בירור | גלישה אנונימית - באמת אנונימית?
-
כשאני עושה חלון גלישה אנונימי, עד כמה זה אנונימי? לדוגמא אני מנוי לאתר ועושה שם פעולות , ולפעמים רוצה לבדוק נתונים כאורח מבחוץ, ואז עושה גלישה אנונימית, האם הם יכולים לדעת שזה אני שעושה את זה? [אני מדבר בצורה נורמלית, לא מדובר שאני עושה משהו בעייתי והם יחפשו מי זה]
-
@אהרן כתב בבירור | גלישה אנונימית - באמת אנונימית?:
כשאני עושה חלון גלישה אנונימי, עד כמה זה אנונימי? לדוגמא אני מנוי לאתר ועושה שם פעולות , ולפעמים רוצה לבדוק נתונים כאורח מבחוץ, ואז עושה גלישה אנונימית, האם הם יכולים לדעת שזה אני שעושה את זה? [אני מדבר בצורה נורמלית, לא מדובר שאני עושה משהו בעייתי והם יחפשו מי זה]
יש כאלו אתרים שמבקשים IP ולפי זה אם מזהים אם זה אותו מחשב
-
@בן-ציון כתב בבירור | גלישה אנונימית - באמת אנונימית?:
יש כאלו אתרים שמבקשים IP ולפי זה אם מזהים אם זה אותו מחשב
מה הכוונה? כשאני נרשם הם מבקשים IP או שבאופן אוטומטי הם לוקחים אותו?
והאם בנטפרי לא לכולם יש את אותו IP [לא ביקשתי IP פרטי]? -
מה הכוונה? כשאני נרשם הם מבקשים IP או שבאופן אוטומטי הם לוקחים אותו?
אוטומטי, ברגע שנכנסת לאתר בלי שעשית שום פעולה יש להם את הIP
אם אתה בנטפרי אכן הIP החיצוני שלך משותף לעוד עשרות/מאות אנשים
יש דרכים אחרות למעקב, לדוגמה fingerprint שזה בקיצור שקלול של כל הנתונים הטכניים (גודל מסך, מערכת הפעלה, דפדפן, וכו' וכו') כדי ליצור מזהה ייחודי למכשיר שלך, השאלה כמה האתר משקיע בדברים כאלה, רוב הסיכויים שהוא לא.