בירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל
-
@MOSHEMOSE1 כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
כשמתקשרים אלי אני ממליץ למי שרוצה יד שניה לקנות מחשב אפל, להתקין עליו רק ווינדוס, ולהנות ממחשב ששורד לאורך זמן.
אז אתה אפילו לא ממליץ על מחשב אפל מהשנים האחרונות אלא מלפני לפחות 4 שנים עם מעבד אינטל?
-
@צדיק-תמים שוב פעם. לאלו שרוצים מחשב לוורד ודפדפן יד שנייה באזור האלף וקצת - להם אני ממליץ. להם גם המחיר של חדש הוא זוועה.
למי שמוכן (כמוני) להתרגל למערכת הפעלה של אפל בוודאי שעדיף לו את החדש. המעבד שלו מיוצר על ידי אפל והוא יותר טוב ממחשב של אפל אבל המעבד הוא אינטל.עוד משהו כשכתבתי שהמחיר של מיקרוסופט הוא פי 2 התכוונתי למחשב שעלה לי בחיפוש שהמחיר שלו שמונה אלף ומבחינת מעבד הוא שווה ערך למקבוק אייר m1
-
פוסט זה נמחק!
-
@צדיק-תמים כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
@אברהם-א שים לב שהוא כתב על מחשב עם מעבד אינטל והתקנת וינדוס בלבד, אז ההערה הזאת לא רלוונטית, אפשר להתקין וויפרי או לא להתקין, בדיוק כמו כל מחשב.
הבנתי שעל מערכת הפעלה מאק אי אפשר להתקין וויפרי
-
@אברהם-א אתה בטוח שקראת מה שכתבתי?
@אברהם-א שים לב שהוא כתב על מחשב עם מעבד אינטל והתקנת וינדוס בלבד
-
@אברהם-א כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
@צדיק-תמים שוב פעם. לאלו שרוצים מחשב לוורד ודפדפן יד שנייה באזור האלף וקצת - להם אני ממליץ. להם גם המחיר של חדש הוא זוועה.
קח בחשבון שלהמליץ על מחשב שיכול להתחבר לכל וייפיי זה קצת בעייתי
לא הבנתי מה הייתה רוצה שנגיד, שאפל זה זבל בגלל שאין וויפרי ?
-
@לא-מתייאש כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
ממש לא, אני יודע שאפל יותר טובים,
אבל כשאתה ממליץ לאברך על אפל בלי ליידע אותו על החסרונות הרוחניים זה לא יפה,
אצלו זה חיסרון הרבה יותר גדול מהאיכות של המחשב, -
ממש לא, אני יודע שאפל יותר טובים,
אבל כשאתה ממליץ לאברך על אפל בלי ליידע אותו על החסרונות הרוחניים זה לא יפה,
אצלו זה חיסרון הרבה יותר גדול מהאיכות של המחשב,כבר כתבתי את זה לפני
https://mitmachim.top/topic/57097/בירור-הבדל-בין-מחשב-אפל-לרגיל/9
אח"כ עליו לקחת החלטה מה יותר טוב לו. -
-
אוליי אעשה וויפרי למאק
הוויפרי ללינוקס שיצרת לא יעבוד על מק?
-
אוליי אעשה וויפרי למאק
הוויפרי ללינוקס שיצרת לא יעבוד על מק?
צריך להתאים אותו למאק, זה כן מאוד דומה אבל לא אותו דבר, מה שעשיתי מבוסס על systemd, יש תחליף למאק זה launchd, אבל זה לא בדיוק אותו דבר, אבל אפשר לעבוד עם אותה שיטה.
-
אוליי אעשה וויפרי למאק
רעיון מעולה. נטפרי יודו לך...
-
@Harwona כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
אוליי אעשה וויפרי למאק
רעיון מעולה. נטפרי יודו לך...
כרגע אין לי מאק, אבל יתכן מאוד שאצרך לעבור למאק בכל אופן. אם יהיה לי ב"נ אתאים אותו למאק.
-
-
הנוחות
הגזמת לגמרי... אני משתמש ב mac מערכת הפעלה לא נוחה בכלל!!!
חסר דברים הכי פשוטים שקיימים בוינדוס בברירת מחדל, זה כמו הויכוח עם לינוקס או ווינדוס יותר טוב, כל בר דעת מבין שוווינדוס הרבה יותר נוחה בלי להשוות, למתכנתים יש מעלות בלינקוס שלכן הם נאלצים להשתמש בלינוקס כמחשב פיתוח, אבל למשתמש הבייתי הרבה יותר נוח ווינדוס וכך זה לגבי mac
(אני לא זוכר לפרט את כל החוסר נוחות ב mac אבל אחת הדוגמאות זה שאפי' לגזור קבצים בצורה נורמלית, אין (רק עם איזה קיצור מקשים מסובך))
למי שישאל למה אני משתמש ב mac התשובה היא כמו שכתבו הסוללה והמאווררים ובכללי כל הגימורים של המחשב מאוד טובים, נוחים ויפים, אבל בכל מה שקושר לתוכנה ממש דפוק , בפרט עם המעבד החדש שזה מבוסס על arm עם שינויים של אפל כך שווינדוס בכלל לא נתמך כמערכת הפעלה (לא מדבר על מכונה וירטואלית) ולינקוס גוסס...)
וכן חסר הרבה תוכנות@MOSHEMOSE1 כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
כבר לא. בוטקאמפ היה זמין במעבדי אינטל מבוססי x86 בלבד. מעבדי אפל מבוססים arm ולכן אין אפשרות להתקין בהם ווינדוס.
@האלקטרונאי כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
אבל אחרי שתעבור לאפל (אולי אחרי חודשיים של שימוש...) בברור אפל יהיה לך יותר נוח ולא תתקרב יותר לווינדוס...
, אני התרגלתי מאוד מהר ועדיין חסר הרבה דברים, ובתחל'ס גם זה כמו להתקין אנדרואיד על מחשב... (ווידג'טים ועוד דברים דומים...)
מקלדת הכי נוחה בשוק,
בטוח אני לא חושב...
מקרה הגרוע ביותר אם אתה על מאקבוק פרו, אתה שומע קצת את המאוורר.
אצלי אני לא שומע, אבל הסוללה רק בערך 5 שעות (16 אינטש, pro 2021)
סתם דמיון שלי:
@לא-מתייאש כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:מה יש לוותר , על כל באגים שיש, או על התקנת הדרייברים, או אוליי על האנטיוירוס או אוליי על החנות של מיקרוסופט של האפליקציות
צריך לפתוח על זה דיון אבל אני יכול להוכיח מאוד מהר שאפל פחות נוחים, פשוט יש להם שיטה (גם באיפונים זה כך) שהם גורמים למשתמשים להסתגר בתוך מסגרת אפל, לא ברור לי איך זה
@אליר325000 כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
מ. הפעלה:
פשוטה, קלה יפה, וממכרתמסכים שממכרת אבל בכלל לא בצדק...
רוב ככל התוכנות נתמכות במק,
תלוי מאוד באיזה תחום, וכן לא עוזר ש״רוב״ עם פותח השרשור ייצטרך תוכנה מסוימת ולא יהיה לו, זה הדבר הראשון שצריך לברר..
עיי' בשאלת הגמרא בקידושין בדף ב' עמוד א.
בקשה
ולעיקר, עם כל מה שהזכירו פה נראה שחסרו את העיקר מהטפל, חלק מהראש של אפל זה שהם תומכים רק במכשירים שלהם.
זה אומר, לדוגמה: אם תקנה סמארטפון של גוגל, בדרך כלל תרבל תמיכה גם במוצרים של כל החברות, ואם תרצה לפתוח מייל של גוגל באיפון או ב mac זה ממש לא בעיה ואפלי' גוגל יפתחו תוכנות במיוחד ל mac, כנ״ל מיקרוסופט, אבל אפל לא, מי שיבדוק בחנות גוגל על אפליקציה של אפל, יימצא שם בערך שלוש ראפליקציה שהרעיון העיקרי בהם זה איך להעביר אותך לאפל, וכך זה כל התפיסה של אפל, אין מייל לאנדרואיד של icloud (עד כמה שידוע לי, אני אל מדבר על גרסת דפדפן...) בקיצור, אין תמיכה!!! (הבאתי את הרעיון על סמארטפון אבל זה ממש לא דווקא בעניין זה, גם למיש אין סמארטפון זה יכול להשפיע)
לבסוף (יצא ארוך...) זה נשמע כאילו אני נגל אפל (אולי אני באמת נגד אפל..) אבל כל מה שרציתי זה להבהיר כמה נקודות שמישום-מה לא ברור למה אילו שמשתשים באפל קבוע לא שמים-לב לזה או לא מזכירים את זה, אני משתמש ב mac כבר כמה חודשים וביום-יומיים הראשונים כבר עברתי פחות או יותר על כל המערכת ועכשיו אני כבר רגיל עליה (״עד שלא תרצו לעבור בחזרה לווינדוס״ זה אכן קשה כי צריך להתרגל בחזרה לקיצורים וכו' אבל לא חושב שפחות נוח) בקיצור, נראה לי מבחינת חומרה מומלץ מבחינת תוכנה חד משמעית לא מומלץ, אלה-אם-כן אתה יודע בדיוק במה תשתמש ושהכל עובד טוב, וכך בחשבון שיש שם כמה באגים רציניים בסייר קבציםסליחה מראש אם יש טעיות, כשם שאי-אפשר וכו' וכן על הלשון התקיפה
-
@mefateach אולי באמת תכתוב את הדברים פשוטים שחסרים במק לדעתך
@mefateach כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
(אני לא זוכר לפרט את כל החוסר נוחות ב mac אבל אחת הדוגמאות זה שאפי' לגזור קבצים בצורה נורמלית, אין (רק עם איזה קיצור מקשים מסובך))
לא מסובך בכלל
command + c להעתקה - כמו בוינדוס,
הדבקה - command + v,
ואם רוצים להדביק וגם למחוק מהמקור = גזירה, מוסיפים את המקש הצמוד option.
דווקא יש בזה משהו הרבה יותר הגיוני, שאתה לא צריך להחליט מראש אם להעתיק או לגזור -
לדעתי קשה להשוות מחשב ווינדוס "רגיל" עם טווח מחירים ממוצע (1000-3000),
ל mac book שמתחיל ב-4000 וצפונה,
למעשה במפרט של קצב מעבד, כרטיס גרפי, וקצב רענון מסך, וכל הממשק הבסיסי לא תראו הבדל,
הם פשוט לוקחים פי שתים במחיר כי הם מנצלים את מה שמכונה סביבת אפל,
שזה כולל אייפון ובית חכם ושעון אפל ו- imessage ואכמ"ל,
מי שלא צריך את זה וגם אוהב חלטורות-תוכנות קש, ופיצ'רים של התאמה אישית- יקח מרחק מאפל,
ומי שאוהב ביצועי מעבד חלקים, מראה אסתטי, ורק תוכנות בסיסיות, (וכמובן כסף מיותר) שיקנה אפל...
וכמובן שבמחירים הגבוהים גם לינטל יש מה למכור, והרשת מלאה בדוגמאות, -
שאלתי את השאלה הזו את החבר שלי הגרפיקאי, כעשרים שנה בתחום. (הוא גם היה בעלים של חנות מחשבים)
אני קבלן שיפוצים והמקסימום שלי זה נייד של HP.
הוא אמר לי שלגרפיקאי להשתמש במחשב שהוא לא אפל זה כמו שאני אשתמש בעבודה בפטישון מעלי אקספרסס. זה יעבוד אבל זה לא זה.
זה ההסבר שאני קיבלתי -
ואם רוצים להדביק וגם למחוק מהמקור = גזירה, מוסיפים את המקש הצמוד option.
זה עצמו הבעיה, אין גזירה, זה להעתיק ולמחוק...
בכל מקרה צריך להיות גם אפשרות כזאת בתפריט בנוסף לקיצור...@צדיק-תמים כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
דווקא יש בזה משהו הרבה יותר הגיוני, שאתה לא צריך להחליט מראש אם להעתיק או לגזור
זה מעלה וחיסרון בכל מקרה תראה עובדה שבכל המערכות הפעלה הקיימות (אפי' באנדרואיד ובנגנים....) יש אפשרות גזור ולא הדבק ומחיקה...
@אריה-3 כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
מי שלא צריך את זה וגם אוהב חלטורות-תוכנות קש, ופיצ'רים של התאמה אישית- יקח מרחק מאפל,
בדיוק!
@mirol כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
הוא אמר לי שלגרפיקאי להשתמש במחשב שהוא לא אפל זה כמו שאני אשתמש בעבודה בפטישון מעלי אקספרסס. זה יעבוד אבל זה לא זה.
שטויות... כמה גרפקאים אתה מכיר עם אפל וכמה בלי...
הפוך, בפוטושופ (אולי היום זה כבר סודר, אין לי מושג) יש בעיות עם המעבד החדש של אפל, אין תמיכה מלאה.... -
אני מציין מראש שכל הבעיות שאני יביא יהיה מי שייצא אותם כמעלות, אבל חכם עינו בראשו להבין מה עדיף.....................
@צדיק-תמים טוב אני לא זוכר הכל, אבל אני יכתוב מה שאני זוכר ברגע זה ), כל ההשוואות הם לווינדוס 11 ההכי חדש
- אין תמיכה באנדרואיד ולינוקס (wsl and wsa)
בעיות כלליות: - המקלדת מאוד איטית (בתזוזה עם הלחצנים, מאוד תוקע לדוגמה בטרמינל שאי-אפשר לטוס...) לחיצה ארוכה לא כותבת את המקש ארוך אלה מציעה כל מיני אפשרויות...
- אין תמיכה בסידור חלונות, כמו בווינדוס אחד לייד השני אלה רק או חצי חצי (אין רבע וכו') או מסך מלא או קטן, אין אפשרות - לפתוח חלון על כל המסך אבל שלא יהיה במצב מסך מלא. (זה ממש תוקע כשרוצים להעביר קבצים או נתונים בין חלונות, הכל בצורה יותר מסובכת, או שאתה על מסך שזה כמעט מגביל לשולחן עבודה חדש בווינדוס או שאתה עם חלון קטן שצריך להגדיל ידנית לפי הגודל הרצוי בגרירה...), במקביל יש מנהל התצוגה שיש בו מעלות על ווינדוס, אבל לא חושב שזה מי יודע מה יותר יעיל מווינדוס ובווינדוס תמיד תמצא את התוכנה שתסדר לך בדיוק איך שאתה רוצה...
- הרבה תוכנות לא נתמכות, לא ניתן לעשות שינויים, לא בחומרה ולא התוכנה (כמעט)
- לינוקס/ אובנטו לא נתמך (מכונה וירטואלית לא נחשב, כיוון שעד שמשקיעים במחשב עם מעבד חזק זה לא בשביל לנצל רק חלק מהמשאבים...)
- לא נתמך בכללי לפיתוח (כיום mac ולא שימושי לפיתוח כך שאפי' את המעלות של לינוקס אין לו ובגלל שאין תמיכה בלינוקס יוצא שזה הרסבה פחות יעיל לפיתוח)
- דורש הרבה כסף ואין תמיכה בדברים שאינם של אפל
||1. שיבושים במקלדת (מתאפס לי ההגדרות, אני חושב שצריך לעשות איפוס nvram או משהו ברעיון הזה, בכל מקרה זה בעיות שאין במחשבים אחרים...)|| - caps look (לפחות אצלי, וקראתי אצל אפל שזה רשמי) לא נלחץ מספיק טוב, באפל כותבים שיש הגה על הלחיצה כך שיצטרכו ללחוץ חזק (אאל״ט לפי זמן לא לפי חוזק) כדי להדליקת שלא יידלק בטעות
- caps look בעברית כובת באנגלית באותיות קטנות, זה יכול להיות מעלה ויכול להיות חסרון, אבל מסתבר שזה תלוי למה אתה רגיל, אבל בווינדוס כידוע כל דבר ניתן לשנות בהרבה יותר קל
(9. אני אישית את הקיצור לצילום מסך החלפתי כך שיהיה יותר נוח לצלם בהעתקה במקום לצלם ולשמור כי במציאות זה יותר שימושי, בווינדוס אני חושב שצילום מסך עושה את שניהם גם שומר וגם מעתיק)
סייר קבצים:
-
אין פס כותרת נתיב (בווינדוס זה שימושי גם להעתקת נתיב בנוחות וגם לעבור לנתיב מסוים
אין לחצן לרדת לתייקיה מתחת בנתיב (לדוג' מ users/app לחזור ל users) רק לחצן חזרה (בקיצור יש את שני החצים שיש בווינדוס ואין את הלחצן עם החץ לכיוון מעלה), דבר שתוקע מאוד בהרבה מקרים (לדוג' בהפעלה המחשב כשמשחזר את החלונות, לא ניתן לחזור לחלון קודם) -
אם מגדילים מקטינים את החלון, זה לא מתאים את התקיות אלה צריך לזוז, בקוציר אין סידור אוטוטי, רק יש לחצן לסידור אבל זה לא מסדר לאחר שינוי החלון, אני מתכוון לזה:
וכשזה קטן...:
-
אין גזירה רשמית, רק עם קיצור ובהדבקה, וכנ״ל
-
בכללי פחות אפשרויות מווינדוס
-
לחצן enter הפך ל return לא מבין מה הרעיון בזה, בכל מקרה כרגע הוא משמש לשינוי שם במקום להיכנס לתיקייה, לטעמי פחות נוח ופחות שימושי, בווינדוס מי רוצה לשנות שם בקלות אפשר ללחוץ על הטקסט עם העכבר פעמיים וזה גם מעביר לשינוי שם
-
העתקות מוצג הרבה פחות פרטים מווינדוס, אם יש כבר קבצים קיימים יש פחות אפשרויות לבחור מה לעשות
-
אין תמיכה במערכות קבצים של ווידנוס ולינוקס, שהם הרבה יותר נפוצות..
עריכה:
- לא מצאתי אפשרות ליישר טקסט לימין/שמאל, תחליף ל ctrl+shift (ימני לימין ושמלאי לשמאל)
- התראות נשארות עד שמסירים אותם לא כמו בווינדוס שמוסר לאחר כמה שניות (אולי אפשר לשנות את זה כי ראיתי שבעיקרון יש כזה דבר גם ב mac אאל״ט קוריאם לזה באנר רק שלא מצאתי אפשרות לשנות שההתראות של ההגדרות יוחלפו לבאנרים)
- אין או לא מצאתי לוח העתקות (שאפשר לראות את כל הפריטים שהועתקו בזמן האחרון) דבר בסיסי ומאוד מאוד שימושי
בקיצור ויש עוד הרבה פירטתי רק חלק שזכרתי כרגע, ודאי שיש עוד דברים, בכל מקרה מתנצל מראש אם טעיתי וכו' לא בדקתי את הכל 100% מוזמנים לבדוק ולתקן...
מקווה שהובנתי.
@צדיק-תמים אולי אני ירוויח מהשרשור הזה שתפתור לי את חלק מהבעיות... - אין תמיכה באנדרואיד ולינוקס (wsl and wsa)