בקשת מידע | המלצה לקניית מחשב נייח מעבד i5
-
@big-boy ידעתי שיש דור 12 13 אבל חשבתי שכמו שאני לא צריך מעבד I7 חשבתי שגם אין לי עניין להשקיע על דור חדש יותר (אלא א"כ תתקן אותי שאין הבדל במחירים )
ושמעתי על מפרט בהתאמה אישית השאלה היא אם זה שווה לי כשאני לא צריך מחשב מיוחד@big-boy כתב בבקשת מידע | המלצה לקניית מחשב נייח מעבד i5:
המוכנים שיש בחנויות לא מגיעים עם חלקים באיכות מי יודע מה....
מה זאת אומרת?
וכמה שווה לי להשקיע בשביל להימנע מזה? -
@מאן-דאמר כתב בבקשת מידע | המלצה לקניית מחשב נייח מעבד i5:
ידעתי שיש דור 12 13 אבל חשבתי שכמו שאני לא צריך מעבד I7 חשבתי שגם אין לי עניין להשקיע על דור חדש יותר (אלא א"כ תתקן אותי שאין הבדל במחירים )
ההבדל במחיר לא גדול והתמורה למחיר בהחלט מצדיקה את עצמה לדעתי.
@מאן-דאמר כתב בבקשת מידע | המלצה לקניית מחשב נייח מעבד i5:
ושמעתי על מפרט בהתאמה אישית השאלה היא אם זה שווה לי כשאני לא צריך מחשב מיוחד
אם אתה עושה הרכבה בחנות אז אין כאן שיקול כספי אם אתה מרכיב בKSP לדוגמא אז ההרכבה עצמה זה תוספת שקל למחיר חלקי החומרה (כנ''ל כשאתה מרכיב לבד) ואתה מרוויח שאתה יכול לבחור את כל החלקים בעצמך ויכול להחליט במה להשקיע יותר.
המקרה היחיד שבו זה פחות משתלם לאנשים שכן מחפשים לחסוך זה לעשות את ההרכבה אצל טכנאי פרטי שזה אומנם יותר מומלץ אבל לא קריטי במפרטים בסיסיים.@מאן-דאמר כתב בבקשת מידע | המלצה לקניית מחשב נייח מעבד i5:
מה זאת אומרת?
וכמה שווה לי להשקיע בשביל להימנע מזה?אני יתן דוגמא: בזכרונות DDR4 יש מהירויות שונות החל מ2400MHz עד ל5133MHz הזכרונות שרוב המשתמשים הממוצעים בDDR4 לוקחים הם זכרונות במהירות 3200 כשאתה קונה מחשב מוכן לחברה אין בעיה לתקוע לך זכרונות במהירות 2400 או 2666 שאף אחד כבר לא משתמש בהם היום ולכתוב לך שיש לך 16GB בלי לציין איזה מהירות כנ''ל במהירות הכוננים, בלוחות אם הכי מינימליים שיש, קירורים למעבד שלא נותנים ניצול מלא של יכולות המעבד ששילמת עליו, וכו' וכו'
יש לך כאן סקיצה למפרט בסיסי ועדכני (ללא מערכת הפעלה, ממליץ בחום לכל אחד לעשות את זה לבד) כמו שאתה יכול לראות לא מדובר בהבדלים גדולים במחיר...
אגב, המפרט שהבאת מאייבורי למעלה, רק מחזק את מה שאני אומר.... (לוח הכי פשוט, זכרונות הכי לא מומלצים, כונן שהוא אפילו לא NVMe דבר שהוא מינימום כיום) -
@big-boy כתב בבקשת מידע | המלצה לקניית מחשב נייח מעבד i5:
יש לך כאן סקיצה למפרט בסיסי ועדכני (ללא מערכת הפעלה, ממליץ בחום לכל אחד לעשות את זה לבד) כמו שאתה יכול לראות לא מדובר בהבדלים גדולים במחיר...
שידרגתי את המפרט שהבאת לי למצב הזה
https://ksp.co.il/web/item/16014
(הוספה של SSD לחצי טרה ושידרוג המעבד)
האם זה מומלץ וניתן לקניה או שצריך דברים נוספים
תודה רבה על כל העזרה -
@מאן-דאמר בשמחה.
לגבי שאר השינויים במפרט. בכנות, אני לא חושב שתראה את ההבדל בין 13400 ל13600 וכן בזכרונות בין 3200 ל3600 מה גם שעדיף לשדרג את הקירור אם אתה באמת הולך על ה13600.
בגלל שלא חישבת את מחיר הלוח (עוד 800 ש''ח) יכול להיות שהרגשת חופשי לשדרג בשאר החלקים, השאלה היא אם אתה באמת רוצה להישאר על אותו קונספט או לשנמך את מה ששידרגת כי שוב אני מדגיש. לשימושים שלך כך זה היה נשמע לפחות... אין באמת צורך בשדרוגים האלו.
תעדכן מה הכיוון שלך ולפי זה נעשה את התיקונים. -
@מאן-דאמר בהתאם למלאי כרגע מדובר בהבדל של כ-300 ש''ח.
זה המפרט אחרי העריכה (כולל לוח עם Wifi) דעתי האישית היא, במידה ואתה צריך wifi לא להתחיל לחשוב עכשיו על לקנות מתאם חיצוני כי לא מדובר באותו איכות של wifi מובנה ואתה אומנם חוסך 200 ש''ח אבל בדרך כלל גם מתחרט על זה בהמשך, אלא אם כן החיבור הקווי בא לך בקלות ואז באמת יהיה עדיף להשתמש בכבל רשת מחובר ישירות לראוטר. -
@מאן-דאמר כל עוד אתה לא מתכוון להתעסק בגרפיקה, גיימינג וכו' אין צורך (למעבד יש ליבה גרפית מובנית שמספיקה לכל הצרכים הגרפיים הבסיסיים שים לב לא להחליף את המעבד מ13400 ל13400F (אפילו שהוא יותר זול בכמה שקלים) כי מעבדים עם האות F הם מעבדים ללא ליבה גרפית שאכן דורשים כ. מסך נפרד.