בירור | מחשב נייד קל עם מודם סלולרי מובנה
-
חיפשתי מחשב, קל, עם מקלדת ניתקת או מתהפכת, ומודם סלולרי.
אחרי לא מעט חיפושים, קיבלתי 2 המלצות מחנות- Lenovo ThinkPad X12 Detachable במחיר 6500 [אי 5 8 ראם 250 אחסון]
- Asus ExpertBook b7 עם מודם 5G במחיר 7200 [i7 דור 11, 32 ראם, טרה אחסון]
[אין לי באמת צורך במעבד חזק יותר מאיי 5, אבל זה מה שהציעו לי]
מה אתם אומרים? והאם יש לכם העצה או המלצה טובה יותר.
האם שווה להשקיע עוד קצת במייקרוסופט סורפייס?
אשמח לתגובות. -
@ישראל-2 כתב בבירור | מחשב נייד קל עם מודם סלולרי מובנה:
Asus ExpertBook b7
לא קל בכלל (יחסית לנתיקים. ואם אתה מתפשר על טאבלט במשקל 1.4 לך על LENOVO X1 YOGA)
הבנתי שהוא רועש וקצת בומבסטי.ThinkPad X12 Detachable
בתור טאבלט הוא נחמד (וכבד) אבל בתור מחשב לא הייתי ממליץ.
האם שווה להשקיע עוד קצת במייקרוסופט סורפייס?
תלוי איזה דגמים (חוששני שהדגם שאכן יתיישב עם דרישותיך יהיה יותר מאשר עוד קצת... ), לא כולם בכלל עם סים ולא כולם נתיקים.
באופן כללי: מבין שניהם האסוס יותר עמיד (למייקרוסופט, דל ולנובו יש דגמים דומים הרבה יותר חזקים פיזית) בטריה ארוכה יותר. ויש לו כמובן 5G (חשוב. אם לא עכשיו אז עוד שנתיים).
לעומת זאת הX12 ידידותי יותר לשימוש בתור טאבלט וגם יותר קומפקטי.ואם לעצתי תשאל, אל תקנה מחשב עם מקלדת נתיקה שגדולים מצודותיה וחרמיה ורבים חללים הפילה.
פוק חזי: בדרך כלל לנובו מובילה על אסוס במדדי איכות בניה, בטריה, והתחממות. ובX12 היא נאלצה להתפשר... גם לDELL XPS יש דגם נתיק וגם הוא לא איכותי כמו הXPS הרגילים או המתהפכים.
אלו פשוט דגמי קצה בלי הרבה ביקוש, והטכנולוגיה בחיתוליה. -
@ישראל-2 אם יש לך מי שיביא לך מאמריקה יש שם מחשבים במחיר הזה שיענו על כל הדרישות שלך
בסדרת ה X13 וה X1
ייתכן ששוה לך להזמין רק תמיכה בWWAN ולקנות את המודם מעלי ברבע מחיר
וכן באיביי יש מחשבים שהם טופ במצב חדש לחלוטין עם אחריות מלאה ורק להוסיף להם מודם (בלנובו הטובים באמת עם FM350-GL עוד שבועיים יגיע לי המחשב ואוכל להגיד לך כמה הדור 5 שלו שווה אבל זה צריך להיות המקסימום שיש בארץ מבחינת תדרים יש לו הכל)
אבל כל זה רק אם יש לך מי שיביא לך מאמריקה כי המס הופך את זה בדר"כ ללא רלוונטי
https://www.lenovo.com/us/en/c/laptops/thinkpad/thinkpadx
https://www.lenovo.com/us/en/c/laptops/thinkpad/thinkpadx1/ -
@יעקב-ישראל תודה רבה.
נדמה לי שראיתי בעבר כאן בפורום שיש מישהו שעוסק במשלוחים כאלו, מכירים?