בקשה | תלמוד בבלי + ירושלמי מנוקדים
-
אני צריך את ספרות חז"ל בקבצי טקסט מנוקדים, ומאחר ולצערי ספריא סגור בנטפרי, ועד כמה שידוע לי יש שם בבלי וירושלמי מנוקדים, מי שיכול להעלות לכאן תבוא עליו ברכה.
כמו כן, אני צריך את שאר ספרי חז"ל (תנאים ואמוראים) מנוקדים, וכנ"ל. (לשימוש פרטי - לא מסחרי).
כמו כן אם יש לך רעיון/מידע היכן אני יכול להשיג אשמח להתעדכן.נ.ב. אני יודע שיש בעל התורה, אבל שם אצטרך להעתיק עמוד עמוד, וזה יקח שעות רבות.
תודה רבה
-
@דאנציג
לפי השם זה עם כתיב מלא/חסר.
מרפרוף זה אכן נראה השינוי (לא יודע מה האותנטי ומה המעוברת...).כתיב מלא / כתיב חסר
כידוע יש שתי אפשרויות בניקוד מבחינת כתיב מלא / כתיב חסר. הניקוד ה"נכון" הוא כתיב חסר, בהשמטת אמות הקריאה. אך יש שרואים את הטקסט של ש"ס וילנא כטקסט מקודש ואינם מוכנים להשמיט את אמות הקריאה, אלא מעדיפים להלביש את הניקוד על הטקסט כמו שהוא. למשל, לגבי המילה "חיורא", אפשר לנקד "חִוָּרָא" בכתיב חסר, או "חִיוָּרָא" על. פי השנייה.
במקום לקבל החלטה בעניין זה הצגנו 2 גרסאות: ניקוד בכתיב מלא וניקוד בכתיב חסר. ההחלטה המועדפת עלינו היא לאפשר למשתמשים שלכם להחליט אם הם רוצים כתיב מלא או כתיב חסר, אבל כמובן אתם יכולים להחליט כפי שנוח לכם.בקיצור, האותנטי זה כתיב מלא (maleh), לשיקולך...
-
@דאנציג כתב בבקשה | תלמוד בבלי + ירושלמי מנוקדים:
אני צריך את ספרות חז"ל בקבצי טקסט מנוקדים, ומאחר ולצערי ספריא סגור בנטפרי, ועד כמה שידוע לי יש שם בבלי וירושלמי מנוקדים, מי שיכול להעלות לכאן תבוא עליו ברכה.
אתה בטוח שיש בספריא ירולשמי מנוקד? כי עד כמה שידוע לי מה שיש בספריא זה אותו דבר בדיוק שיש בויקיטקסט
ושם יש רק קצת מסכתות מנוקדות ביורשלמי
https://he.wikisource.org/wiki/תלמוד_ירושלמי_מנוקד_ומעוצב#מסכת_ברכות -
@menajemmendel
אני לא יודע, ואין לי דרך לבדוק זאת, מאחר שספריא סגור בנטפרי, אני ראיתי בעל התורה ירושלמי מנוקד, כאשר בתחתית כל עמוד כתוב Heinrich W. Guggenheimer edition, Berlin, De Gruyter, 1999-2015 (CC BY 3.0)
ושם זה מופיע בחיפוש גוגל בירושלמי שבספריא, אבל אין לי דרך לפתוח את ספריא לבדוק האם זה באמת מנוקד.