בקשה | הדרכה לחישוב כמות אמפרים לגנרטור
-
@למה-ומדוע אני חושב שהייתי די ברור.. במדבקה מסומן W שזה וואט תחלק אותו ב 230, שזה המתח הרשמי והממוצע(עדיין אתה חייב מקדם ביטחון כך שזה לא משנה 230-340-220).
ותקבל אמפר.
אם זה גנרטור פרטי תקח עוד 15-20 אחוז מרווח ביטחון, אם זה שכונתי אז לא חושב שצריך כי הוא ידע להתמודד עם זה
רב מודד עם פרובים תוכל לבדוק את המתח )v( .
אם אתה רוצה לדעת את הצריכה הממוצעת שלך תבדוק במונה במשך שעתיים שלוש כשהמכשירים המיועדים מופעלים.
בנוסף יש בעלי אקספרס מונה לשקע למכשיר ספציפי. -
@ARI כתב בבקשה | הדרכה לחישוב כמות אמפרים לגנרטור:
אם זה גנרטור פרטי תקח עוד 15-20 אחוז מרווח ביטחון, אם זה שכונתי אז לא חושב שצריך כי הוא ידע להתמודד עם זה
כנראה שהגנרטור יוכל להתמודד עם עוד אמפר/שתיים עודפים, אך המגבלה בד"כ בפקק (-מאמ"ת), שם לא כדאי להיתקע קרוב מדי, כי אז הפקק קופץ...
-
-
@dfhzrhree כתב בבקשה | הדרכה לחישוב כמות אמפרים לגנרטור:
לא שיכנעת אותי...
תכל'ס, למה ב220 אם המתח הוא 240 בד"כ?
(כי זה הערך התקין בוולטים שמוציא תוצאה הכי גבוהה?)לא באתי לשכנע אף אחד...
רק לומר שכשמישהו מבקש עזרה צריך לחשוב איך לעזור לו, ולא להתחיל להתפלפל איתו...
לגופה של שאלה, קבעתי 220 כי ככה הוא יקבל יותר אמפרים ויהיה לו טווח בטחון שלא יפול החשמל בשבת. -
@שטיגליץ
כמדומה שלא הבנתני,
כתבת כך:חלק מההסברים קצת סיבכו אותי, וכו'
וע"ז עניתי (בחיוך מודגש):
לא שיכנעת אותי...
ולגבי זה:
לגופה של שאלה, קבעתי 220 כי ככה הוא יקבל יותר אמפרים ויהיה לו טווח בטחון שלא יפול החשמל בשבת.
אתה בעצם אומר כדברי דלקמן? סברתי וקיבלתי. רק ספר לי מה הצורה הנכונה לחשב באמת? ע"פ ממוצע הוולטים/הנמוך ביותר/הגבוה ביותר?
(כי זה הערך התקין בוולטים שמוציא תוצאה הכי גבוהה?)
לגבי הפלפול אתה בודאי צודק, רק שלמעשה מטבעו של פורום כל אחד רוצה לתת את המבט שלו, זה אכן פחות מסייע לשואל, אך זה המנוע שגורם לרוב האנשים להשתתף בפורום במקום לעבוד בתמיכה טכנית...
אך אין ספק שכל תשובה שנותנת את המענה הישיר והתועלתי מועילה לשואל הרבה יותר מאשר התפלפלות בעניין. היה ברוך! -
מה הצורה הנכונה לחשב באמת?
באמת?
לא יודע, אני לא חשמלאי. אני סתם טכנאי. -
כתוב על עצמך מה שתרצה.
רק השמט את המילה 'סתם', אתה לא!גם אני מצטרף להנ"ל
-
שכוייח גדול לכל העוזרים והמסייעים.
למעשה לקחתי מגמ"ח אחר רב מודד עם צבת, ומדדתי איתו.
שכוייח מיוחד להרב @שטיגליץ על המדריך המיוחד שהועיל לי רבות מאוד!מה שבכ"ז חושבני שכדאי להדגיש הוא זה:
@שטיגליץ כתב בבקשה | הדרכה לחישוב כמות אמפרים לגנרטור:@למה-ומדוע
חלק מההסברים קצת סיבכו אותי, וכנראה גם אותך
ליד הW יש מספר, תחלק אותו ל220 ותקבל בערך כמה אמפר צורך המכשיר במקסימום שלו. וזהו
בהצלחהוהנה במזגן הסלון שלי (2.5 כוח סוס) רשום ליד ה-W את המספרים 7178 (בקירור) שבחלוקה ל220 התוצאה היא 32.6, מה שלא יעלה על הדעת כמובן.
אמנם לאחר העיון, גיליתי שורה נוספת שבה רשום 1844W (בקירור) שבחלוקה ל220 יוצא 8.3 שהוא בהחלט בקירוב מה שהעלה גם הרה"ג הרב מודד שליט"א. ונמצאו הדברים אמת!
ויש לשים לב לבחור בW הנכון.
ושוב תודה לכל העוזרים. -
והנה במזגן הסלון שלי (2.5 כוח סוס) רשום ליד ה-W את המספרים 7178 (בקירור) ש...
אמנם לאחר העיון, גיליתי שורה נוספת שבה רשום 1844W (בקירור)...קבל מידע מעניין: כל כח סוס הוא 736w (וי"א 745w, אבל הלכה ואין מורין כן).
אז אם נתון לך 2.5 כ"ס, אז תחשב 2.5*736 וזה 1840, כנאמר בפירוש. -
פוסט זה נמחק!