בעיה | נכנס ווירוס למחשב!!!!!!
-
@SHIMIX-0 כתב בבעיה | נכנס ווירוס למחשב!!!!!!:
WSAZ
https://download.eset.com/com/eset/tools/online_scanner/latest/esetonlinescanner.exe
תנסה להריץ סריקה של ESET המצורפת
-
זה 100% ווירוס כופר.
מניסיון אישי בסוג ווירוס כופר אחר אני יכול לכתוב כמה נקודות:- רוב הווירוס כופר המצויים כהיום הם ללא אפשרות שחזור ללא תשלום, בדר"כ הם מצפינים עם מפתח מקוון, וחוץ מלשלם לתוקף אין פיתרון. (וזה מה שאני עשיתי לבסוף, הם לא לוקחים כ"כ יקר, לי זה עלה 4000 ש"ח)
(אמור להיות קובץ במחשב עם פרטים ליצירת קשר עם התוקף, בדר"כ הקובץ נמצא בדיסק C בתיקייה הראשית)
[בדר"כ הגופים הרשמיים אומרים לא לשלם מכמה סיבות, 1. זה שמשלמים להם נותן להם את הדחף לתקוף עוד אנשים, 2. לא בטוח שאחר התשלום הם אכן יפענחו לך את הקבצים, אבל לדעתי זה תלוי בחשיבות הקבצים, לי היה שווה לשלם] - הסוג שלך נשמע ווירוס מקוון אך יש כמה אתרים שכותבים על תוכנת פענוח מסוימת שיש סיכויים שזה יפענח את הקבצים: קישור1 קישור2
האתרים מפנים לתוכנת פענוח: STOP Djvu decryptor זה נראה מאותה משפחה, אך לא בטוח שזה יפענח את הקבצים שלך. תוכל לנסות על קובץ בודד לראות. - כמו ש @צור כתב, תכבה את המחשב, כי הווירוס עדיין פעיל בחשב עד שלא מסירים אותו, ואם זה עדיין לא הצפין את הכל הוא ימשיך להצפין, וכן הוא ימשיך להצפין גם מה שתצליח לפענח.
- יש אתר בינלאומי רשמי לווירוס כופר nomoreransom.org אך משום מה הוא לא נפתח לי.
- רוב הווירוס כופר המצויים כהיום הם ללא אפשרות שחזור ללא תשלום, בדר"כ הם מצפינים עם מפתח מקוון, וחוץ מלשלם לתוקף אין פיתרון. (וזה מה שאני עשיתי לבסוף, הם לא לוקחים כ"כ יקר, לי זה עלה 4000 ש"ח)
-
@צור כתב בבעיה | נכנס ווירוס למחשב!!!!!!:
תכבה את המחשב ולא להדליק בשום אופן
@איש-ימיני כתב בבעיה | נכנס ווירוס למחשב!!!!!!:
תכבה את המחשב
הדבר הנכון לעשות במצב כזה (וירוס כופר) הוא להכניס את המחשב למצב שינה ורק אז לנתק מהחשמל
האתרים מפנים לתוכנת פענוח: STOP Djvu decryptor זה נראה מאותה משפחה, אך לא בטוח שזה יפענח את הקבצים שלך. תוכל לנסות על קובץ בודד לראות.
לא יעבוד מדובר בואריאציה מאד חדשה
-
@משחזר-מידע כתב בבעיה | נכנס ווירוס למחשב!!!!!!:
@צור כתב בבעיה | נכנס ווירוס למחשב!!!!!!:
תכבה את המחשב ולא להדליק בשום אופן
תכבה את המחשב
הדבר הנכון לעשות במצב כזה (וירוס כופר) הוא להכניס את המחשב למצב שינה ורק אז לנתק מהחשמל
למה מה מרווחים בזה?
-
@שלמה-ו כתב בבעיה | נכנס ווירוס למחשב!!!!!!:
למה מה מרווחים בזה?
יש מצב שיוכלו להוציא את המפתח מהזכרון
-
-
@משחזר-מידע כתב בבעיה | נכנס ווירוס למחשב!!!!!!:
@שלמה-ו כתב בבעיה | נכנס ווירוס למחשב!!!!!!:
למה מה מרווחים בזה?
יש מצב שיוכלו להוציא את המפתח מהזכרון
הכוונה שהזכרון RAM ישמר בדיסק?
אם כן, במצב היברידי זכור לי שהראם נשאר פעיל אז צריך לשים לב
אגב, זה מה שקרה ב wannacry, לא? -
@מתכנת-חובב כתב בבעיה | נכנס ווירוס למחשב!!!!!!:
אם כן, במצב היברידי זכור לי שהראם נשאר פעיל אז צריך לשים לב
תלוי גם אם מדובר במפתח ייחודי (אם היה חיבור לאינטרנט) או מפתח כללי שגם אז יש מצב למצא את המפתח
-
-
@SHIMIX-0 כתב בבעיה | נכנס ווירוס למחשב!!!!!!:
הוסיף לי לכל קובץ שהוא את הסיומת WSAZ
מההההההה
עושיייייייייייייייייים?
שאלה .
- האם אתה יודע מה המקור של הוירוס ?
- איזה תוכנה התקנת לאחרונה?
- האם פנית למערך הסייבר הלאומי לבקשת סיוע (03-7779222) ? מה אמרו לך ?