בירור | איך עובדים עדכוני ווינדוס?
-
שאלה שמעניינת אותי הרבה זמן
אני מבין שבשביל לעדכן מערכת צריך להפעיל מחדש
אבל למה עד בערך 30 אחוז זה עובד לאטטטט, נדלק מחדש ותוך 5 שניות מגיע למאה
למה צריך את ההפעלה מחדש בין לבין וזה לא מעדכן בפעם אחת?
מה גם שבעדכון האחרון הוא עדכן ל15 אחוז נכבה, עדכן ל30 אחוז נכבה, הגיע ל100 ושוב נדלק מחדש.
מה הסיפור?
אני לא בטוח שיהיו תשובות אבל את השאלה הנחתי... -
@יום_שמח נתחיל בשאלות הבסיסיות.
הסיבה שווינדוס צריך לאתחל מחדש בכל עדכון, היא בגלל שזו מערכת לא יציבה, וכל שינוי בה עלול להיות קריטי לכל המערכת.
לצורך העדכון הרבה רכיבי ליבה (קבצי רישום, תיקיות מערכת, רכיבי אבטחה וכו') מוחלפים או מתווספים, ובדרך כלל הרבה מהם בשימוש בזמן העדכון, כך שלהחליף אותם יהיה ממש כמו להחליף את הרצפה בזמן שאתה עומד עליה...
אז מתקינים את העדכון באופן שיכנס לתוקף רק לאחר האתחול, וכך מונעים בעיות קריטיות.למה צריך את ההפעלה מחדש בין לבין וזה לא מעדכן בפעם אחת?
אם כוונתך למה צריך הפעלה מחדש ראה לעיל ️
אם כוונתך מדוע כשיש 2 עדכונים או יותר, לא מספיק אתחול בודד, ובכן - זה רק לעיתים רחוקות, כשיש עדכונים שבנויים אחד על השני (היינו, התקנת אחד העדכונים תלוי באופן שבו השני מתנהג לאחר ההתקנה)אבל למה עד בערך 30 אחוז זה עובד לאטטטט, נדלק מחדש ותוך 5 שניות מגיע למאה
זה באמת תופעה קיימת, וידוע שהמספרים לא משקפים את ההתקדמות הכוללת של העדכון. החשד שלי הוא, שמייקרוסופט לא יכולים לדעת כמה זמן ייקח אחרי ההפעלה מחדש להריץ את השינויים ולבדוק שאין התנגשויות וכו', אז הם נותנים מספר שיכול לשקף את הזמן שנשאר (במקרה האיטי כמובן, בדרך כלל זה לוקח שניות), כלומר -אם להעתיק את הקבצים לוקח 0.3X, אז הואלידציה תיקח מקסימום 0.7X...
קראתי לווינדוס מערכת לא יציבה, מכיוון שכמעט כל עדכון מעדכן את ליבת מערכת הפעלה. בניגוד ללינוקס למשל, שרוב העדכונים הם עדכוני חבילות, וגם ספריות מרכזיות שמתעדכנות, מעבירות את השימוש לספריות המעודכנות בעזרת "קישור דינמי" וכו'.