שאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,
-
@צור סליחה שלא הסברתי מספיק את עצמי, חשבתי שלכתוב את זה במודגש יהיה מספיק, אבל טעיתי,
סגנונות:
לא פירטת מה יש באנדיזיין שאין בוורד,
חיפוש והחלפה:
לא פירטת מה יש באנדיזיין שאין בוורד
לגבי תמונות:
סליחה שלא פירטתי שאני גר בעולם שספר חבורות ממוצע (שתי טורים, עם מדי פעם הערות), או לספר פסקי הלכות עם מקורות, רובא דרובא של אברכים לא שמים שם תמונות, (כמדומני שהספרים על גבולות א''י עם מפות, או הספרים עם תמונות של הרב אברהם חיים עדס שליט''א הם עדיין מיועטא דמיעוטא, אבל אולי טעיתי. -
@menajemmendel כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
@צור סליחה שלא הסברתי מספיק את עצמי, חשבתי שלכתוב את זה במודגש יהיה מספיק, אבל טעיתי,
סגנונות:
לא פירטת מה יש באנדיזיין שאין בוורד,
חיפוש והחלפה:
לא פירטת מה יש באנדיזיין שאין בוורד
לגבי תמונות:
סליחה שלא פירטתי שאני גר בעולם שספר חבורות ממוצע (שתי טורים, אם מדי פעם הערות), או לספר פסקי הלכות עם מקורות, רובא דרובא של אברכים לא שמים שם תמונות, (כמדומני שהספרים על גבולות א''י עם מפות, או הספרים עם תמונות של הרב אברהם חיים עדס שליט''א הם עדיין מיועטא דמיעוטא, אבל אולי טעיתי.זה נכון שאין הרבה עבודה עם תמונות בספר של חבורות, אבל כן יש שילוב.
אתן דוגמה, שערים ופתיחות הנצחות וכדו', אם אתה עושה בוורד, אתה מוגבל מבחינת האיכות והחומר גלם שאתה יכול להשתמש, אלא מאי? אתה יכול לעשות את זה בנפרד בתוכנה אחרת ואז לשלב, ואז צריך לחשבן את העמודים הללו ביחס למספרי עמוד, אם רוצים שהמספור יתחיל מהעמוד של החבורות בדילוג העמודים הראשונים ואז להתערב ידנית בהתחל מ...
וכנ"ל לגבי תוכן עניינים, אתה צריך לחשבן את כל זה וכל שינוי שאתה עושה, אתה צריך להתערב ידניתבאינדיזיין זה לא משנה כמה תתערב לו, יש לו מה שנקרא מעטפת ספר הכוללת את כל המסמכים, ואתה עושה הכל רגיל, והוא יכול לחשבן לך את המספור, אתה עושה הכל בתוך תוכנה אחת, ולא צריך לחבר מפה ומשם לתוצאה הסופית.
יש לי חבר שיש לו טעם יפה בעיצוב גרפי אלא מאי הוא מעולם לא למד תוכנה נורמלית, אז הוא עושה את זה בפוירפוינט, כן כן!! ואני רואה כמה הוא מוגבל הן מבחינת העבודה והן מבחינת התוצאה של האיכות.
אפשר לעשות כמעט כל דבר כמעט בכל תוכנה, השאלה הדרך לתוצאה והזמן.
צריך להבין - אנשים לא יוצרים תוכנות שונות לעיצוב סתם, כל דבר יש לו את היתרון שלו, אפשר לראות באדובי כמה תוכנות יש להם לעיצוב גרפי, וכל אחת ומעלותיה למטרות שלה, אם רוצים להישאר במרחב המצומצם שנקרא עימוד לאברך, או עימוד חבורות זה אפשרי, השאלה מה המחיר. -
@menajemmendel כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
בסדר בלי דרמוט, הבנתם את הרעיון
אתה כותב בדרמוט ואתה מבקש מאחרים לכתוב בלי דרמוט?
השורות להלן לא מיועד עבורך אלא למי שיתעניין בעתיד (וכן יהי מעוניין במידע הנל)
מי שמכיר את מייקרוסופט יודע שהגרעין המקורי שלהם מעולם ולעולם לא השתנה
אותה גרעין התחלתי של Win או וורד מימי הDOS נשאר עדיין אותו גרעין רק נעשה תוספות וכווורד בגרעין המקורי (בימי הDOS) נוצר כמעבד תמלילים ורק נוספו כל הזמן תוספות והכל ברמה מאד מסורבלת
וורד היה מאז ולתמיד מיועד לעיבוד תמלילים ומי שמכיר את ההילך רוח במיקרוסופט (וכל עוד שזה לא ישתנה) זה ישאר מעבד תמלילים שלא מיועד לעימוד בשום אופןזה שאני יכול לחמם מים עם עצים ואש ואו עם מזלג חשמלי, זה עדיין לא אומר שבזמנים של היום זה מיועד לזה כי זה לא!
אז נכון שאבות אבותינו השתמשו עם עצים ואש ובדורות קודמים השתמשו עם מזלג חשמלי...זכורני שראיתי בפורום שהיה קיים לפני 100 שנה ואולי יותר שסבא של סבא שלי שאל שמה מה אי אפשר לעשות עם עצים ואש שאין אפשרות לעשות עם כיריים
וגם לא רצה לקנות מקרר כי מה אפשר לעשות עם ארגז קרח שאין אפשרות לעשות עם מקרר
ועכשיו קצת עניינית גם
כל אחד מכיר ושמע את הבעיה של עמוד שצג (נדמה לי)
והמון כבר נתקעו שעשו עימוד עם מס' הזוי של עמודים שביום בהיר הקובץ פשוט לא נפתח
הסיבה - כאמור - כי זה לא יועד לעימוד וגם לא יהי
זה שאפשר לעשות עם זה עימוד לא אומר שזה אכן תוכנת עימוד
כי ביום מן הימים מתגלה ויתגלה בעיה מסוימת שיצריך פעולות מסורבלות לפתירת הענין
אפשר (אם רוצים דווקא) לעמד בצייר ולא ראיתי מאן דהו שיתעקש לעשות זאת רק כי אפשרועכשיו עוד טיפה עומק
יש מסמך קצר של מייקרוסופט (איזור ה700 עמודים) שמסביר את מבנה הקובץ של קובץ וורד
כמובן שלא אכתוב כאן איזה 700 עמודים שעם הסברים זה יהפוך בקלות ל...
אתן רק נקודה קטנה
קובץ וורד בנוי מהמון קבצים מחולקים כמו טקסט לחוד סגנונות לחוד וצירוף של אובייקטים ואו תמונות לחוד שכל אחד בנפרד מכווץ בzip
תאר לעצמך שרק פתיחה וסגירה של קובץ סטנדרטי זה כבר סרבול שאין לתאר פתיחת כל הקבצים המכווצים רק בשביל להציג לך אותם על המסך
ובסגירה פעולה הפוכה של כיווץ כל הקבצים... -
- כמה זמן לוקח לוורד למרכז שורה אחרונה, עם המאקרו השונים הקיימים, וכמה באגים זה יוצר?
בעוד שבאינדיזיין זה אחד מאפשרויות לסגנון פסקה. (אם אתה מתעקש דווקא על מייקרוסופט, אז גם בתוכנת Publisher יש את האפשרות הזו, אבל במקום מאוד מסובך... - אם יש מסמך עם הערות, ואתה מעוניין שהוא יהיה בשתי טורים, והערות בטור אחד, ושלא יהיה רווחים שלא קשורים בטקסט למעלה/בהערות, בוורד אתה צריך לשרוף שעות, ולתקן שוב ושוב עד שהתוצאה משביעה את רצונך, בעוד שבתוכנת עימוד זה נעשה אוטומטי. (אמנם פעמים בורח לך הערה לעמוד הבא, אבל זה לא מתקרב לתקלות שיש בוורד).
- כל סגנון /כותרת נמצא בתיבה משל עצמה, כך שאם אתה משנה משהו אחד, לא כל המסמך משתבש. אתה יכול לתפוס כותרת ולשנות אותה למחוק וכו' וזה לא משפיע על הטקסט.
- השוואת טורים, בוורד אחרי כל ההגדרות בסופו של דבר תמיד ישאר לך עבודה ידנית. בתוכנת עימוד זה נעשה לבד!
נסה לעמד ספר בן חמש מאות עמודים עם הערות בוורד, ובתוכנת עימוד ואחר כך תדבר / תכתוב אחרת.
גילוי נאות: כל זה מחיפוש ותהיה עצמית, אך איני מעמד, ואיני יודע כיצד להשתמש באינדיזיין או Publisher, ואין לי את הזמן להשקיע בזה בשביל לעמד בהם את מה שאני מדפיס לעצמי, ובהחלט מסתפק עם מה שוורד נותן לי, בפרט עם פקודות נפלאות כל כך שיהודים טובים תורמים לציבור מזמנם ומכשרונם כמו בפורום הזה.
- כמה זמן לוקח לוורד למרכז שורה אחרונה, עם המאקרו השונים הקיימים, וכמה באגים זה יוצר?
-
@menajemmendel
בכל מקרה אני מציע שאברך יתעסק בללמוד ולא בעימוד, אם הוא לא יכול לשלם למעמד מקצועי או להביא לחבר שיעמד לו, אז עדיף שיעשה עימוד פשוט בוורד ולא יתחיל ללמוד תוכנה חדשה,
בכל מקרה כפי שהסבירו פה איינדיזין טובה לאין שיעור מוורד,
אם כי אפשר לייצור דברים יפים גם בוורד -
@דנבו כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
אז עדיף שיעשה עימוד פשוט בוורד ולא יתחיל ללמוד תוכנה חדשה,
לא בדיוק הבנתי
מנין לו להכיר את וורד? הרי גם את זה הוא צריך ללמוד
אז למה העדיפות ללמוד את וורד על פני משו אחר? -
@משחזר-מידע
בדרך כלל אנשים כבר מכירים את וורד, מה גם היא תוכנה מאד אינטואטיבית -
@דנבו כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
בדרך כלל אנשים כבר מכירים את וורד
זה בדיוק הענין
האנשים שמכירים את וורד מכירים את זה בשביל להקליד פתק השבת אבידה
וכאן מתחיל הבעיה
בגלל שאני יודע מה זה דלק לא אומר שיש לי רשיון נהיגה -
@משחזר-מידע
מכירים יותר תאמין לי...
דיברתי על עימוד פשוט שאפשר לעשות, -
מכירים יותר תאמין לי...
דיברתי על עימוד פשוט שאפשר לעשות,שוב
בגלל שהם מכירים זה לא הופך אותו לתכנת עימוד
וכמו שכתבתי לעיל
אפשר גם לעמד בצייר וכלל לא קשה ללמוד את זה -
@משחזר-מידע
אני לא חולק עליך,
פשוט אמרתי שלעימוד פשוט כמו קונטרס קטן שאתה מדפיס 20 עותקים, אפשר לעשות בוורד וייצא נחמד, -
פשוט אמרתי שלעימוד פשוט כמו קונטרס קטן שאתה מדפיס 20 עותקים, אפשר לעשות בוורד וייצא נחמד,
כאן בדיוק נעוץ הבעיה
זה התחיל מפתק השבת אבידה ועבר ל... ובין היתר עבר קונטרס קטן ב20 עותקים
וכל בעיה שהתעוררה נפתר עם תוספים וVBA
וזה הגיע למצב שעימוד מאד מורכב גם נעשה בוורד
עד שמגיעים אלי לשחזור קבצים מפלצתיים של 1600 ויותר עמוד שפשוט כבר לא נפתח ... -
@משחזר-מידע וכמה עולה שחזור כזה? (אל תענה אבל אני מנחש שהרבה פחות ממה שמעמד היה לוקח)
-
@משחזר-מידע כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
אתה כותב בדרמוט ואתה מבקש מאחרים לכתוב בלי דרמוט?
בעברית קוראים לזה בדיחה: המשמעות של בדיחה היא לספק שעשוע או בידור על ידי הצגת סיפור מצחיק, לעתים קרובות כרוך במשחקי מילים, אירוניה או הפתעה. בדיחות הן צורה של תקשורת שיכולה לעזור להקל על מצב הרוח, ליצור קשרים חברתיים ולספק מפלט רגעי מהלחצים היומיומיים.
-
@בן-דוד כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
סגנונות פסקה ותו קלות לעבודה, קלות להכנה, קלות להחלפה, בלי באגים ובעיות למיניהם.
האם תוכל להרחיב בנושא, לאיזה בגים אתה מתכוון, איזה קושי יש בוורד, שבא על פתרונו באינדיזיין, אני רואה שגם @דאנציג כתב משהוא בקשר לסגנונות, אבל לא הבנתי למה אתם מתכוונים
וכן לגבי החפש בהחלף, מה בעייתי בוורד
-
@בן-דוד כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,:
שינויים באמצע העבודה בצורה קלילה בלי לשבש את כל מה שעשית.
האם אתה מתכוון להשוואת טורים, כי מלבד זה איזה חלק משתבש בוורד?
-
@menajemmendel
רשימה חלקית:
באינדיזין אפשר לעשות כותרת לפי שם הפרק בראש כל עמוד,בחפש והחלף נגיד אני רוצה לעשות בציטוט תנכי שהאותיות שמצינות את הפסוק יהיו בגודל מסוים או פונט מסוים וכו, אני רוצה שכל הסוגריים יהיו קטנות יותר...
לא יהיה מצב שכותרת אחת בסוף העמוד ואחריה הטקסט בעמוד הבא,
יותר גמישות בהערות שוליים,
עוד סוגים שונים של יישורי פסקה,
הכל עובד על תבות טקסט ככה שזה הרבה יותר מסודר המיקום והריכוז של התמונות ושל הדברים , יש סרגל עזר יותר נוח
זה עובד על דפי מאסתר שמאפשריים שליטה על הרבה עמודים ,
סגנונות ברגע שהטקסט מעוצב בסגנונות [סגנון לכותרת סיגנון לציטוט מהתנ"ך, סיגנון לטקסט רץ, סיגנון לפירוש] אפשר כל פעם בלחיצה אחת לערוך את כל הסגנון בכל המקומות, להחיל את הסגנון על טקסט חדש, ע"י חיפוש והחלפה להכיל את הסגנון על הטקסט בכל המסמך במקום ידני -
באינדיזין אפשר לעשות כותרת לפי שם הפרק בראש כל עמוד,
לא הבנתי בדיוק כוונתך, הרי גם בוורד, עושים את זה בשניה בשדה STYLEREF?,
אז אשמח לפירוט -
בחפש והחלף נגיד אני רוצה לעשות בציטוט תנכי שהאותיות שמצינות את הפסוק יהיו בגודל מסוים או פונט מסוים וכו, אני רוצה שכל הסוגריים יהיו קטנות יותר...
גם כאן לא הבנתי כוונתך, אנדיזין יודע לבד מה פסוק ומה לא?, כי אם אתה צריך להגדיר בעצמך אזי גם בוורד אתה יכול לעשות שהם סגנון מסויים, וככה תשנה אותם כל היום כרצונך בשניה אחת.
וכן לגבי הסוגריים לא הבנתי, הרי גם בוורד אתה עושה בלחיצה אחת בחפש והחלף: