בקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?
-
מי שיוכל להסביר, סתם מעניין אותי מה זה אומר, האם זה מצביע על איכות מסוימת והיכן מתבטאת?
והאם יש היום נגנים בלי HI-FI? -
@דודי-ענהאל
איכות מלאה - ללא דחיסה של הקובץ.
ודאי. -
@dfhzrhree וזה מתבטא בשמיעה? ניתן להרגיש באמת הבדל?
-
@דודי-ענהאל
אם יש לך קובץ איכותי+נגן איכותי+אוזנית/רמקול איכותי+שמיעה סבירה+ - כנראה שתבחין בהבדל...
אחרת - פחות... -
@dfhzrhree קובץ איכותי שכתבת, מה זה אומר כי אני יודע שיש קובץ MP3 וקובץ WMA ועוד, אבל לא מצאתי הבדל ביניהם?
-
@דודי-ענהאל כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
קובץ איכותי שכתבת, מה זה אומר
הצעה: אל תיכנס לעולמות האודיופילים, כי לא תצא מזה...
קובץ mp3 הוא קובץ דחוס. המחמירים לא יתקרבו אליו. אנשים פשוטים כמונו יכולים להקל בקבצים בקצב סיביות 320.כמדומני שקבצים ללא דחיסה זה FLAC ודומיו.
נראה לי @ישיביש מבין בזה.
-
@IGO דוקא אני ממש בעולמות האלו, אני מאוד אוהב ומאוד חשוב לי איכות וצלילות הכי דקה שיש (לשמוע את הצליל של מגע האצבע במיתר הגיטרה (לא הפריטה), לכן אני שואל, ואם אדע שיש קובץ כזה בהחלט אקפיד לשמוע בו.
יכול להיות שזה מתאים לפורום מקצב?!
הבעיה היא שחסמו אותו.... -
דוקא אני ממש בעולמות האלו, אני מאוד אוהב ומאוד חשוב לי איכות וצלילות הכי דקה שיש
בהצלחה. זה עולם ללא סוף. ותתכונן להוציא מלאא כסף.
(לפני כמה זמן @m-g-f כתב שיש לו נגן איכותי. כנראה הוא גם מבין בזה.
עריכה: נזכרתי שגם @KINGYOS מבין גדול בתחום) -
@דודי-ענהאל יש כמה רמות בדבר:
א. יש קובץ דחוס כמו mp3 ואם הוא דחוס באיכות טובה מהקלטה טובה מנגן טוב באוזניות טובות אז הסאונד נשמע ממש טוב.
ב. יש עוד רמה שקוראים לה Loseless שזה בעצם קובץ דחוס בלי איבוד מידע (flac) או לא דחוס (wav) שלמי שיש אוזניות ונגן ברמה ממש טובה יכול לשמוע את ההבדל שהוא בעיקר שהסאונד נשמע פחות דחוס ויותר מלא.
ג. ויש עוד רמה שקוראים לה hi-res או מה שאמרת hi-fi שזה בעצם הקלטה ברוזלוציה ממש גבוהה שזה נשמע ממש אחרת לגמרי ומפורט מאוד וזה מה שנקרא 24 bit ו96khz ומעלה
וזה צריך אוזניות בלוטוס ונגן שתומכים בפורמט הזה עם קידוד מתקדם (aptx או ldac) או פשוט אוזניות חוטיות וזה גם בקובץ flac.
להשיג את הקבצים האלו בעיקר צריך טלגרם או טורנטים או שפשוט משלמים לשירות מוזיקה שתומך כמו tidal וגם שם זה רק בשירים נבחרים ובטח שלא שירים יהודים... -
@ישיביש כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
יש קובץ דחוס כמו mp3 ואם הוא דחוס באיכות טובה מהקלטה טובה מנגן טוב באוזניות טובות אז הסאונד נשמע ממש טוב.
שאלה: איך אני יודע בקובץ mp3 באיזה מקודד השתמשו? ומה המקודדים הטובים? (וכמה באמת השפעה שלהם?)
-
@IGO כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
שאלה: איך אני יודע בקובץ mp3 באיזה מקודד השתמשו?
אפשר עם ffmpeg אבל אני בטוח שיש משהו פשוט יותר
-
@IGO הדחיסה הכי טובה זה 320kbps כל מה שמתחת נשמע הרבה פחות טוב ואפשר לבדוק במחשב במאפיינים או באנדרואיד עם אפליקצית טובה כמי musicolet או poweramp
הוא רצה לדעת מה המקודד
-
ואיך בדיוק דוחסים את הקובץ אבל נברר...
אל תתחיל עם זה אפילו...
-
@IGO יש 3 דרכים מרכזיות לקודד
א, cbr שפירושו קצב סיביות קבוע זאת אומרת שאם אנחנו מגדירים שהקובץ יהיה ב320 kbps אז לאורך כל השיר זה יהיה קצב הקידוד.
ב. vbr שפירושו קצב רענון משתנה כלומר שברגע שאין הרבה כלים וכדו' בשיר אז הקצב רענון יורד וכאשר יש הרבה כלים אז הקצב רענון עולה.
ג. Abr שפירושו קצב רענון ממוצע כלומר שאנחנו קובעים שהקצב סיביות יהיה 320 kbps אז הממוצע של השיר יהיה ככה כלומר שרוב השיר באמת יהיה בקצב כזה למעט אזורים מסויימים שהדבר עולה או יורד.
מה שמוביל אותנו למסקנה שcbr זה הקידוד הכי מהיר והוא נפוץ בשימוש בשידורים חיים, vbr לרוב יהיה הכי איכותי וabr זה שילוב של שניהם...
מקור
ויש עוד מקודד שנקרא lame שהוא נחשב הכי טוב שמשתמש באלגוריתם מתקדם לדחוס את הקובץ המקורי ולזה צריך מקודד מיוחד לוינדוס ולאנדרואיד... -
hi fi משמעו 'נאמנות גבוהה' (באנגלית- היי פידאליטי)
כלומר שחזור מדויק של הסאונד עם נאמנות גבוהה למקור(ההקלטה)
יש גם 'היי אנד' שזה קצה עליון -מוצרי יוקרה אודיופיליים מכונים כך,
שיהיה ברור שלא כל נגן שכתוב עליו 'היי פיי' הוא אכן כזה,
ואפשר להנות ממוזיקה ברמה אודיופילית גם בלי להוציא המון כסף(אבל כן דורש השקעה ולמי שיש אוזניים טובות ואהבה גדולה למוזיקה זה מאוד משמעותי). -
@IGO כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
קובץ איכותי שכתבת, מה זה אומר
הצעה: אל תיכנס לעולמות האודיופילים, כי לא תצא מזה...
קובץ mp3 הוא קובץ דחוס. המחמירים לא יתקרבו אליו. אנשים פשוטים כמונו יכולים להקל בקבצים בקצב סיביות 320.כמדומני שקבצים ללא דחיסה זה FLAC ודומיו.
נראה לי @ישיביש מבין בזה.
גם אודיופילים רבים מסתפקים בהחלט ב320 ק"ב,
יש הרבה אמונות טפלות בקרב אודיופילים, היום יש מי שמפריך הרבה,
תכלס העיקר הוא ההקלטה, אם ההקלטה והמיקס נעשו כמו שצריך ,גם קובץ
320 ישמע טוב, יהיה יתרון לקובץ באיכות cd (ללא דחיסה 16/48) אבל יותר מזה ממש לא מחייב שיהיה יתרון, וודאי לא לקבצים יקרים בטירוף. -
@דודי-ענהאל hi-fi זה בעברית אומר תדרים גבוהים
וזה בעצם לא אומר כלום כי לכל שיר יש תדרים גבוהים
יש כמה רמות בדבר:
א. יש קובץ דחוס כמו mp3 ואם הוא דחוס באיכות טובה מהקלטה טובה מנגן טוב באוזניות טובות אז הסאונד נשמע ממש טוב.
ב. יש עוד רמה שקוראים לה Loseless שזה בעצם קובץ דחוס בלי איבוד מידע (flac) או לא דחוס (wav) שלמי שיש אוזניות ונגן ברמה ממש טובה יכול לשמוע את ההבדל שהוא בעיקר שהסאונד נשמע פחות דחוס ויותר מלא.
ג. ויש עוד רמה שקוראים לה hi-res שזה בעצם הקלטה ברוזלוציה ממש גבוהה שזה נשמע ממש אחרת לגמרי ומפורט מאוד וזה מה שנקרא 24 bit ו96khz ומעלה
וזה צריך אוזניות בלוטוס ונגן שתומכים בפורמט הזה עם קידוד מתקדם (aptx או ldac) או פשוט אוזניות חוטיות וזה גם בקובץ flac.
להשיג את הקבצים האלו בעיקר צריך טלגרם או טורנטים או שפשוט משלמים לשירות מוזיקה שתומך כמו tidal וגם שם זה רק בשירים נבחרים ובטח שלא שירים יהודים...היי פיי זה לא תדרים גבוהים אלא 'נאמנות גבוהה' למקור (אגב אין באמת דבר כזה ואכמ"ל)
היי רז ממש לא מחייב סאונד יותר טוב, המוני אודיופילים (רובם אפילו) נפלו במבחנים עוורים בזה, קובץ באיכות cd ללא דחיסה מספק לחלוטין, העיקר תלוי באיכות ההפקה וההקלטה.