בירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל
-
@צדיק-תמים כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
כי הגדרת להשתמש בו,
לא זוכר שהגדרתי כזה דבר, איפה מגדירים את זה?
כנס ללשונית "חשבונות"...
נו מה יש? אפשר להוסיף פרטי תשלום?? אפשר לשנות את הסיסמה של החשבון?? אימוד דו שלבי וכו'??
כל מה שמצאתי שם זה לחצן ״נהל את החשבון שלי״ שזה מפנה לאתר שלהם, זה לא בתוך ההגדרות. זה הפרדה! לא כמו שאפל מכניסים את הכל בתוך המערכת (לא אומר מה יותר נוח, אבל ודאי שאפל מחדירים את עצמם למחשב הרבה יותר, הם מתקינים לי מראש את כל היישומים של אפל מוסיק ,tv, וכו' ובלחיצה אחת ואתה משלם להם, במיקרוסופט הכל זה הפניה לאתר שלהם, שזה הרבה יותר מובדל וגם פחות דוחפים את היישומיםש להם (אם אופיס היה שייך לאפל זה כנראה היה מגיע עם המחשב והיו מציעים לך שאם אתה רוצה להשתמש אתה צריך לשלם...)@צדיק-תמים כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
מסך כחול "אדיב" בכניסה לחשבון
לא ראיתי מעולם.
כנ"ל בהתקנת וינדוס אתה צריך להתחכם כדי להתקין ללא חשבון
אאל״ט יש לחצן ״אין לי חשבון״ או משהו דומה.
תכלס יש אפליקציות
מה הקשר בין אפליקציות ios לאפךליקציות אנדרואיד?? אתה יכול להגיד שזה חסרון נכון וכנגד זה יש לאפל מעלה שיש ios דבר שאין בווינדוס אבל השאלה היא מה יותר שימושי ונצרך...
נכון, ואז?
זה מוכיח מי יותר חושב על הלקוחות... (בתחל'ס אף אחד מהם לא ״באמת״ חושב על הלקוחות, אבל ההתנהלות של אפל מול שאר החברות האמריקיות זה יותר סגור על דברים שלהם גם אם זה על חשבון המשתמשים (או לטובתם....)
זה ממש לא במקרה
מי אתה מכיר שיש לו מחשב במחיר של איזור 10 ויש לו מסך מגע?.....
זה לא קשור לMacOS, זה בגלל המעבד (כמעט ב100% מהמקרים שיש בעיית תמיכה)
ואמרנו שאנחנו מדברים על מערכת ההפעלה ולא על החומרה.אבל זה שילוב, כי יש דברים שבלינוקס arm נתמכים וב mac לא כך שיש לך שילוב מנצח של דברים נדירים.
מזמין אותך לעשות חיפוש קצר בפורום ולהיות מופתע מהתוצאות
הפרום מראה את מדד המשתמשים????? בפורום זה אנשים שנתקלים בבעיה ופותחים נושא אבל כנגד כל אחד שפותח נושא כמה אנשים לא סובלים מהבעיה?... ועוד שאחוז מסוים ממשתמשי הפורום זה משתמשים טכנולךוגים שמנסים כל מיני שילבוים של רכיבים, דרייברים, וכו' (ושוב כתבתי כבר שבmac מה ששיניתי זה לא הסיבה לתקלה)
מה יותר נוח? תפרט
תצא מה mac פתח מחשב ווינדוס עם סייר קבצים ופתח mac ותגיד לי מה יותר נוח... (לפחות בשורה הזאת של שורת הנתיב) בכל מקרה זה רלוונטי לכל הוויכוח תן לבן-אדם שמעולם לא נגע במחשב (אבל יש לו כישרוים לקלוט לבד איך הדברים עובדים) ותגיד לי ממה הוא יהיה יותר מרוצה (בלי לספר לו מה אפל ומה ווינדוס)
כמובן שזה די תיאורטי, מספיק שאתה תצא מהראש של אפל, כנס לשני המחשבים ביחד ותראה איפה אתה מקבל יותר...@צדיק-תמים כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
תוכנת התקנה מתקינה בprogramm files, וברגיסטרי, ובהתחל, ובשולחן עבודה, ובעוד כל מיני מקומות
בתכלס במק אתה לא צריך שום תוכנה כמו revo ובוינדוס כןטוב אל זה כבר אין מה להתווכח, כל אחד עם התוכנות שהיו לו... אני מעולם לא השתמשתי בתוכנות להסרת תוכנות, לא איפסתי את המחשב מסיבות של ניקוי, הכל עבד לי חלק, כן סבלתי מהרבה מסך ירוק (כחול) אבל זה היה על חומרה בסיסית של 4 ראם ומעבד עוד מלפני ה i.... (ואגב פוטושופ עבד לי על המחשב הזה וגם תוכנות אחרות של אדובי, כמובן לא זרם מי יודע מה...)
כשכותבים פיתוח לא מתכוונים לקימפול של אנדרואיד שדורש מינימום 64 GB ראם, 400GB פנוי,
טעות, אנדרואיד דורש מינימום 16 ראם, כל השאר זה המלצות, אחסון לא דורש יותר מ 100-150 (מנסיון) כל השאר זה עם אתה רוצה לפתח כמה וריאציות,
אלא לדוגמה פיתוח אפליקציות ושימוש בAndroid Studio.
זה פיתוח פשוט, שנתמך על כל פלטפורמה... (אפשר לקרוא לזה cross platform...) אפי' מצאתי אפליקציה בסיסית שעובדת על אנדרואיד לפיתוח אפליקציות... ואנדרואיד זה דוגמה אבל כמובן שדבר אחד ממש לא מוכיח, השאלה האמיתית היא אילו פיתוחים מבוססי toolchain (שרשרת כלים) אפשר לפתח ב mac (פיתוח מערכות הפעלה וכדומה, שזה תלוי פלטפורמה), כל שאר הפיתוחים זה בדרך כלל לא משנה באיזה פלטפורמה אתה עובד וגם זה קמפול מאוד פשוט, בקיצור זה לא פיתוח, לעניין המערכת הפעלה.
או IDE לסוגיהם. כן, זה נקרא פיתוח.
וזה כמעט תמיד חוצה פלטפורמות...
לא קמפול בולדוזרים כאלה ששום מחשב ב10K ש"ח לא מתחיל לעמוד בדרישות הבסיס. זה תעשה בשרת בענן.
שוב לא קראת טוב את הדרישות, בכל מקרה קמפול ליבת לינוקס זה לגמרי נורמלי, וזה מעניין האם נתמך או לא (אין לי משוג, אבל מתאים שלא)
אפל נחשב מפרט גבוה שבדיוק מתאים לכאלה דברים אילולי התכונה שלהם, אתה יכול לראות שעד מלפני כמה שנים זה רשמית היה נתמך (ועוד לפני שיצאו כל המעבדים הבומבסטיים החדשים של אפל...)@צדיק-תמים כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
ובכלל מצחיק שאתה מביא את זה כטענה לטובת וינדוס כשזה לא נתמך גם בוינדוס אלא אך ורק בלינוקס..
שוב צייניתי לשזה לא טענה, הטענה הכללית לגבי פיתוח, זה אכן בעיקר לטבות pc לא לטובת ווינדוס, אבל גם בווינדוס יש תוכנות פיתוח שנתמכות ובאפל לא אבל לא ידוע מה יש יותר (המעלה של ווינדוס שהוא יותר נפוץ אז יש יותר תוכנות פיתוח, מצד שני ל mac מבוסס על ניקס כך שיש תוכנות שתואמת גם ל mac אבל שוב תלוי עד כמה הותאם ל arm וכו')
זה לא באמת, זה רץ על WSL. כמו שאפשר להתקין בפרללס לינוקס.
תחל'ס זה פיתרון רשמי, והפוך docker הרבה יותר מתאים לשים על שרת מרוחק מקמפול אנדרואיד......
@לא-מתייאש כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
י אתה לא יכול להתקין MACOS על מחשב ווינדוס והפוך,
אפשר!!!!!!!!!!!!
אני תמיד בשיטה שאני לא אוהב להביא סברות אלא אוהב להביא עוד הרבה שסוברים כמוני ואח"כ תסתדר עם כולם :
בוא נחפש בגוגל באנגלית best laptopלחפש לא רלוונטי כי לא תמיד האנשים שכתבו את זה דיברו על הצורך שלך, ואתה לא ידוע מה הפרטים שהיו להם ועל מה הם דיברו, בכל מקרה כל הקישורים ששלחת לא כולם mac ראשון... בכל מקרה החיפש שאני עשיתי לא ראיתי שרובם מביאים mac, בכל מקרה דברנו על תוכנה לא על חומרה. וכמו שכתב @jack זה פשוט, כל הוויכוח פה הוא בגלל זה אולולי שהיה לאפל מותג לא הייתי מתחיל בכלל להתווכח..., מסכים על כל מילה!!
@אריה-3 כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
אפל ידועה מאד במומחיותה ל"עוור עיני חכמים", ליצור לחץ חברתי עצום למוצרים שלה,
ליצור קסם מדומה בממשק,
למעשה בנתונים היבשים, לפחות בדגמי הכניסה הם ממש רגילים "ופשוטים",וכן זה... בדוק עליכם
@jack כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
ושאלה קטנה:איך התמיכה בעברית בקבצי אופיס של מיקרוסופט על האופיס של MAC?
ל mac אין אופיס יש להם תונכות מאוד פשוטות (שבמקרה הם בחינם...) בכללי ציון לשבח אפל יותר טובים בהתאמה לעברית של מערכת ההפעלה שלהם
כאילו אתה יודע יותר טוב מכל המומחים שהביאתי וגם יודע למה בחרו באפל, כאילו כל מה שהם כתבו, סוללה חזקה, חומרה חזקה, ביצועים מטורפים וכו, כל זה באמת בגלל SEO וכולם אמרו אותו דבר גם, כאלו זה מה שאתה אומר ??
טוב למי שרוצה להאמין בך שיעשה את זה, אני מבחינתי מעדיף להמליץ על דבר שכל המומחים ממליצים עליו. אני לא יותר חכם מהם, וודאי מכיר הרבה פחות את התחום מהם.שוב על חומרה אין חולק אבל השאלה האם ביחס לכסף זה משתלם (האם תוכל למצוא באותו מחיר חומרה יותר טובה) וכמה התוכנה (ההגבלות של אפל!!! שוות את החומרה שלהם...)
זה יתרון גדול בשבילי, למי שמכיר אותי, אני מאוד מאוד נגד.
בשבילך אבל בשביל רוב משתמשי הפרום...
למסקנה, תביא כמה תוכמות שימושיות שאין על אפל ואח"כ נראה עד כמה זה חיסרון.
מה עם כל החסרונות שכתבתי, יש לך פיתרונות , כך:
- תתקין אלף תוכנות כדי לקבל מה שיש בווינדוס הבסיסי
- החיסררון הזה זה מעלה (ולמה אני חושב שזה חיסרון כנראה כי אני עדיין רגיל לווינדוס....................)
- יש קיצור מקשים נעלם או פיתרון נעלם שצריך חבר שיודע בשביל להגיד לך את זה (שלא כמו בווינדוס שהממשק אומר מה צריך לעשות ואיך, ורק לדברים ממש מסובכים, צריך מישהו שיגיד לך, בהשוואה לאפל שאפי' גזירה, שורת נתיב, וכו' זה דבר מתקדם שצריך קיצור מקשים וללא אפשרות נורמלית בממשק)
אני לא מוותר
-
@mefateach כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
מה הקשר בין אפליקציות ios לאפךליקציות אנדרואיד?? אתה יכול להגיד שזה חסרון נכון וכנגד זה יש לאפל מעלה שיש ios דבר שאין בווינדוס אבל השאלה היא מה יותר שימושי ונצרך...
כי כל אפליקציה רצינית יש גם בחנות של אייפונים. אז תכלס זה פותר את הצורך בדברים מסוימים שזמינים רק באפליקציה.
מי שרוצה לפתח אנדרואיד יש לו אנדרואיד סטודיו.@mefateach כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
טעות, אנדרואיד דורש מינימום 16 ראם, כל השאר זה המלצות, אחסון לא דורש יותר מ 100-150 (מנסיון) כל השאר זה עם אתה רוצה לפתח כמה וריאציות,
אהבתי איך שהתעלמת מזה שהקמפול לא נתמך בוינדוס מעולם בשונה ממק שבעבר כן, והבאת את זה כטיעון לטובת וינדוס...
לגבי הדרישות תמסור לגוגל שזה טעות
בכל מקרה אם זה המהירות על מחשב שלהם, לך שיש 10 ליבות זה יקח כמה שעות. -
ל mac אין אופיס יש להם תונכות מאוד פשוטות (שבמקרה הם בחינם...) בכללי ציון לשבח אפל יותר טובים בהתאמה לעברית של מערכת ההפעלה שלהם
רק זה מראה שאתה לא יודע הרבה דברים...
לחפש לא רלוונטי כי לא תמיד האנשים שכתבו את זה דיברו על הצורך שלך, ואתה לא ידוע מה הפרטים שהיו להם ועל מה הם דיברו, בכל מקרה כל הקישורים ששלחת לא כולם mac ראשון... בכל מקרה החיפש שאני עשיתי לא ראיתי שרובם מביאים mac, בכל מקרה דברנו על תוכנה לא על חומרה. וכמו שכתב @jack זה פשוט, כל הוויכוח פה הוא בגלל זה אולולי שהיה לאפל מותג לא הייתי מתחיל בכלל להתווכח..., מסכים על כל מילה!!
כן הבנתי שאתם יודעים יותר טוב מכל המומחים של כל העולם
אני לא מוותר
אני כן, כבר כתבתי שדעת כל המומחים שאפל עדיף, אין לי זמן להתווכח עם אנשים שיודעים יותר טוב מכולם, אף שאינם מכירים אפילו אופיס על מאק.
כל אחד יחליט בעצמו לשמוע דעת כל המומחים או דעת @mefateach ו- @jack -
לאחותי היה מאק, המחשב הכי טרנטי שראיתי בשנים אחרונות, והייתה משתמשת אך רק לדפדפן, עד כדי כך שלפתוח את הדפדפן היה לוקח לה איזה 10 שניות, ולעבור מלשונית ללשונית איזה 3 שניות, זה היה מזעזעה, אני לא יודע איזה דגם היה לה, וכמה ישן, והייתי שואל אותה למה את לא קונה מחשב חדש, והייתה עונה לי שאין לה 8000 ש''ח, ושאלתי אותה למה את לא קונה WINDOWS מחודשת ב1000 ש''ח I5 (כמו שיש לי, ועובדת יפה מאד, לצרכים פשוטים), ואמרה לא אוהבת WINDOWS, עד שב''ה עברה עבודה, למקום עם מחשבים, והביאו לה מחשב מעבודה WINDOWS כמובן, וב''ה הכל חזר לשלום, ויש לה מחשב שעובדת נורמלי, ואולי אין לה את הכל המעלות של סופרמחשבים של אפל, אבל יש לה מחשב נורמלי.
וכך השתחררה ב''ה במקצת מהעבדות הנפשית לסטיב גוב'ס גאון המשיכת לקוחות, [בקצת כי עדיין לא עלינו יש לה אייפוןוכל אופן אני חוזר ומדגיש שאני לא יודע כמה שנים עברו על המחשב, ואיזה דגם היה
-
@menajemmendel כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
והייתי שואל אותה למה את לא קונה מחשב חדש, והייתה עונה לי שאין לה 8000 ש''ח
פעם הבאה שתפגוש מישהו/מישהי כזאת תגיד לה שמקבוק מתחיל ב3,500
https://ksp.co.il/web/item/124286 -
לא כמו שאפל מכניסים את הכל בתוך המערכת (לא אומר מה יותר נוח, אבל ודאי שאפל מחדירים את עצמם למחשב הרבה יותר, הם מתקינים לי מראש את כל היישומים של אפל מוסיק ,tv, וכו' ובלחיצה אחת ואתה משלם להם, במיקרוסופט הכל זה הפניה לאתר שלהם, שזה הרבה יותר מובדל וגם פחות דוחפים את היישומיםש להם
xbox
Teams
OneDrive
Cortana
מפות
מרכז המשוב -
שטויות... כמה גרפקאים אתה מכיר עם אפל וכמה בלי...
אני משתמש באסוס (דגם 2022) ומרוצה פיצוצים (אני מעמיס פיצוצים על המחשב)
החיסרון היחידי זה האיורור- שזה מעלה באפל ואצלי זה רעש של מטוס קרב
כי אין מה לעשות- יש לי מעבד של דור 12 וכידוע הם מרבים להתחמם.. -
https://ksp.co.il/web/item/124286ושהוא יהיה יותר איכותי, סוללה הרבה יותר חזקה, פחות מרעיש, מאשר כל הניידים שתמצא בשוק (חוץ משאר מאקבוק), אפילו אם הם עולים פי 2 יותר יקר.
-
https://ksp.co.il/web/item/124286ושהוא יהיה יותר איכותי, סוללה הרבה יותר חזקה, פחות מרעיש, מאשר כל הניידים שתמצא בשוק (חוץ משאר מאקבוק), אפילו אם הם עולים פי 2 יותר יקר.
נראה לי שאתה לא יודע מה הפירוש המילולי של ”אני לא יכולה לקנות מחשב חדש כי אין לי מספיק כסף”, או שאתה מכיר חנויות שבטענה ”שלמחשב שאני רוצה לקנות יש סוללה הרבה יותר חזקה” עושים לך הנחה גדולה, או שפשוט לא קראת על מה כתב @צדיק-תמים את ההודעה שלו
-
לאחותי היה מאק, המחשב הכי טרנטי שראיתי בשנים אחרונות, והייתה משתמשת אך רק לדפדפן, עד כדי כך שלפתוח את הדפדפן היה לוקח לה איזה 10 שניות, ולעבור מלשונית ללשונית איזה 3 שניות, זה היה מזעזעה, אני לא יודע איזה דגם היה לה, וכמה ישן, והייתי שואל אותה למה את לא קונה מחשב חדש, והייתה עונה לי שאין לה 8000 ש''ח, ושאלתי אותה למה את לא קונה WINDOWS מחודשת ב1000 ש''ח I5 (כמו שיש לי, ועובדת יפה מאד, לצרכים פשוטים), ואמרה לא אוהבת WINDOWS, עד שב''ה עברה עבודה, למקום עם מחשבים, והביאו לה מחשב מעבודה WINDOWS כמובן, וב''ה הכל חזר לשלום, ויש לה מחשב שעובדת נורמלי, ואולי אין לה את הכל המעלות של סופרמחשבים של אפל, אבל יש לה מחשב נורמלי.
וכך השתחררה ב''ה במקצת מהעבדות הנפשית לסטיב גוב'ס גאון המשיכת לקוחות, [בקצת כי עדיין לא עלינו יש לה אייפוןוכל אופן אני חוזר ומדגיש שאני לא יודע כמה שנים עברו על המחשב, ואיזה דגם היה
איזה כיף סו’’ס זכיתי לדיסלייק, מאז שאני בפורום, רק שאני מסופק אם הוא כי טעיתי במחיר, או בגלל שיש לי אחות עם אייפון, או בגלל שמישהו מקנא לכבודה, או שמישהו נפגע כי הזכרתי לו שאינו בן חורין לבחור מה לקנות ומה לא, או בגלל שיש לי מחשב מחודש, או בגלל שהיה לי שגיות כתיב, או שגיאות בניסוח, או בגלל שהסיפור שלי אין לו שום מידע טכני,
-
פוסט זה נמחק!
-
לכן עשיתי לך דיסלייק, כי אין שום תועלת להודעה שלך אם אתה לא יודע את הנתונים הללו. לא עשיתי לך דיסלייק על כל מה שכתבת אף שאני חושב שאתה טועה, אני מכבד את דעתך בכל זאת, לא חייבים להסכים, אבל אם הייתי משווה מאקבוק של 2022 ונייד לנובו של 2002, גם הייתי מצפה ממכם שתעשו לי דיסלייק.
מה שרציתי לומר בסיפור הוא לא שאפל הוא מחשב איטי, דוקא אני אומר שהם מחשבים חזקים מאד [כמובן אחרי המחיר שלהם, זה המינימום שאפשר לדרוש], לכן הדגשתי פעמיים שלא ידוע לי מה הגם, מה שרציתי לומר הסיפור, הוא שמשום מה היא היית מעדיפה לסחוב את המאקבוק הטרנטה הזה [נומר מ2002 לצורך הענין, למרות שברור שלא הייתה כ''כ ישנה] ולא לקנות WINDOWS נורמלי [שגם אם אינה טובה כמקבוק חדשה, ודאי הרבה יותר טובה מהטרנטה הזאת היא] ושבסוף היא יצא מזה רק כי הוכרחה מחמת עבודתה להשמש בWINDOWS וכהיום ודאי שלא מצטערת ע''ז.
(יותר רציתי לציין את השעבוד הנפשי המעניין הזו שקיים אצל הרבה אנשים על המוצרים של אפל, וידוע לי שהרבה יאמרו שזה לא שייך לפורום הזה שזה פורום של טכנולוגיה ולא של פסיכולוגיה, אבל השואל הוא שאל מה הבדלים ולא כתב ששואל רק על ההבדלים של מפרט טכני) -
אל תתן ל @לא-מתייאש לבלבל אותך עם כל המעלות
אני חושב שאתה צריך לקרוא מחדש מה שכתבת
לא הבנתיוך
-
נראה לי שאתה לא יודע מה הפירוש המילולי של ”אני לא יכולה לקנות מחשב חדש כי אין לי מספיק כסף”, או שאתה מכיר חנויות שבטענה ”שלמחשב שאני רוצה לקנות יש סוללה הרבה יותר חזקה” עושים לך הנחה גדולה, או שפשוט לא קראת על מה כתב @צדיק-תמים את ההודעה שלו
כבר כולם אמרו שהחיסרון של אפל זה המחיר. רק סתם שתדע כאני בעצמי אין לי אפל, כי אני לא אוהב את המערכת סגורה שלהם, אני גם לא אוהב ווינדוס, אני אוהב לינוקס, אני בהקשפה של החינמי והקוד פתוח, הפוך מאפל, לכן יש לי דל כי הם תומכים רשמי בלינוקס. אני בכל זאת מרגיש בטטה עם הדל שלי, לכן אני מחכה שיגמרו את הפרוויקט הזה כדי לקנות אפל, או שיוציאו מחשב שהוא שווה למאקבוק, נראה.
בכל זאת כשמגיע זמן להציע למישהו אחר, אני לא אומר לו מה שאני אוהב ומה שאני צריך אלא מה שכל המומחים אומרים לפי הצרכים שלו.
-
כבר כולם אמרו שהחיסרון של אפל זה המחיר. רק סתם שתדע כאני בעצמי אין לי אפל, כי אני לא אוהב את המערכת סגורה שלהם, אני גם לא אוהב ווינדוס, אני אוהב לינוקס, אני בהקשפה של החינמי והקוד פתוח, הפוך מאפל, לכן יש לי דל כי הם תומכים רשמי בלינוקס. אני בכל זאת מרגיש בטטה עם הדל שלי, לכן אני מחכה שיגמרו את הפרוויקט הזה כדי לקנות אפל, או שיוציאו מחשב שהוא שווה למאקבוק, נראה.
בכל זאת כשמגיע זמן להציע למישהו אחר, אני לא אומר לו מה שאני אוהב ומה שאני צריך אלא מה שכל המומחים אומרים לפי הצרכים שלו.
אבל כנראה שאתה לא קראת את כל הסיפור, היא היה לה מקבוק, ושאלתי אותה למה את לא קונה חדש, וע''ז ענתה כי אין לה מספיק כסף לקנות מאקבוק חדשה, וע''ז עניתי לה אז תקני WINDOWS, וע''ז אמרת לי שאני אומר לה את המעלות של המאקבוק וזה שלא מן העניין, כי היא דברה על כסף, היא מודעת למעלות, ולכן רצתה דוקא מאקבוק ולא WINDOWS,
-
@אלי-25 יותר יקר לא בהכרח נותן תמורה מיטבית לכסף.
למאק יש רק יחסי ציבור טובים וקהל הדיוטות ששבוי בקסמי התעמולה והיוקרה של סטיב גובס(זכרונו לא לברכה )
רובם לא מבינים במחשבים באמת ואם משתמשים במחשב רק לצרכים רגילים (גלישה ,אופיס) אין שום הצדקה והגיון לקנות מאק במחיר מטורף.
חוץ מהצורך האנושי בלקנות מותגים כמובן...
-
אבל כנראה שאתה לא קראת את כל הסיפור, היא היה לה מקבוק, ושאלתי אותה למה את לא קונה חדש, וע''ז ענתה כי אין לה מספיק כסף לקנות מאקבוק חדשה, וע''ז עניתי לה אז תקני WINDOWS, וע''ז אמרת לי שאני אומר לה את המעלות של המאקבוק וזה שלא מן העניין, כי היא דברה על כסף, היא מודעת למעלות, ולכן רצתה דוקא מאקבוק ולא WINDOWS,
וינדוס זה בחינם? לא
כתבת שאין לה 8000 שקל, עניתי לך שמקבוק עולה פחות מחצי
וקצת יותר מחצי אם רוצים להשקיע ב16 ראם