בקשת מידע | פריצת האקר למחשב לפני תקופה
-
הורדתי תוכנת אני דסק פרוץ בלילה מאיזשהו אתר והפעלתי אותו
ואז למחרת החלטתי שזה לא בטיחותי ומחקתי אותו
ואחרי שבוע נכנסתי לחשבון פיפאל שלי וזה לא נתן לי להכנס ניסיתי להחליף סיסמה דרך אימות מהמייל ולא קיבלתי את המייל ואז החלפתי את הסיסמה דרך אימות טלפוני
אחרי שבוע אני מקבל SMS מחברת האשרי על חיוב דרך פיפאל של 1245 דולר!!!
רצתי למחשב ואני נכנס ואני רואה ששוב הסיסמה השתנתה נכנסתי שוב באימות דרך הטלפון וראתי רכישה על חשבוני בחנות בארצות הברית
ואז גיליתי שהסיבה שלא קיבלתי מייל אימות זה כי האקר הגדיר לי במייל רשימת מסננים עם כל החנות אונלין המוכרות וכל סוגי חברות האשרי שימחק לי את המיילים שלהם וישלח את זה לכתובת מסוימת
וכן חיבר את המייל שלי לחשבון שרת IMOP שדרכו הוא קרא את המיילים של האימות
ביטלתי את שניהם מייד ואז עברתי על המיילים המחוקים ראיתי שהוא נכנס שינה סיסמה לפיפאל דרך המייל
שיניתי את הסיסמה של המייל וניתקתי את כל המקומות המחוברים והרצתי אנטי ווירוס על המחשב(לא היה משהו מיוחד כי הסרתי את האני דסק ההוא היה רק כמה תוכנות פרוצות של ירון)
ואז מצאתי את הקבלה של החנות בה הוא קנה ונכנסתי לאתר שלהם הכנסתי את המייל שלי ואיפסתי סיסמה (הטיפש הזה פתח חשבון על המייל שלי ועל השם שלי) ביקשתי מהמוכר לבטל את העיסקה מייד (זה היה ממש חצי שעה אחרי הקנייה) והוא ביטל לי את זה...
בכתובת היה כתובת באילינוי כולל מספר בית ומספר טלפון לקבלת המוצר וכן יש לי את המייל שלו
הוא נטרל את הדרייבר של הרמקול בשביל שהמחשב לא יעשה רעש (לפי המעקבים שלי הוא נכנס ב2:30 בלילה)
לפי ההיסטורית כניסה לכל מני אתרים והעדכון של מיקרוסופט וכ"ופרסמתי את זה בגלל 3 סיבות
1 שידעו מה המחיר של תוכנות פרוצות
2 שידעו שלהחליף סיסמה במייל אחרי פריצה זה לא תמיד מספיק צריך לבדוק מה עוד הוא הספיק(כי במקרה של מסנן הוא עדיין מקבל את כל המיילים)
3 אם יש עוד משהו שיכול להיות שאני לא יודע שהוא עשה לי ואני יגלה את זה בהמשךיש לי כ 200 סיסמאות שמורות בגוגל והתעצלתי להחליף את כולם אז החלפתי את מה שקריטי ושככתי את להחליף את של הפייסבוק
ואז ראיתי שזה קרא לעוד משהוא באותו לילה חצי שעה לפני והוא תפס את זה בזמן כשהוא עוד היה על המחשב
מצ"ב הקישור https://www.facebook.com/groups/tishaal/posts/3389641501285422/
ואז פרסמתי את הסיפור בפייסבוק אחרי יומיים נפרץ לי החשבון והוא החליף את המייל ומחק את הפרסום שלי (מקווה שלא יעשה את זה גם כאן...)
אם יש למישהו עוד משהו להסיף אני ישמח
מאז אני מפחד לחבר שוב את המחשב לאינטרנט למרות שיש לי ESET ברישיון והרצתי אותו בכל סוגי הווריציות וכן את האנטי רוגלות הכחול עדיין יש לי חרדות -
@בעש-amp-quot-ט כתב בבקשת מידע | פריצת האקר למחשב לפני תקופה:
זה מחיר של תוכנת אני דיסק, לא?
לא מדויק, זה נכון שהרבה מאוד אקרים עוקבים אחרי הערוץ הפתוח של התחברות מרחוק ובודקים תמיד אפשרות לכניסה אבל עדיין צריך אישור של המחשב כדי להיכנס (חוץ מגישה קלה לחיבור שזה פחות בטיחותי).
במקרה שלו כנראה הוא הוריד תוכנה מאיזה אתר של תוכנות זדוניות כמו עשרות אתרים שיש ברשת.@דוד-משה צר לי על המקרה שלך, עברתי תחושה דומה לפני כמה שנים של חיבור מחשב האקר מרחוק, הייתי בנתב"ג והתחברתי למחשב בעבודה עם גישה קלה של TeamViewer ולמחרת נדהמתי לגלות שהחשבון מייל נפרץ אבל רק ככה לומדים להיות חזקים וחכמים יותר וזהירים הרבה יותר טוב.
@דוד-משה כתב בבקשת מידע | פריצת האקר למחשב לפני תקופה:
מאז אני מפחד לחבר שוב את המחשב לאינטרנט
אל תגיע לשם... פשוט תשתמש באתרים מוכרים של תוכנות ואם אתה לא יודע אתה תמיד מוזמן לשאול אותנו או חברים אחרים ברשת ונשמח לעזור.
-
@דוד-משה תוכל לדווח ל FBI אני עשיתי את זה בעבר לא מאד מסובך הנה קישור
https://www.ic3.gov/Home/FileComplaint -
@web_master כתב בבקשת מידע | פריצת האקר למחשב לפני תקופה:
@דוד-משה תוכל לדווח ל FBI אני עשיתי את זה בעבר לא מאד מסובך הנה קישור
https://www.ic3.gov/Home/FileComplaintועשו משהו?
-
@a-y-f כתב בבקשת מידע | פריצת האקר למחשב לפני תקופה:
הייתי מציעלך להריץ סריקת וירוסים לפני עליית הוינדוס.
אני לא יודע איך זה נקרא בESET אבל יש אופציה להחדיר וירוסים לפני עליית הוינדוס - כך שקשה מאוד למצוא את זה בסריקת וירוסים רגילהאני מכיר את זה וכבר הרצתי גם את זה קוראים לייב ESET
-
@דוד-משה
תודה שאתה מעיר את הציבור בתוכנות הזדוניות בהחלט צריך להזהר איפה שמורידים (אני אישית אם אני מוריד משהו פרוץ זה רק מהפורום)
ודרך אגב מה שהציבור בכלל לא נזהר זה מתוכנות בכללי יש דברים שגם האנטי וירוס לא יכול לסרוק ואתה מוריד משהו מהחנות הרגילה אם הרשאות של גנסטר והוא בשקט גונב מידע במקרה הטוב עד פורץ למחשב ולחשבונות במקרא הגרוע. -
@בעש-amp-quot-ט האתר הזה מצוין ואין שום חשש להוריד ממנו.
שים לב שהקישור של ההורדה זה דף הבית של יוצר התוכנה:
https://download.anydesk.com/AnyDesk.exeבקיצור, מישהו האזין לפורט שלך וכנראה הייתה לו גישה קלה כמו סיסמא קבועה שהייתה קלה או משהו דומה.