בקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?
-
@דודי-ענהאל כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
@IGO דוקא אני ממש בעולמות האלו, אני מאוד אוהב ומאוד חשוב לי איכות וצלילות הכי דקה שיש (לשמוע את הצליל של מגע האצבע במיתר הגיטרה (לא הפריטה), לכן אני שואל, ואם אדע שיש קובץ כזה בהחלט אקפיד לשמוע בו.
יכול להיות שזה מתאים לפורום מקצב?!
הבעיה היא שחסמו אותו....אם תרצה אתה יכול לקפוץ אלי (עכשיו בין הזמנים...) ולבדוק כל מיני דברים
אם אתה אוהב את התחום לא ישעמם לך בכלל... -
@ישיביש כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
מה שמוביל אותנו למסקנה שcbr זה הקידוד הכי מהיר והוא נפוץ בשימוש בשידורים חיים, vbr לרוב יהיה הכי איכותי וabr זה שילוב של שניהם...
דווקא המסקנה שלי הפוכה. vdr הוא רק פחות טוב מ cdr. (כי בשיא זה 320, אלא שיש חלקים שהסיביות איטיות יותר. וזה רק טוב לנושא המשקל. משאי"כ בcdr שכל הזמן הקצב גבוה.)
ולגבי adr לא הבנתי. האם יש פיקים שבהם הקצב גבוה יותר מ320? (אם כן הוא כנראה יהיה יותר טוב)אבל זה לא באמת משנה לי, כי אני מהמסתפקים במועט... סתם מעניין אותי תאורטית.
אני באופן אישי חושב שכל התחום הזה (אודיופילים) מלא בדמיונות, וגם איפה שכן יש הבדלים, הם בטלים ביחס לפסיכולוגיה האנושית. (כמו שיש יינות טובים, אבל אם הם ימכרו בבקבוקים זולים אנשים לא ירגישו שזה טוב ולהיפך) כפי שנאמר פה. -
@m-g-f כן אני רואה באמת התבלבלתי בין hifi לבין HF אבל זה בעצם אותה משמעות של HI-RES אז תיקנתי למעלה
וסתם כך אני לפחות כן מרגיש הבדל בין רוזלוציה גבוהה אבל הבעייה שאני מרגיש את זה רק במוניטור מסוים כי אוזניות רגילות של JBL פשוט נחנקות
וגם לאוזניות בלוטוס משום מה אין לנגן שלי תמיכה בקודק של האוזניות aptx adaptive שמסוגל לתת לי 24bit ו96khz ולכן אני לא יכול לדעת ב100 אחוז.... -
@IGO כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
מה שמוביל אותנו למסקנה שcbr זה הקידוד הכי מהיר והוא נפוץ בשימוש בשידורים חיים, vbr לרוב יהיה הכי איכותי וabr זה שילוב של שניהם...
דווקא המסקנה שלי הפוכה. vdr הוא רק פחות טוב מ cdr. (כי בשיא זה 320, אלא שיש חלקים שהסיביות איטיות יותר. וזה רק טוב לנושא המשקל. משאי"כ בcdr שכל הזמן הקצב גבוה.)
ולגבי adr לא הבנתי. האם יש פיקים שבהם הקצב גבוה יותר מ320? (אם כן הוא כנראה יהיה יותר טוב)אבל זה לא באמת משנה לי, כי אני מהמסתפקים במועט... סתם מעניין אותי תאורטית.
אני באופן אישי חושב שכל התחום הזה (אודיופילים) מלא בדמיונות, וגם איפה שכן יש הבדלים, הם בטלים ביחס לפסיכולוגיה האנושית. (כמו שיש יינות טובים, אבל אם הם ימכרו בבקבוקים זולים אנשים לא ירגישו שזה טוב ולהיפך) כפי שנאמר פה.זה לא אומר שהכל דמיונות, אבל בהחלט הרבה כן,
בנוסף צריך 'להכיר את מקומך' וסבלנות, לא כל דבר שמתאים לבעל נסיון רב,הבנה מעמיקה ואוזניים רגישות מאוד מתאים למי שקצת טועם את הנושא או שעכשיו רק נכנס לעניין. -
@m-g-f כן אני רואה באמת התבלבלתי בין hifi לבין HF אבל זה בעצם אותה משמעות של HI-RES אז תיקנתי למעלה
וסתם כך אני לפחות כן מרגיש הבדל בין רוזלוציה גבוהה אבל הבעייה שאני מרגיש את זה רק במוניטור מסוים כי אוזניות רגילות של JBL פשוט נחנקות
וגם לאוזניות בלוטוס משום מה אין לנגן שלי תמיכה בקודק של האוזניות aptx adaptive שמסוגל לתת לי 24bit ו96khz ולכן אני לא יכול לדעת ב100 אחוז....ברור, אוזניות jbl הסטנדרטיות לא נועדו לזה בכלל...
סליחה על השאלה ניסית פעם מבחן עיוור?
גם אני חשבתי שאני שומע הבדל, ויש לי המון קבצי היי רז, וציוד שמתאים מאוד לעניין,
ובכל זאת...
הגעתי למסקנה שמספיק בהחלט קבצים באיכות 16/48 ללא דחיסה.
הרבה מאוד מהתזות האודיופילות נועדו לסחוט את הכיס שלך ותו לא...
(למרות זאת יש מצבים מסוימים שבהם היי רז ישמע טוב יותר אבל לא מחייב בכלל , העיקר- איכות ההקלטה וההפקה.) -
@m-g-f יש לי הגדרה בPoweramp של ה192 khz וכל פעם שאני עובר אליה עם מוניטורים אפילו שהשיר עצמו הוא רק 44khz פשוט נפתחים לי האוזניים ואז אני עושה כש"כ ששיר אחר שמלכתחילה הוקלט לזה ישמע יותר טוב...
אני לא זוכר אם בדקתי באמת אחד מול אחד במצב הזה ספיציפי... ואין לי את האוזניות עכשיו לבדוק...
אולי אני אעלה לפורום שני שירים להשוואה?
וברור שדבר הכי חשוב זה איכות ההקלטה והמיקס שזה הדבר שהכי קובע... -
אני באופן אישי חושב שכל התחום הזה (אודיופילים) מלא בדמיונות, וגם איפה שכן יש הבדלים, הם בטלים ביחס לפסיכולוגיה האנושית. (כמו שיש יינות טובים, אבל אם הם ימכרו בבקבוקים זולים אנשים לא ירגישו שזה טוב ולהיפך) כפי שנאמר פה.ההשוואה שם הסתמכה על זה שאתה משווה 256kbps בשני המצבים אז ברור שvbr יהיה טוב אבל מה שנראלי כולם עושים זה פשוט 320 kbps cbr וזה נשמע הכי טוב...
-
@m-g-f יש לי הגדרה בPoweramp של ה192 khz וכל פעם שאני עובר אליה עם מוניטורים אפילו שהשיר עצמו הוא רק 44khz פשוט נפתחים לי האוזניים ואז אני עושה כש"כ ששיר אחר שמלכתחילה הוקלט לזה ישמע יותר טוב...
אני לא זוכר אם בדקתי באמת אחד מול אחד במצב הזה ספיציפי... ואין לי את האוזניות עכשיו לבדוק...
אולי אני אעלה לפורום שני שירים להשוואה?
וברור שדבר הכי חשוב זה איכות ההקלטה והמיקס שזה הדבר שהכי קובע...אם השיר הוא ב44 לא יעזור שתגדיר ל192, כי הקובץ הוא 44...
יתכן שהממיר או התוכנה עובדים טוב יותר עם הגדרה של 192 ולכן זה נשמע טוב יותר, זה נפוץ עם קבצי dsd שיש ממירים שעובדים טוב יותר עם קבצים כאלו מסיבות שונות. -
@m-g-f כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
ואפשר להנות ממוזיקה ברמה אודיופילית גם בלי להוציא המון כסף
נשמח למדריך. (למקסימום איכות במינימום כסף)
אין לי מדריך עם כללי אצבע, כן יכול לכווין ולתת קצת עצות מנסיון,
תגדיר תקציב וננסה... -
@דודי-ענהאל
רק שיהיה ברור לך שלא כל נגן בעלי אקספרס שכתוב עליו היי פיי (ויש המון כאלה) הוא אכן מספק צליל כזה... -
-
טוב אני מעלה כאן שני קבצים אחד מהם בhi res 192khz 24 bit והשני flac רגיל להשוואה.
איכות גבוהה
איכות נמוכה
יצויין למי שלא יודע שצריך לשמוע באוזניות חוט טובות במחשב ולא באנדרואיד או בבלוטוס אלא אם כן יש לכם אוזניות ונגן תומכים אחרת לא תשמעו הבדלים.
אז מי שמצא או לא שיכתוב איך הוא שמע את זה... -
טוב אני מעלה כאן שני קבצים אחד מהם בhi res 192khz 24 bit והשני flac רגיל להשוואה.
איכות גבוהה
איכות נמוכה
יצויין למי שלא יודע שצריך לשמוע באוזניות חוט טובות במחשב ולא באנדרואיד או בבלוטוס אלא אם כן יש לכם אוזניות ונגן תומכים אחרת לא תשמעו הבדלים.
אז מי שמצא או לא שיכתוב איך הוא שמע את זה...לא נותן לי את הקובץ באיכות הגבוהה...