [כמעט שני סלילים מלאים], וא"כ בעצם יכלו לעשות את המגנט מעט יותר גדול ואז המתח בין הפאזות היה 460 V
האם הבנתי נכון?@יצחק-e כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
האפס עצמו מחובר בסופו של דבר לאדמה כי בסוף אף פעם לא יכול להיות לך צריכה מדויקת בכל הפאזות והמעט חשמל שחוזר בסופו של דבר יגיע לאדמה
אני חושב שבזה יש לך טעות, כי בעצם כל החשמל חייב לחזור למקור שלו וזה נקרא סגירת מעגל
ההבנה שלי: השדה אלקטרו מגנטי לא מייצר אלקטרונים אלא גורם להם לרצות לנוע לכיוון מסויים, אם אין צריכה אין מתח, רק כשבפועל יש בקשה לצריכה אז יש לאלקטרונים העודפים להיכן לנוע, ולכן הם (בעיקרון) חייבים לחזור לכור מחצבתם [דרך האפס, ולא לאדמה]@יצחק-e כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
בעיקרון אם הפחת לא תקין גם בין פאזה לארקה יהיה פיצוץ
אם לא ניסת את זה, שוב אני חולק עליך, כי זה לא יוצר קצר במעגל של החשמל, וכמו שכתבתי קודם, רק דרך האפס נהיה מעגל סגור שבו יכול להיות קצר [קצר- פירושו סגירת מעגל עם זרימה מאוד טובה של החשמל- יותר מידי טובה]
-
אני חושב שבזה יש לך טעות, כי בעצם כל החשמל חייב לחזור למקור שלו וזה נקרא סגירת מעגל
זה לא טעות החשמל אכן חוזר למקור שלו לא דרך האפס אלא דרך הפאזות האחרות והאפס זה לאפס את העודפים שבין הפאזות ולהעביר לאדמה אני לא חשמלאי אבל עובד בתחום ולמשל בגנרטור שאני עובד בו עשו אלקטרודות מיוחדות שאליהם התחבר האפס ולא חזר לגנרטור שממנו יוצאים רק שלש חוטים
אתה יודע את זה ממקור מוסמך?
כן
אני הבנתי שהמגנט מסתובב בין שלושת הסלילים ויוצר שדה אלקטרו מגנטי על אחד מהסלילים בלבד
אבל עכשיו אני חושב שיתכן והצדק איתך שבכל זמן נתון המגנט חופף ליותר מסליל אחד [כמעט שני סלילים מלאים], וא"כ בעצם יכלו לעשות את המגנט מעט יותר גדול ואז המתח בין הפאזות היה 460 V
האם הבנתי נכון?המתח ביציאה מחברת חשמל הוא בערך 12000 וולט יש אח"כ שנאים שמורידים את המתח ל230