בירור | קניית כונן אחסון באינטרנט - איך אני יודע אם זה פייק או לא ???
-
לאחרונה מספר משתמשים העלו פוסטים בהם משתפים כווני הבזק ( דיסק און קי ) שלפי הכתוב זה נפח גבוה והמחיר מגוחך.
בתכל'ס התגובות היו שזה פייק וכדומה.
האם יש איזשהו מספר פרמטרים שאיתם אני יכול להיות בטוח שאני קונה מוצר אמין?
האם כל דבר שהוא קצת זול כבר מחשיד?
האם יש דרך להיות בטוח שלא ירמו אותי ? -
איך לקנות כונן באליאקספרס
-
דבר ראשון כמובן לבדוק דירוג של הקונים, אבל זה עדיין לא אומר כלום בגלל שרוב הקונים נותנים את הביקורת בהתחלה אחרי שהם קיבלו את המוצר ובכונני אחסון בדרך כלל הבעיות מתחילות אחרי זמן למשל בעיות של נפח*
-
לבדוק שהוא מוכר רק נפח הגיוני ולא מופקע
בערך עד 8/10 טרה בייט לדיסק קשיח רגיל ולדיסק און קי בערך חצי טרה. אפשר גם לבדוק עם הנפח קיים בארץ לפני שקונים -
לבדוק שהמחיר משתנה בהתאם לנפח בצורה הגיונית
למשל יש כאלה מוכרים שאתה מוסיף על כל הכפלה בערך חמש או עשר שקל, שזה לא הגיוני -
לבדוק בחוות דעת צילומים של בדיקת מהירות ובדיקת נפח שעוברת על כל שטח האחסון*
-
בקניית דיסק קשיח לבדוק בתמונות של הקונים שפתחו את המארז של הארד דיסק ומראים מה יש בפנים
כי יש שמוכרים דיסק און קי בתוך קופסה של ארד דיסק בקצה צמוד לחיבור, גם בקניית און קי אפשר לבדוק האם המוכר מוכר דיסקים קשיחים מזויפים -
אפשר גם לקנות של חברה ידועה, ולבדוק בתגובות האם זה מקורי. יש חברות מסוימות שנותנות קישור באתר החברה לחנות הרשמית באליאקספרס.
-
-
@a-y-f
מצטרף למה שכתוב בהודעה הקודמת...
אוסיף שגם באלי אקספרס וגם באמזון ישנן חנויות רשמיות של מותגים מוכרים כמו סאנדיסק ושיאומי, ובאמזון המבחר הרבה יותר גדול...
קח לדוגמה את המוצר הבא: https://www.amazon.com/Silicon-Power-Portable-External-Compatible/dp/B09VSR2ZHD?tag=hwzone0f-20&th=1
דיסק אונקי 1 TB עם חיבור USB 3.2 שתומך במהירויות גבוהות מאוד, החנות הזאת היא חנות רשמית של Silicon Power ולכן אתה יכול לסמוך על זה בעיניים כמעט עצומות, (אציין גם שהגעתי לקישור הזה דרך אתר ישראלי מאוד אמין) גם המחיר הגיוני.. וגם הציון של החנות גבוה מאוד
באלי אקספרס יותר קשה לדעת מה חנות רשמית ומה לא כי יש הרבה חנויות עם שם דומה, אבל עם קצת שכל והתבוננות אפשר לראות מה חנות רישמית ורצינית ומה לא -
@nte כתב בבירור | קניית כונן אחסון באינטרנט - איך אני יודע אם זה פייק או לא ???:
@a-y-f
אם זה מאמזון יותר טוב רק עדיף 1 חברה מוכרת 2 שהמוכר יהיה אמזוןאם זה נמכר על ידי אמזון/נשלח על ידי אמזון יש על זה אחריות של אמזון אפילו אם החנות לא מוכרת, ומקסימום אפשר להחזיר
-
@פקז כתב בבירור | קניית כונן אחסון באינטרנט - איך אני יודע אם זה פייק או לא ???:
@nte כתב בבירור | קניית כונן אחסון באינטרנט - איך אני יודע אם זה פייק או לא ???:
@a-y-f
אם זה מאמזון יותר טוב רק עדיף 1 חברה מוכרת 2 שהמוכר יהיה אמזוןאם זה נמכר על ידי אמזון/נשלח על ידי אמזון יש על זה אחריות של אמזון אפילו אם החנות לא מוכרת, ומקסימום אפשר להחזיר
אולי זה מחודש (מחיר זול!!!! )
-
@פקז כתב בבירור | קניית כונן אחסון באינטרנט - איך אני יודע אם זה פייק או לא ???:
@מנדי-מירי ואיך זה קשור?
שאם אתה קונה משהו במחיר שלא תואם את המציאות אז יש מצב שזה מחודש !!!
אפילו מאמזון ולזה לא עוזר אחריות מהמזון !!! -
@מנדי-מירי ואז מה אם זה מחודש? אם משהו לא תואם לפרטים שהמוכר כתב אפילו אם הבעיה היא רק שזה איטי והיה כתוב שזה מהיר אפשר לקבל החזר מאמזון
הבעיה במחודש הוא שאתה לא יכול להוכיח שזה לא חדש !וזה נשבר יותר מהר
-
@מנדי-מירי אם רואים שזה לא חדש אפשר לבקש על זה החזר ואם לא אז אמזון לא יגידו כלום ואם זה נשבר מיד מקבלים על זה החזר
חזק
צודק