שאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,
-
@אלף-שין כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
@menajemmendel
גם אני עשיתי הרבה תוכנות פה בפורום עם אקסל.......
האם אני שואל מה ההבדל בין זה לבין תוכנה שמיועדת לתיכנות?
התשובה היא לא!
למה לא?
כי מאי נפק"מ,
ברור שיש הבדל במהירות נוחות מקצועיות פונקציות וכן על זה הדרך
וכמו הדוגמא של @משחזר-מידע שאפשר גם לעמד בצייר......
בקיצור כל הדיון מיותר וחסר תועלת,
לא יקדם אותך אם תדע דוגמא ספציפית או לא.
כל טוב.תודה רבה שאתה מחליט במקומי, וחוסך ממני את הטירחה להחליט בעצמי, אני מאד מעריך את הכוונות שלך, אבל בכל זאת ישנן אנשים קצת פרימיטיבים כמוני שמעדיפים להחליט הדברים בעצמם
מלבד זה, נראה לי שאתה טועה במה שכתבת שהוא מיותר וחסר תועלת, שהרי בזכות הדיון הזה זכינו לתגובה המחכימה שלך, שלולי התשובה שלך, לא היינו יודעים שהוא מיותר, ועכשיו שהארת לנו את העיניים, אנו יכולים לדעת שאכן הוא מיותר.
-
@צור כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
@בן-דוד דווקא יש סוגריים בתוך סוגריים בוורד
(*) כמדומנילא מה שכתבת הוא למצוא טסקט בתוך סוגריים רגילות, לסוגריים בתוך סוגריים, צריך לעשות
([!^0013()]@)
[אבל האמת שיש עדיין קצת חסרונות בזה, אבל אני משער שגם אנידיזיין לא יכול לפתור אותם, ולא שום תוכנה, שאין בה בינה מלאכותית, אבל אין כאן המקום לפורטם]
ומ''מ מה שכתבתי לו שזה תשובה לעניין @בן-דוד כי באופן עקרוני התשובה שלו עניננית (אם כי במקרה הזו לא מדוייק מספיק) עונה לקריטריונים של השאלה של פותח האשכול -
\([!^0013\(\)]@\([!^0013\(\)]@\)[!^0013\(\)]@\)
תופס את כל (הסוגריים שיש (בתוכם) עוד סוגריים)
-
@ישראליק כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
\([!^0013\(\)]@\([!^0013\(\)]@\)[!^0013\(\)]@\)
תופס את כל (הסוגריים שיש (בתוכם) עוד סוגריים)
ואיך תופסים רק את הסוגריים שבתוך סוגריים?
-
@דנבו @בן-דוד @menajemmendel
עיין כאן ותתפלא לראות שישנם אפשרויות רבות ומגונות גם בוורד. כך שבאמת אפשר לעשות כמעט הכל בוורד, רק שזה דורש ידע והרבה זמן, ותוכנת עימוד גם כן צורת זמן וידע...
ההבדל בין וורד לתוכנת עימוד, שהאברך בכל מקרה משתמש בוורד לכתיבה, כך שבסופו של דבר הוא משתמש בה גם בשביל לעמד את הספר, (תשובה לשאלת @משחזר-מידע למה לא לעמד בצייר...).
כותרות יש גם בוורד כפי שכבר כתבו לפני.
סגנונות ישנם גם בוורד, ומי שעובד נכון, הוא מעמד את הספר תוך כדי כתיבה, עם סגנונות נכונים ושאר הגדרות, כך שבסוף נשאר לו מרכוז שורה אחרונה בפסקה - דבר שיש אוטומטי בתוכנות עימוד, וחלון תחת מילה ראשונה שגם בתוכנות עימוד צריך סקריפט וכדו'.
מה שמאוד מסובך בוורד זה השוואת טורים, שאף פעם אי אפשר להגיע לדיוק של תוכנת עימוד, וגם השוואת טורים מינימלית דורשת הרבה הרבה זמן.
כמו כן הטקסט בורח על ימין ועל שמאל, ואם אתה צריך להכניס תמונה/שער, אז בכלל...
אבל סוף כל סוף מדובר באדם שכותב חידושי תורה ולא במעמד, וההשקעה בלימוד תוכנת עימוד אינה שווה בנזק המלך - מלכו של עולם, שהרי זה בא על חשבון לימוד התורה.אמנם מי שעוסק בכך לפרנסתו, חבל לו על הזמן לעמד בוורד, עדיף לו ללמוד מסודר תוכנת עימוד, ופשוט ולהספיק לעמד ספרים בהרבה פחות זמן, כך שבסוף גם ישאר לו יותר זמן ללמוד תורה...
-
@דאנציג כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
מה שמאוד מסובך בוורד זה השוואת טורים, שאף פעם אי אפשר להגיע לדיוק של תוכנת עימוד, וגם השוואת טורים מינימלית דורשת הרבה הרבה זמן.
כמו כן הטקסט בורח על ימין ועל שמאל, ואם אתה צריך להכניס תמונה/שער, אז בכלל...דוקא זה ניתן לפתרון בקלות, ע"י מרווח נכון בין השורות ובין פסקאות, למשל - רווח בין פסקאות השווה לגובה שורה (כולל הכל, לפני אחרי), ורווח נכון היכן שמתשנה לכותרת בגובה שורה שונה מהטקסט הראשי
אבל סוף כל סוף מדובר באדם שכותב חידושי תורה ולא במעמד, וההשקעה בלימוד תוכנת עימוד אינה שווה בנזק המלך - מלכו של עולם, שהרי זה בא על חשבון לימוד התורה.
השאלה מה יותר בזבוז זמן? בהרבה מן המקרים בוורד יש יותר בזבוז זמן להתגבר על בעיות פתרונות ובאגים למיניהם
-
@צור כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
@בן-דוד בקוד שהבאתי לעיל (שכחתי לציין שצריך לסמן השתמש בתווים כלליים)
גם לא נכון
לא נכון לגבי סוגריים רגיל
וק"ו לא לסוגריים בתוך סוגריים -
@דאנציג כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
@דנבו @בן-דוד @menajemmendel
עיין כאן ותתפלא לראות שישנם אפשרויות רבות ומגונות גם בוורד. כך שבאמת אפשר לעשות כמעט הכל בוורד, רק שזה דורש ידע והרבה זמן, ותוכנת עימוד גם כן צורת זמן וידע...
ההבדל בין וורד לתוכנת עימוד, שהאברך בכל מקרה משתמש בוורד לכתיבה, כך שבסופו של דבר הוא משתמש בה גם בשביל לעמד את הספר, (תשובה לשאלת @משחזר-מידע למה לא לעמד בצייר...).
כותרות יש גם בוורד כפי שכבר כתבו לפני.
סגנונות ישנם גם בוורד, ומי שעובד נכון, הוא מעמד את הספר תוך כדי כתיבה, עם סגנונות נכונים ושאר הגדרות, כך שבסוף נשאר לו מרכוז שורה אחרונה בפסקה - דבר שיש אוטומטי בתוכנות עימוד, וחלון תחת מילה ראשונה שגם בתוכנות עימוד צריך סקריפט וכדו'.
כמו כן הטקסט בורח על ימין ועל שמאל, ואם אתה צריך להכניס תמונה/שער, אז בכלל...
אבל סוף כל סוף מדובר באדם שכותב חידושי תורה ולא במעמד, וההשקעה בלימוד תוכנת עימוד אינה שווה בנזק המלך - מלכו של עולם, שהרי זה בא על חשבון לימוד התורה.אמנם מי שעוסק בכך לפרנסתו, חבל לו על הזמן לעמד בוורד, עדיף לו ללמוד מסודר תוכנת עימוד, ופשוט ולהספיק לעמד ספרים בהרבה פחות זמן, כך שבסוף גם ישאר לו יותר זמן ללמוד תורה...
חבר'ה תודה רבה על העצות, וכו' אבל נא לא לסטות מהנושא, יש מספיק אשכולות שדנים למה כדאי או לא כדאי לעמד בוורד, באשכול הזה אינו שאלה של כדאי (לכן פתחתי אשכול חדש, ולא המשכתי לכתוב באחד מהאשכולות שדנו בהם בעבר),
השאלה מאד מוגדרת, "איזה דברים יש באנדיזיין שאין בוורד בנוגע לקטנרסים ספר חבורות ממוצע (שתי טורים, אם מדי פעם הערות), או לספר פסקי הלכות עם מקורות, (לא שואל לגבי רב טקסט, ולא על עלונים, ולא על קומיקס ועל על עוד מיליון ואחד דברים שרובא דרובא של האברכים לא כותבים)תודה על הכוונות לעזור
-
חלק מיתרונות אנדיזיין מופיעות בפירוש באתר של אדובי https://www.adobe.com/il_he/products/indesign.html ואפשר להבין מהם גם לגבי קונטרסים קטנים
-
@menajemmendel כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
תודה רבה שאתה מחליט במקומי, וחוסך ממני את הטירחה להחליט בעצמי, אני מאד מעריך את הכוונות שלך, אבל בכל זאת ישנן אנשים קצת פרימיטיבים כמוני שמעדיפים להחליט הדברים בעצמם
אין בעיה, אגב זה גם הזדמנות למעמדים לבחון את הידע שלהם...
מלבד זה, נראה לי שאתה טועה במה שכתבת שהוא מיותר וחסר תועלת, שהרי בזכות הדיון הזה זכינו לתגובה המחכימה שלך, שלולי התשובה שלך, לא היינו יודעים שהוא מיותר, ועכשיו שהארת לנו את העיניים, אנו יכולים לדעת שאכן הוא מיותר.
התכוונתי לאריכות הרבה והגדולה למצוא כל מיני פונקציות בוורד אם קיימות או לא.
-
@משחזר-מידע כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
כל אחד מכיר ושמע את הבעיה של עמוד שצג (נדמה לי)
סיקרנת אותי, תוכל לפרט?
-
@קינג-קומפיוטר כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
@משחזר-מידע כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
כל אחד מכיר ושמע את הבעיה של עמוד שצג (נדמה לי)
סיקרנת אותי, תוכל לפרט?
בוורד אי אפשר לעשות מספרי עמודים יותר מ 392 ולהפוך אותם לעברית של מספרי א' ב'
שהוא מגיע ל שצג הוא משתבש,
אז יש כל מיני רעיונות יצרתיים כמו למשל להתחיל מספור מחדש בקטע חדש ולהוסיף ידנית את האות המתאימה
כמו למשל להתחיל את המספר מ 92 כלומר צב ואז להוסיף לו ידנית את האות ש', מה שמצריך שינוי נוסף שמגיעים ל 400, מתחילים שוב מהתחלה ומוסיפים את האות ת'.
כיום יש כל מיני תוספות שעושים לך את העבודה, אבל בעבר שהייתי עושה את זה ידני זה היה אחד הדברים הכי נעכסים. -
@בן-דוד למה לא? כנראה לא כתכת קוד נכון
\(*\)
זה נכון,
רק שלעיל לא הבאת אותו ככה....@צור כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
@בן-דוד דווקא יש סוגריים בתוך סוגריים בוורד
(*) כמדומניועדיין זה רק לסוגריים רגיל, לא לסוגריים שבתוך הסוגריים כשרוצים רק את הסוגריים הפנימיים
-
@בן-דוד כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
ועדיין זה רק לסוגריים רגיל, לא לסוגריים שבתוך הסוגריים כשרוצים רק את הסוגריים הפנימיים
גם לזה יש קוד עיין כאן
אבל לדעתי קצת סטיתם מהנושא ונתפשתם לזוטות
-
@menajemmendel
אם יש הערות במסמך, זה לכאורה נכנס לגדר של רב טקסט, ויעידו השרשורים שנפתחו על כך שישנם רווחים גדולים בין פסקאות למעלה וכדומה, ובפרט אם אתה רוצה שלמעלה יהיה בשני טורים וההערות בטור אחד.
מה שתוכנות 'מקצועיות' בוורד עושות, שהם מכניסות את ההערות שוליים לתוך מסגרות, כדי לאפשר את הגמישות והרצף של הטקסט העליון, האם זה נשמע לך עבודה נכונה? -
יש מסמך קצר של מייקרוסופט (איזור ה700 עמודים) שמסביר את מבנה הקובץ של קובץ וורד
מעניין לקרוא אותו, תוכל להביא לינק?
-
@menajemmendel
אם יש הערות במסמך, זה לכאורה נכנס לגדר של רב טקסט, ויעידו השרשורים שנפתחו על כך שישנם רווחים גדולים בין פסקאות למעלה וכדומה, ובפרט אם אתה רוצה שלמעלה יהיה בשני טורים וההערות בטור אחד.אני לא כ''כ הבנתי למה אתה מתכוון, אם אתה מתכוון למה ששאלו כאן: https://mitmachim.top/topic/57590/בעיה-חלל-בין-המסמך-להערות/31?_=1689183610508
וזה נגרם מתי שיש שורה שיש לה יותר מהערה א', ואין מספיק מקום להכניס שורה זו, ולכן מעביר את הכל לעמוד הבא, בעיה זו אינה קשורה בכלל לוורד, ברמת תוכנה וכו' כמו שכבר דברתי איתך כאן: https://mitmachim.top/topic/54779/שאלה-למעמדים-בוורד/8?_=1689543159190
ובכל האשכול ההוא, ואני לא אכפיל את הדברים כאן,
ואם אתה מתכוון שוורד לא מפזר את הרווח בין הפסקאות, אז חסרון זה הוא כבר כלול בחסרון של השוואת טורים ששתיהם אותו סיבה. (אמנם אולי כדי לשאפרט את זה בנפרד).
ואם אתה מתכוון למשהו אחר, אשמח שתסביר לי למה,ואגב אמשוך תשומת לבכם (למרות שאין זה המקום, כי זה עומד בקריטריונים של השאלה שלי אבל לא אוכל לשים רסן לפי- אצבעותי) למה שנודע לי רק השבוע [כי כמו שכתבי לעיל אני לא מכיר אינדיזיין מקרוב] שלמרות שאינדיזיין היא תוכנה מיועדת במיוחד לעימוד וכו' למרות זאת, אין אופציה מובנת שם של לעשות הערות רצופות, רק בתוסף חיצוני במחיר מציעה של 1350 ש''ח (https://indesign.tips/footwork/) כן תתפלאו, תוסף כמו של רחמים יעקובבוב וכדומה) ויותר מזה שעד לפני מספר שנים גם לא היה אופציה לעשות טקסט בטור אחד והערות בשתים (מה???!!!, כן כמו שאתם שומעים, בדיוק כמו בוורד ה''לא שווה כלום כי לא מיועד לעימוד''). אז הלקח הוא לאנשים כמוני שלא מכירים אנידיזיין מקרוב, שאין להניח כדבר המובן מאליו שכל דבר שא''א או קשה לעשות בוורד, שבטח הם מסודרים היטב באנדיזיין, אלא צריך לבדוק על כל דבר בנפרד אם אכן פתרו בעיה זו או לא