בירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל
-
@MOSHEMOSE1 כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
כשמתקשרים אלי אני ממליץ למי שרוצה יד שניה לקנות מחשב אפל, להתקין עליו רק ווינדוס, ולהנות ממחשב ששורד לאורך זמן. אין השוואה בין מחשב שתקנה אפילו חדש באלף למקבוק שתקנה יד שניה באלף ותשים עליו ווינדוס.
הייתי בכל זאת ממליץ הרבה יותר על מעבדי silicon של אפל, הם כ"כ חזקים שאתה יכול להפעיל ווינדוס על אמולטור וזה יהיה יותר מהיר מרובם של מחשבי ווינדוס ויש להם פי 2 שוללה. אתה מרגיש ששום תוכנה יכולה לעצור אותם. במקרה הגרוע ביותר אם אתה על מאקבוק פרו, אתה שומע קצת את המאוורר.
-
@לא-מתייאש מחיר חבר, מחיר. אתה צודק לחלוטין למי שיש לו להשקיע 3000. אבל מי שלא מוכן לוותר על ווינדוס יהיה לו קשה עם פרללס. וגם, דיברתי על אלה שרוצים יד שניה ב700 עד 1300 שזה העסקה המושלמת בשבילם.
-
מי שלא מוכן לוותר על ווינדוסמה יש לוותר , על כל באגים שיש, או על התקנת הדרייברים, או אוליי על האנטיוירוס או אוליי על החנות של מיקרוסופט של האפליקציות
-
אפל מעולה
בוא נפרק:מעבד: אני לא חושב שיש מקביל למעבד M2 החדש [שמעתי שאינטל עובדים עז לא יודע]
[שמעתי מיוצר תוכן, שמשתמש באימולטור של ווינדוס על אפל, כפי שמישהו ציין פה, מאחר ויש תוכנות שלא נתמכות אפל, למרות שרובן כן.מ. הפעלה:
פשוטה, קלה יפה, וממכרת [מחקרית, טובי הפסיכולגים ישבו על זה שזה יהיה ככה, טוב או לא לשיפורך, אגב, בווינדוס 11 שולבו כמה טכניקות של עיצובי אפל]תוכנות:
רוב ככל התוכנות נתמכות במק,
שים ב, שגרסאות פרוצות, פחות שכיחות מלווינדוס [לכשעצמי אני מניח שזה דבר טוב, אבל אני יודע שזה לא דעה רווחת פה]חיסרון:
עיי' בשאלת הגמרא בקידושין בדף ב' עמוד א. -
@אליר325000 כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
חיסרון:
עוד חסרון משמעותי שיש פה באתר פחות מומחים למק מאשר לווינדוס. קשה יותר לקבל פתרון לבעיות
-
@MOSHEMOSE1
מתמחים טופ [עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד!] זה לא מדד נכון -
@אליר325000 כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
חיסרון:
עוד חסרון משמעותי שיש פה באתר פחות מומחים למק מאשר לווינדוס. קשה יותר לקבל פתרון לבעיות
אבל יש גם הרבה פחות בעייות במאק...
-
יש נקודה שלדעתי טרם נאמרה, והיא מרכזית מאד בהבנת התמונה.
ווינדוס היא מערכת הפעלה, וזהו. כל שאר הרכיבים (בעיקר הפיזיים אך גם התוכנתיים) שמרכיבים את המושג פי.סי - שייכים למותגים אחרים.
מאק הוא מוצר שלם שכולל את המאק.או.אס (שאי אפשר שלא לאהוב אותו) אבל גם את כל החומרה.
יש דורשים לשבח ויש דורשים לגנאי, תכל'ס - אפל לתפיסתם היו מוותרים בכלל על כל היציאות החיצוניות, כי מה כבר אפשר להוסיף למאק, דיסק און קי?!...
משכך, פערי המחירים והנגישות מצמצמים את החשיפה של (כמעט) כלל משתמשי האופיס-דפדפן-וידאו למאק, ומותירים את הזירה לבוהי ה'חלונות'... -
@dfhzrhree כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
ווינדוס היא מערכת הפעלה, וזהו. כל שאר הרכיבים (בעיקר הפיזיים אך גם התוכנתיים) שמרכיבים את המושג פי.סי - שייכים למותגים אחרים.
זה נכון, אבל גם למיקרוסופט יש מחשבים. וכבר כתבתי שווינדוס על אפל רץ יותר טוב מpc אחרים.
@dfhzrhree כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
משכך, פערי המחירים והנגישות מצמצמים את החשיפה של (כמעט) כלל משתמשי האופיס-דפדפן-וידאו למאק, ומותירים את הזירה לבוהי ה'חלונות'...
כבר כתבתי שכיד שנייה זה פתרון מעולה
-
@MOSHEMOSE1
הזכרתי את ווינדוס, ובדווקא.
יש גם מקלדות של מייקרוסופט (אם כי יתכן שזה רק המותג, לא בדקתי...), אכן יש את ה SURFACE (כמדומני) אך ליבת המוצר של ווינדוס היא התוכנה, כל השאר - מסביב...
החומרה של אפל, היא אכן (בד"כ, למעט תקלות מענינות שקורות לכל יצרן) - משהו אחר.
הנקודה שבאתי להדגיש (ועדיין לא מספיק נוסחה טוב) היא שמאק הוא יצור מוזר מבחינת 99% ממשתמשי הקצה (החרדיים, למען ההגינות).אגב, המאק דומה בהרבה מובנים לתפיסת העולם הכללית של אפל, שבאה לידי ביטוי בכלל המוצרים שלהם, "זה חזק, יפה, נוח ובנוי בשבילך - אל תזיק".
הם לאט לאט נאלצים להגמיש את החוקים של עצמם (בעיקר לגבי הגן-הנעול והמסתעף, מה שפחות בא לידי ביטוי במאק), אך בנוגע לחזק והיפה הם מתמודדים יפה, כתמיד. -
@dfhzrhree בדקתי שוב.
כמו שכתבי למיקרוסופט יש מחשבים שהיא מייצרת בעצמה
המחירים - פי שניים מאפל.
כן כן, יש יותר יקרים מאפל.
אבל דיברתי עם אחד שמחזיק בהם, (הוא לא שילם עליהם - הוא עובד של מיקרוסופט) והם חזקים ואיכותיים -
@MOSHEMOSE1
על האיכות והיצרן מסכים בהחלט (מפי השמועה), אך לא זו הנקודה שעליה דיברתי.לגבי המחיר ביחס לאפל, דוגמא מהנייח של אפל באקסטרה-אקסטרה, כמובן שזה לא רלוונטי להשוואה מול ניידים, סתם שיהיה...אגב, עדותו לא נפסלת מחמת 'נגיעות'? או שזה דווקא להיפך ובבחינת 'חינם שווה חינם'? (הומור בלבד).
-
כשמתקשרים אלי אני ממליץ למי שרוצה יד שניה לקנות מחשב אפל, להתקין עליו רק ווינדוס, ולהנות ממחשב ששורד לאורך זמן.
אז אתה אפילו לא ממליץ על מחשב אפל מהשנים האחרונות אלא מלפני לפחות 4 שנים עם מעבד אינטל?
-
@צדיק-תמים שוב פעם. לאלו שרוצים מחשב לוורד ודפדפן יד שנייה באזור האלף וקצת - להם אני ממליץ. להם גם המחיר של חדש הוא זוועה.
למי שמוכן (כמוני) להתרגל למערכת הפעלה של אפל בוודאי שעדיף לו את החדש. המעבד שלו מיוצר על ידי אפל והוא יותר טוב ממחשב של אפל אבל המעבד הוא אינטל.עוד משהו כשכתבתי שהמחיר של מיקרוסופט הוא פי 2 התכוונתי למחשב שעלה לי בחיפוש שהמחיר שלו שמונה אלף ומבחינת מעבד הוא שווה ערך למקבוק אייר m1
-
פוסט זה נמחק!
-
@צדיק-תמים כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
@אברהם-א שים לב שהוא כתב על מחשב עם מעבד אינטל והתקנת וינדוס בלבד, אז ההערה הזאת לא רלוונטית, אפשר להתקין וויפרי או לא להתקין, בדיוק כמו כל מחשב.
הבנתי שעל מערכת הפעלה מאק אי אפשר להתקין וויפרי
-
@אברהם-א אתה בטוח שקראת מה שכתבתי?
@צדיק-תמים כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
@אברהם-א שים לב שהוא כתב על מחשב עם מעבד אינטל והתקנת וינדוס בלבד
-
@אברהם-א כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
@צדיק-תמים שוב פעם. לאלו שרוצים מחשב לוורד ודפדפן יד שנייה באזור האלף וקצת - להם אני ממליץ. להם גם המחיר של חדש הוא זוועה.
קח בחשבון שלהמליץ על מחשב שיכול להתחבר לכל וייפיי זה קצת בעייתי
לא הבנתי מה הייתה רוצה שנגיד, שאפל זה זבל בגלל שאין וויפרי ?
-
@לא-מתייאש כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
@אברהם-א כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
קח בחשבון שלהמליץ על מחשב שיכול להתחבר לכל וייפיי זה קצת בעייתי
לא הבנתי מה הייתה רוצה שנגיד, שאפל זה זבל בגלל שאין וויפרי ?
ממש לא, אני יודע שאפל יותר טובים,
אבל כשאתה ממליץ לאברך על אפל בלי ליידע אותו על החסרונות הרוחניים זה לא יפה,
אצלו זה חיסרון הרבה יותר גדול מהאיכות של המחשב,