בעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי
-
@יוסי-שווארץ כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
@איסתרק-השלישי אני יכול להגיד לך שהרבה חניות שמכבדים את עצמם מתקנים את התוכנות של ירון שיש לו פה כמיות של תוכנות פרוצות
זה לא נקרא חנות שמכבד את עצמו, אלא זה חנות שצריך את זה כדי למכור מחשב ב-400 ש"ח פחות בגלל שהוא לא משלם ווינדוס, ובלי זה הוא לא היה מוכר כלום. מי שמכבד את עצמו מוכר רק חוקי.
-
@avi4118132 כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
בקשר לנושא הוירוסים בתוכנות הפרוצות
אם אני משבית את האנטי וירוס , פורץ את התוכנה ,ואחר כך אני מעלה את האנטי וירוס וסורק את המחשב ולא מגלה שום וירוס
עדיין יכולה להיות בעיה ?כמובן שכן, נתת לוירוס הרשאה להיות המנהל שלך על המחשב, לכן יש אזהרה של ווינדוס לפני, ז"א האם אתה באמת בטוח שאתה מסכים לתת רשות לתוכנה הזאת להיות מנהל שלך על המחשב ? אם כן, זה כבר בעייה שלך, לא של ווינדוס.
-
@לא-מתייאש כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
אם אני משבית את האנטי וירוס , פורץ את התוכנה ,ואחר כך אני מעלה את האנטי וירוס וסורק את המחשב ולא מגלה שום וירוס
עדיין יכולה להיות בעיה ?כמובן שכן, נתת לוירוס הרשאה להיות המנהל שלך על המחשב, לכן יש אזהרה של ווינדוס לפני, ז"א האם אתה באמת בטוח שאתה מסכים לתת רשות לתוכנה הזאת להיות מנהל שלך על המחשב ? אם כן, זה כבר בעייה שלך, לא של ווינדוס.
ממש ממש לא מדוייק אבל הרעיון די נכון
-
@מתכנת-חובב כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
KMS זה פרויקט מוכר מאוד בקוד פתוח,
לא מדוייק
פרט באר נמק
-
ממש ממש לא מדוייק אבל הרעיון די נכון
אוליי תסביר לי מה לא מדוייק ?
אני חושב שאתם באמת צריכים להבין איך עובד אנטיוירוס, זה ממש לא משהו קסם, זה משהו שאפשר לעבוד עליו ב"קלות" אם יש לתוכנה הרשאות מנהל, כי הרשאות מנהל = תעשה מה שאתה רוצה על המחשב, אפילו תמחוק את הקובץ SYSTEM32 של המחשב, אין שום בעייה, אתה המנהל, אתה מחליט, לכן אתה יכול לתכנן גם שהאנטיוירוס לא יזהה את זה כווירוס, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה כי אתה המנהל. אני חושב שאף מתכנת מתקין תוכנות פרוצות, לפחות אלו שאני מכיר. -
אני חושב שאף מתכנת מתקין תוכנות פרוצות, לפחות אלו שאני מכיר.
???
אתה לא מכיר הרבה...
רוב הקומבינות שגיקים אוהבים (תכונות, משחקים, וכו') מתבססים על איזושהיא הרחבה לא חוקית לתוכנה \ מערכת הפעלה.
למעט כל המתכנתים ילדים-טובים-הרצליה כמובן. -
@GIGA כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
אני חושב שאף מתכנת מתקין תוכנות פרוצות, לפחות אלו שאני מכיר.
???
אתה לא מכיר הרבה...
רוב הקומבינות שגיקים אוהבים (תכונות, משחקים, וכו') מתבססים על איזושהיא הרחבה לא חוקית לתוכנה \ מערכת הפעלה.
למעט כל המתכנתים ילדים-טובים-הרצליה כמובן.אני מכיר הרבה אבל לא מהארץ אני בא מצרפת ומתכנת שמתקין תוכנה פרוצה, זה משוגע, האתרים שניתן להוריד תוכנות פרוצות מחליפים כתובת כל חודש, כאילו שמה זה ממש חמור מאוד.
-
אבל לא מהארץ
שכוייח...
בארץ זה חלק מהאקו סיסטם... לא מורידים מאתרים שלא מכירים, אבל אם יש המלצות ברדיט או באיזה ערוץ טלגרם, ברוך הבא... יש פורומים שלמים בעניין והרבה שיטות (חלקם איך לפרוץ תוכנות אצלך בבית, בלי שום הורדות)
בדרך כלל, מה שמקרר את האמבטיה, זה קראקים למשחקי וידאו (בעוד שהמשתמש צעיר וחסר יכולת לממן אותם), ומשם הדרך ארוכה. -
אני מכיר הרבה אבל לא מהארץ אני בא מצרפת ומתכנת שמתקין תוכנה פרוצה, זה משוגע, האתרים שניתן להוריד תוכנות פרוצות מחליפים כתובת כל חודש, כאילו שמה זה ממש חמור מאוד.
בארץ מי שמשלם נקרא משוגע הישראלים אוהבים לחסוך את הכסף הזה
-
KMS זה פרויקט מוכר מאוד בקוד פתוח,
לא מדוייק
פרט באר נמק
יש הרבה סוגי תוכנות KMS חלקם קוד פתוח וחלקם לא.
-
@יוסי-מחשבים שוין, ברור.
אני מדבר על הקוד הפתוח. הדגשתי קובץ באט. -
הדגשתי קובץ באט
גם BAT לא בהכרח קוד פתוח ע"ע Compressed2TXT
-
-
@לא-מתייאש גם אם נתת לוירוס הרשאות מנהל הוא צריך איכשהו להריץ קוד כלשהו
זאת אומרת שהוא או יצטרך לעלות באתחול - שאת זה אפשר לגלות כמעט תמיד די בקלות
או שהוירוס ידביק קובץ dll כלשהו אבל אז החתימה של הקובץ תאבד ויהיה אפשר לזהות את השינוי הזה
מה גם שיש היום יכולות די טובות לגילוי קטעי קוד זדוניים גם אם הם בתוך קובץ לגיטימי (ולא רק זיהוי על ידי ההאש של הקובץ) -
@מתכנת-חובב מגיע לך לייק על הספוילר
-
@לא-מתייאש גם אם נתת לוירוס הרשאות מנהל הוא צריך איכשהו להריץ קוד כלשהו
זאת אומרת שהוא או יצטרך לעלות באתחול - שאת זה אפשר לגלות כמעט תמיד די בקלות
או שהוירוס ידביק קובץ dll כלשהו אבל אז החתימה של הקובץ תאבד ויהיה אפשר לזהות את השינוי הזה
מה גם שיש היום יכולות די טובות לגילוי קטעי קוד זדוניים גם אם הם בתוך קובץ לגיטימי (ולא רק זיהוי על ידי ההאש של הקובץ)כמובן שלא התכוונתי שכל ווירוס יעלה את האתחול, זה אפילו לא 1%, רק באתי לומר שזה קיים גם, אבל לא צריך להעלות את האתחול כדי לבנות משהו שאף אם תמחוק אותו, הוא יחזור לבד, זה בעצם מה שעשיתי בוויפרי הלא רשמי ללינוקס, יש הרבה טריקים אחרים של האקרים שאפילו אי אפשר לדמיין. לא סתם כל אנטוירוס, כל דפדפן מנסה לזהות את הווירוס בעת ההורדה.
-
@אישאשכולות לא ממש הצלחתי לעבור על כל השרשור, אבל נראה שאף אחד לא נגע בנקודה חשובה.
לטעמי, גם אם SSD יעזור קצת למחשב, זה בערך כמו מכונת הנשמה לגוסס. בסופו של דבר למחשב יש גיל. ודור 4 מייצג למעשה מחשב בן כמעט עשר שנים! בגיל כזה שום דבר לא באמת יעזור. בסופו של דבר המחשב כנראה גמר את תפקידו עלי אדמות.
-
@NH-LOCAL כתב בבעיה | מחשב נייח (I5-4570 מתקדם, לא?!) נהיה איטי:
@אישאשכולות לא ממש הצלחתי לעבור על כל השרשור, אבל נראה שאף אחד לא נגע בנקודה חשובה.
לטעמי, גם אם SSD יעזור קצת למחשב, זה בערך כמו מכונת הנשמה לגוסס. בסופו של דבר למחשב יש גיל. ודור 4 מייצג למעשה מחשב בן כמעט עשר שנים! בגיל כזה שום דבר לא באמת יעזור. בסופו של דבר המחשב כנראה גמר את תפקידו עלי אדמות.
אני ממש לא מסכים איתך, כי אתה לא לוקח בחשבון שזה מעבד של נייח, ואם אתה משווה למשל עם ה-Intel n100 שיצא לאחרונה, או ל-i5 8250u, הוא שווה ואף אחד לא היה אומר לזרוק אותם לפח, הם עושים את העבודה לשימוש סנטדרתי כמו דפדפן ואופיס, עם SSD, הכל ילך מהר.
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/compare/1826291?baseline=1810460
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/compare/1823160?baseline=1810460