צריכת חשמל בשנאי
-
@אמיר
הנה כמה כללים לנתונים של שנאים:
הנתונים הרשומים הם ערכים נקובים, כלומר הם עשויים לעבודה בנתונים הללו.
אשתמש עם אחד השנאים שבתמונה, הראשון מלמטה. שם הוא נותן לך 12v, ו - 2A. אם יש לך צרכן שצריך יותר מזה, זה פשוט לא יוכל לתת לו את זה.
ובחישוב הספקים - מדובר על 24w.
כלל חשוב הספק המוצא נלקח מהמקור, ואם אתה משתמש עם כל ה 24w במוצא, פירושו שבמקור מתפתח 24w. ואם פחות, אז במקור מתפתח פחות.
כלל נוסף: במקור מתפתח הספק נוסף, ש'מתבזבז' על כל הרכיבים שבתוך המערכת, קבלים, שנאים, סלילים, דיודות ועוד. ולכן, אם במוצא נקבל 24w, זה אומר שבמקור יש קצת יותר מ 24w.
עד כאן דיברנו על המוצא. עכשיו ננתח את המקור. אמרנו שהמקור מייצר את הספק המוצא + הספק שנופל על המערכת.
עכשיו, המתח הוא תמיד קבוע. ולכן מי שמושפע מהשינויים בהספק זה הזרם שיזרום.
כיוון שההספק שווה למתח כפול זרם, אז יוצא שאם נתון לי הספק כל שהוא, אז ככל שאני יגביר את המתח, הזרם שלי יקטן!לדוג': קיבלנו הספק של 24w במוצא ע"י חישוב של 12v*2A). לו יצוייר שהייתי צורך בדיוק את ההספק הזה אבל במתח של 24v, בהכרח הזרם היה יורד ל 1A...ולכן, הנתון שמופיע על השנאי זרם נקוב 0.4A, בהכרח מדבר על מתח של 100v, מה שאומר שההספק המרבי שהוא יקח מהרשת זה 0.4*100v שזה 40w.
כלומר - כאשר המוצא בהספק מרבי - 24w, הכניסה יהיה בהספק מרבי של 40w.
ועכשיו, כיוון שמדובר על מתח של כ 230v, הזרם יהיה עוד יותר קטן: 0.17A.ודרך אגב, השתא דאתית להכי, קבלו מידע מעניין שאולי אתם מכירים אבל עכשיו גם מובן: זה הסיבה שחברת חשמל מעלה את המתחים למתחים הזויים של 160 אלף וולט וצפונה, כי מצד אחד הם צריכים להעביר הספקים גבוהים, ומצד שני הם רוצים זרמים נמוכים, אז לפי הכלל הנ"ל, ככל שמעלים את המתח הזרם יורד...
(ואכן לפעמים מועבר הספקים מטורפים עם זרמים של כמה אמפרים בודדים... חוסכים בזה עובי נצרך בחוטי ההזנה). -
ועדיין, האם גם 0.17 לא נשמע קצת מוגזם לצרכן כזה חלש .
זה לא בצרכן, זה בכניסה לשנאי. (אין חיבור ישיר בין הזרם שנכנס למערכת למה שנכנס לצרכן, זה 2 מעגלים נפרדים שפועלים על מגנטיות, ואכמ"ל).
מה מוגזם פה? אם אני מנסה להגיע ל 40w, שזה מה שמתפתח, אז זה החישוב:0.17=40/230, לא?
בצרכן עצמו זורם יותר מפי עשר, 2A!השאלה כעת כמה עולה שימוש בספק כזה לחודש או שנה לפי קילוואט שעה .
כדי לדעת כמה לשלם - אין לי שום דרך לדעת, כי אלו לא בהכרח הנתונים בפועל, גם כי זה תלוי בצרכן שלך וגם כי תמיד יש סטיות.
מה שאתה צריך לעשות, זה לחבר את השנאי למכשיר שמודד הספק (למשל כזה) ולבדוק מה הספק הצריכה שלו לשעה. -
למעשה מצלמת IP צורכת משהו כמו 300ma
אולי בלילה עם תאורת אינפרא קצת יותר ,אז נגיד 500 ,
בדר"כ נמכרות עם ספק של 1A 12V
ניסיתי כעת לבדוק עם צבת אמפר וזה בכלל לא השפיע עליו .
אולי דרך המולטימטר או שאצטרך לחבר מס' מצלמותלמשל זו כתוב פחות מ 10W
https://www.aliexpress.com/item/32899577524.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.28.6ef3586aATWBCh&gatewayAdapt=glo2isr