-
-
@המפותח כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
אני רואה שני פאזות אחד מול השלילי ואחד מול החיובי וזה מראה לי בטסטר שלשניהם יש חשמל וזה עובד
לא הבנתי כמב גידים (חוטים) יש שם? אפשר לצרף תמונה?
@המפותח כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
האם אחד יכול להסביר לי איך זה הגיוני
יכול להיות מכשיר אחר בבית שלא עובד, כי מחובר לו רק פלוס, והמינוס מנותק מארון החשצל, ולכן אתה מקבל את הפלוס במינוס דרך המכשיר ההוא.
-
@זנב-לאריות
לא הבנתי איך זה מגיע למינוס אם המינוס לא מחובר? -
@זנב-לאריות כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
יכול להיות מכשיר אחר בבית שלא עובד, כי מחובר לו רק פלוס, והמינוס מנותק מארון החשצל, ולכן אתה מקבל את הפלוס במינוס דרך המכשיר ההוא.
ליתר דיוק:
מכשירים שעובדים בצורה של "טורי" כלומר שיש מעגל שלם של זרם החשמל, אז החשמל חוזר דרך המינוס, וזה לא חשמל באמת [אולי זה חשמל 'מת' שעל שמו חשמל רגיל נקרא חשמל 'חי']
לדוגמא גופי חימום הם טוריים ומנועים הם לא טוריים -
@תלת-פאזי כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
לדוגמא גופי חימום הם טוריים ומנועים הם לא טוריים
לא מכיר את המושג טוריים
מה שאני כן יודע זה שמכשיר שמחובר לחיובי ולא לשלילי, מי שיגע בשלילי (במקום שיתחבר לארון), מה שיקרה זה שהחשמל יזרום דרכו לאדמה - וכך הוא מתחשמל
(איך עובד טסטר? גם דרך הנעליים זורם מינוס דרכך לאדמה - ופעם איזה שוטה נגע ברצפה והטסטר דלק חזק יותר, השלב הבה שהוא עשה גרם לו להתחשמל "דרך הטסטר" - מטעמי בטיחות לא אפרט מה עשה בשלב השני, אבל השלב הראשון גם מסוכן 'ראו הוזהרתם')
-
@זנב-לאריות כתב בהסבר | שני חיובי בגוף שצריף גם חיובי וגם שלילי:
מה שאני כן יודע זה שמכשיר שמחובר לחיובי ולא לשלילי, מי שיגע בשלילי (במקום שיתחבר לארון), מה שיקרה זה שהחשמל יזרום דרכו לאדמה - וכך הוא מתחשמל
לדוגמא במאוורר אני מוכן לגעת
איך עובד טסטר? גם דרך הנעליים זורם מינוס דרכך לאדמה - ופעם איזה שוטה נגע ברצפה והטסטר דלק חזק יותר, השלב הבה שהוא עשה גרם לו להתחשמל "דרך הטסטר" - מטעמי בטיחות לא אפרט מה עשה בשלב השני, אבל השלב הראשון גם מסוכן 'ראו הוזהרתם'
לא ממש מדוייק יש איזה שהיא סגירת מעגל אבל זה לא המינוס,
בכל אופן תגיד לאותו אחד שיבדוק מהר את הארקה אצלו בבית
נ.ב. אני מאוד מאוד מסתקרן לדעת מה הוא ניסה