בעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי
-
@dfhzrhree כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
למה שיעיפו? לא שזה קשור אלי, אבל לא נראה שאמרת בדבריך משהו שאסור לאומרו, עקרונית...
כי אני קיבלתי את הרושם שזה משהו שהנהלת הפורום מעדיפה להסתיר
אחרת למה מעלים לשרת כאלו דברים? יש מישהו שרוצה את הוירוסים האלו אצלו במחשב? -
@איסתרק-השלישי הנהלת הפורום משתדלת (ככל שהיא יכולה) לא לתת במה לוירוסים אם זה ספק אצלך תעיין בתגובה ש@שמואל כתב למדור הטכנולוגי ביתד נאמן. והטיעון המתוק הזה הוא ממש לא נכון, אני מדבר לוגית, מהסיבה הפשוטה שיש המון תוכנות קוד פתוח ומיליון ספריות קוד פתוח, האם גם שם יש וירוסים? זהו שלא כי אם זה קוד פתוח אז כל מפתח טיפה מתקדם היה רואה את הוירוס... קיצר התזה לפיה אין דברים בחינם היא שגויה ביסודה, לפחות בכל מה שקשור לאינטרנט... עם זאת, בהחלט יש המון וירוסים ברשת ולכן צריך לדעת להוריד רק ממקורות מהימנים בדגש על קוד פתוח או לכה"פ חברה גדולה ומוכרת דוגמת adobe וכד', קיצר אם נפתח על זה דיון יכלה הזמן והדיון לא... רק צרם לי דברי הטכנאי ש... לילה טוב ללא וירוסים.
-
@אישאשכולות
קודם כל המחשב שלך דולק 20 יום בלי כיבוי נורמלי ( בטח מוגדר אתחול מהיר)
אז דבר ראשון תעשה הפעלה מחדש - זה יסדר בערך את הראם
במאמר המוסגר לא חושב שבאמת תצטרך מעל 8 גיגה לשימוש רגיל.דבר שני כמו שכבר אמרו SSD חובה
וכמובן התקנה נקיה מרעננת את המחשב ונותנת ביצועים מעולים -
@Harwona אני דוקא חושב שהוא צודק, לא מדובר פה על פרוייקטים של קוד פתוח שנעשים מתוך מטרה לתרום לחברה או משהו דומה, אלא באנשים שפשוט גונבים בשבילך! אתה מאמין שכבר יש פוטושופ 2023 פרוץ להורדה חינם?? זה משהו שadobe בודאי לא היו נותנים מרצונם הטוב ומי שעשה את זה מפר את כל כללי האתיקה וגם חושף את עצמו לתביעות משפטיות.
אז כל זה למה? בהכרח שיש כאן איזה רווח נסתר -
@איסתרק-השלישי טוב, אני לא חושב שיש טעם להיכנס לוויכוח המציאות היא שרבים מוכנים לעזור בפריצות ולא חוששים מתביעות...
-
@איסתרק-השלישי כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
כי אני קיבלתי את הרושם שזה משהו שהנהלת הפורום מעדיפה להסתיר
השמצה זולה.
לא כל קונספירציה היא אמת.
אף אחד לא חולק שיש וירוסים בתוכנות פרוצות.
אבל מכאן ועד לומר שכל התוכנות הפרוצות הם וירוסים זה די הרבה להיסחף.
דווקא הוירוס האחרון שנפגשתי איתו שגרם למחשב להיות איטי. זה היה תוכנה שמורידים אותה מאתר יצרן ושמה "פורמט פקטורי (מפעל הפורמטים)" שמתקינה תוך כדי ההתקנה את ה(אנטי) וירוס הידוע לשימצה אווסט. שכל אחד מחפה על השני.
כי התוכנה הזו גונבת את המשאבים של המחשב כדי להשתמש בזה לכרייה (תרומה למפתחת התוכנה), וכדי שהאנטי וירוס לא יתריע דוחפים לך גם את אווסט.ואם כבר הגענו לכאן, יש תוכנות שנמצאות בפורום שאני באמת לא ממליץ עליהם, אבל הם לא מאתרים מוכרים ואכמ"ל.
-
באיזו גרסה נתקלת בזה?
בגרסאות האחרונות (מגירסה 5.9 ומעלה),
כשאתה מפעיל את תכונות הפרימיום אתה נותן להם רשות להשתמש במשאבי המחשב (כתוב בהגדרות התוכנה שחור על גבי מסך).אתה צודק טעיתי זה לא כורה מטבעות, "רק" אוסף פרטי מידע ... (תיקנתי למעלה).
בכל אופן היא ואווסט יחד תקעו את המחשב (מחשב טוב יחסית, I5 10300H) ברמה שלא יכלו לעבוד איתו.
ברגע שהסרתי אותם מייד המחשב חזר לפעול בצורה תקינה. -
@יהודה13
באיזו גרסה ראית לאחרונה שהם דוחפים את אווסט?אגב, חשבתי שהבנתי מה כתוב שם, אך (או שהם שינו את הנוסח!) ע"פ גוגל טרנסלייט זה אכן רומז לכרייה, וכפי שטענת, ולא מדבר כלל על איסוף נתונים לצרכים שיוקיים (...).
השימוש שלך ב-Format Factory הוא בחינם בתמורה לאפשר ל-BrightData להשתמש מדי פעם במשאבים החינמיים של המכשיר ובכתובת ה-IP כדי להוריד נתוני אינטרנט ציבוריים מהאינטרנט. BrightData מעריכה את האמון שלך ונוקטת בכל צעד אפשרי כדי להגן על הפרטיות והנתונים האישיים שלך. BrightData מבינה את ענייני האבטחה העומדים על הפרק בשיתוף כתובת ה-IP שלך ומנטרת את כל תעבורת הרשת שלה כדי להבטיח את בטיחותך. BrightData תשתמש רק בכתובת ה-IP שלך למקרי שימוש מאושרים הקשורים לעסקים ולעולם לא למקרים לא מורשים. אף אחד מהמידע האישי שלך אינו נגיש או נאסף מלבד כתובת ה-IP שלך. פרק זמן.
אתה יכול לבטל את הסכמתך בכל עת. -
@יהודה13 כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
השמצה זולה.
לא כל קונספירציה היא אמת.
אף אחד לא חולק שיש וירוסים בתוכנות פרוצות.
?????
אני באמת מאמין שאין למנהלי הפורום החשובים שום כוונות זדון, כלל וכלל לא, רק שאני חושב שכל בר דעת מבין שלא מספיק לכתוב בקטגוריית "תוכנות להורדה" איזו שהיא אזהרה פורמלית שההורדה וההתקנה על אחריות המשתמש, אלא לכתוב באותיות קידוש לבנה:
"להוי ידוע כי בהורדת והתקנת התוכנות הבאות הנך מאפשר לגורמים חיצוניים לגשת לנתונים במחשב שלך ובכך אף להשפיע באופן ניכר על הביצועים.
אל תוריד ותשתמש לפני שאתה בטוח שזה שווה לך את הנזק האפשרי"
אני מתכוון בעיקר לתוכנות של ירון, אבל לא רק.
צריך להבין שהרבה אנשים שלא ממש מודעים ולא מתמצאים בענין ורואים פורום חרדי ואמין שיש בו הרבה תוכנות טובות בחינם אז למה לא, ובסוף לא מבינים למה המחשב נתקע כל רגע. -
@איסתרק-השלישי כשהייתי חדש פה, קבלתי זעזוע על התוכנות הפרוצות, חשבתי שאנשים לא מבינים שעם שורה של קוד והרשאות מנהל אפשר לגנוב להם הכל, כולל מספרי אשראי, תמונות פרטיות וכו, עיין כאן : https://mitmachim.top/topic/49651/המלצה-חומר-למחשבה-תוכנות-פרוצות/2?_=1688469539151
בטכלס, הבנתי שאנשים יודעים את זה והם מוכנים לקחת את הסיכון, זה לא אכפת להם, אני אישי מעדיף להשתמש ב-GIMP ו-LIBREOFFICE על לינוקס ולישון בלילה מאשר להשתמש בפוטושופ 2023 עם AI פרוץ ואופיס פרוץ על ווידוס פרוץ עם אינטיוירוס פרוץ, וכל זה הורידו עם IDM פרוץ, אבל כל אחד עושה את השיקולים שלו. -
@אישאשכולות אני יסכם בכמה מילים מה שכתבו כאן ואולי יוסיף קצת
דבר ראשון, החלפה ל SSD היא בלתי נמנעת ולא משנה כמה תוכנות תסיר
דבר שני, אם אתה כבר מחליף אז מסתמא תתקין מערכת הפעלה חדשה ואז תתקין רק תוכנות שאתה באמת צריך ותשתדל להימנע מתוכנות פרוצות
אם אתה לא מתקין מחדש אלא רק משכפל את המערכת אתה יכול לבדוק אילו תוכנות עולות באתחול ולהשבית כל תוכנה שאתה רואה שם ואתה לא משתמש בה
אתה יכול לראות את זה בלשונית "אתחול" במנהל המשימות - זה די בסיסי אבל אמור להספיק
שים לב, אתה יכול להשבית שם הכל ואז להחזיר רק תוכנות שעושות לך בעיות -
@לא-מתייאש אני חייב לשאול אותך על מה שכתוב כאן:
@לא-מתייאש כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
עיין כאן : https://mitmachim.top/topic/49651/המלצה-חומר-למחשבה-תוכנות-פרוצות/2?_=1688469539151
אבל זה בהחלט לא קשור לנושא כאן, אפשר לפתוח נושא חדש ולתייג אותך?
-
@איסתרק-השלישי כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
@לא-מתייאש אני חייב לשאול אותך על מה שכתוב כאן:
@לא-מתייאש כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
עיין כאן : https://mitmachim.top/topic/49651/המלצה-חומר-למחשבה-תוכנות-פרוצות/2?_=1688469539151
אבל זה בהחלט לא קשור לנושא כאן, אפשר לפתוח נושא חדש ולתייג אותך?
כן למה לא. אתה יכול גם בפרטי
-
@לא-מתייאש פתחתי ותייגתי.
תודה מראש. -
באיזו גרסה ראית לאחרונה שהם דוחפים את אווסט?
אגב, חשבתי שהבנתי מה כתוב שם, אך (או שהם שינו את הנוסח!) ע"פ גוגל טרנסלייט זה אכן רומז לכרייה, וכפי שטענת, ולא מדבר כלל על איסוף נתונים לצרכים שיוקיים (...).
שינו את הנוסח. (וכנראה גם את הכרייה ...)
בדקתי באשכול הישן שהיה על זה ושם ראיתי שמדובר רק בכריית מידע.
אני אישית לא מתקין פורמט פקטורי כי דין פרוטה כדין מאה = גנב קטן - גנב גדול. ואני כבר לא סומך עליהם.
ראיתי את זה במחשב שטיפלתי שהוא לא עבד טוב.ייתכן שאווסט נדחף ע"י CCLEANER. אין לי מושג לא אני התקנתי ... ואין לי גם תוכנית להתקין.
בסי קלינר כשאני צריך אני משתמש רק בגירסה הניידת של @יוסי-מחשבים כי אני מעדיף לא להתקין אותה מאז שהיא דוחפת דברים לאנשים.
-
@יהודה13 כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
בסי קלינר כשאני צריך אני משתמש רק בגירסה הניידת של @יוסי-מחשבים כי אני מעדיף לא להתקין אותה מאז שהיא דוחפת דברים לאנשים.
-
@איסתרק-השלישי אני יכול להגיד לך שהרבה חניות שמכבדים את עצמם מתקנים את התוכנות של ירון שיש לו פה כמיות של תוכנות פרוצות
-
בקשר לנושא הוירוסים בתוכנות הפרוצות
אם אני משבית את האנטי וירוס , פורץ את התוכנה ,ואחר כך אני מעלה את האנטי וירוס וסורק את המחשב ולא מגלה שום וירוס
עדיין יכולה להיות בעיה ?