בירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל
-
@אברהם-א כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
המעבד הכי חדש של אפל זה m2
עכשיו אפל הציגו מעבד m3 חדש אבל הוא עוד לא הגיע למחשבים.
ולכן אם חשוב לך ביצועי שיא בכל מחיר תמתין ועד סוף 2023 זה יגיע. (כמובן שהאופציה לחכות עוד שנה לm4 תמיד פתוחה, שלא לדבר שבשנת 2034 אמור לצאת מעבד z7 שהוא בכלל...)
אם כן אכפת לך מהמחיר ואתה רוצה את המעבד היותר חזק גם כן חכה לסוף שנה המחירים של m2 ירדו פלאים. (ההפרש בין m1 לm2 הוא 200 דולר)
אז יש לך אפשרות לקנות עכשיו m1 זול שהוא חזק מאוד וזול יחסית, אבל יש טובים ממנו.
או לקנות עכשיו m2 במחיר יותר יקר וכרגע אין טובים ממנו.
או לקנות עוד כמה חודשים מעבד m2 במחיר יותר זול.
שלא לדבר כמה הוא יהיה זול ב2034, (השמועות טוענות שהמחיר שלו יהיה בין 100$ ל150$). -
@MOSHEMOSE1 כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
@אברהם-א כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
המעבד הכי חדש של אפל זה m2
עכשיו אפל הציגו מעבד m3 חדש אבל הוא עוד לא הגיע למחשבים.
ולכן אם חשוב לך ביצועי שיא בכל מחיר תמתין ועד סוף 2023 זה יגיע. (כמובן שהאופציה לחכות עוד שנה לm4 תמיד פתוחה, שלא לדבר שבשנת 2034 אמור לצאת מעבד z7 שהוא בכלל...)
אם כן אכפת לך מהמחיר ואתה רוצה את המעבד היותר חזק גם כן חכה לסוף שנה המחירים של m2 ירדו פלאים. (ההפרש בין m1 לm2 הוא 200 דולר)
אז יש לך אפשרות לקנות עכשיו m1 זול שהוא חזק מאוד וזול יחסית, אבל יש טובים ממנו.
או לקנות עכשיו m2 במחיר יותר יקר וכרגע אין טובים ממנו.
או לקנות עוד כמה חודשים מעבד m2 במחיר יותר זול.
שלא לדבר כמה הוא יהיה זול ב2034, (השמועות טוענות שהמחיר שלו יהיה בין 100$ ל150$).תכלס בהשוואה למעבד דור 13 ה m2 יותר יקר?
-
@big-boy כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
@אחיה-כהן כמו שכבר כתבתי הכל תלוי במפרט השלם ובאיזה מעבד אתה בוחר, יש הרבה מעבדים בדור 13, תביא 2 מחשבים או מפרטים ספציפיים תגיד מה הצרכים שלך ונוכל להשוות ולהתאים את המחשב המושלם בשבילך.
הצרכים שלי פשוטים ביותר
אני רוצה שהשימוש הבסיסי בו יהיה מהיר ונוח (דפדפן ווארד וכו') -
@MOSHEMOSE1 נו, נו, לא רואה את ה''איכות'' במחשב ווינדוס שהבאת.
בסופו של דבר זה ענין של תקציב, צרכים, והעדפות אישיות, לכן אני אומר, למה שלא נשמע מה התקציב וההעדפות של פותח הדיון ואז נוכל להתאים את המחשב הטוב ביותר עבור פותח הדיון.
נ.ב. פעם הבאה כדאי שתמצא מחשב מסדרה יותר טובה מאשר הVostro שהבאת (לא שיש לי משהו נגד DELL, פשוט בתקציב הזה יש לך כבר דברים יותר איכותיים לשימושים של פותח הדיון). -
@big-boy אתה צודק, זרקתי דגם מסדרה שהיתה לי פעם והיה חזק לטעמי. עכשיו אני בעצם חושב שהייתי צריך לעיין שוב וצריך לשאול מישהו שיש לו את הסדרה הזו אם הוא מרוצה. ברור שיש דגמים פי אלף טובים ורק צריך לשמוע את הצרכים שלו כדי לכוון אותם. רק הבאתי את השילוש בעיני לקניית מחשב לוורד ודפדפן. מעבד סביר. בנייה חזקה (דל אלופים בבניה אבל הם גרועים ביחס לאפל). ומינימום 8 גיגה רם.
אגב אם הוא רוצה ווינדוס עם בניה חזקה באמת הבנתי שמחשבים של מיקרוסופט הם ליגה, וודאי מבחינת מחיר. -
@אחיה-כהן כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
@big-boy כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
@אחיה-כהן כמו שכבר כתבתי הכל תלוי במפרט השלם ובאיזה מעבד אתה בוחר, יש הרבה מעבדים בדור 13, תביא 2 מחשבים או מפרטים ספציפיים תגיד מה הצרכים שלך ונוכל להשוות ולהתאים את המחשב המושלם בשבילך.
הצרכים שלי פשוטים ביותר
אני רוצה שהשימוש הבסיסי בו יהיה מהיר ונוח (דפדפן ווארד וכו')בכל זאת ממליץ לך על אפל, MacBook air m1 עולה 3000 ש"ח, מחשבי אפל עומדים 10 שנים, סוללה מאוד מאוד חזקה, אין בעייות של דרייברים, מסך שרואים משהו בחוץ, מקלדת הכי נוחה בשוק, איכות של חומרים הגבוהה ביותר של השוק, וגם אתה מקבל את כל האופיס של אפל בחינם, וכו'. יש הרבה הרבה יתרונות גם לשימוש בסיסי ביותר.
החיסרון היחיד בשבילנו, זה שאין וויפרי.נ.ב. תראה שהמחשבים עדיין עובדים אחרי 10 שנים https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=macbook+2012&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_odkw=macbook+2010&_osacat=0
-
@לא-מתייאש כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
מחשבי אפל עומדים 10 שנים,
לי יש מחשב מקבוק אייר 2015 והוא מצוין ועומד בדרישות שלי ממנו.
הבטריה מעולה והדבר הזה נפל יותר פעמים ממה שאני יכול לספור ולא קרה כלום.
עוד יתרון שהמעבד מנוצל בשיא היכולת. המעבד שלי לא משהו אבל גם בווינדוס שמותקן לי עליו אני מקבל ביצועי על למרות שהמעבד נחשב חלש מאוד. האיכות שבה אפל בונה את המחשבים שלה מנצל את שיא התפוקה מכל מה שאפשר. בשונה ממחשבי pc שהחברה מגבלה את המעבד למרות שיש לו יכולות חזקות הרבה יותר.
כשמתקשרים אלי אני ממליץ למי שרוצה יד שניה לקנות מחשב אפל, להתקין עליו רק ווינדוס, ולהנות ממחשב ששורד לאורך זמן. אין השוואה בין מחשב שתקנה אפילו חדש באלף למקבוק שתקנה יד שניה באלף ותשים עליו ווינדוס. -
כשמתקשרים אלי אני ממליץ למי שרוצה יד שניה לקנות מחשב אפל, להתקין עליו רק ווינדוס, ולהנות ממחשב ששורד לאורך זמן. אין השוואה בין מחשב שתקנה אפילו חדש באלף למקבוק שתקנה יד שניה באלף ותשים עליו ווינדוס.
הייתי בכל זאת ממליץ הרבה יותר על מעבדי silicon של אפל, הם כ"כ חזקים שאתה יכול להפעיל ווינדוס על אמולטור וזה יהיה יותר מהיר מרובם של מחשבי ווינדוס ויש להם פי 2 שוללה. אתה מרגיש ששום תוכנה יכולה לעצור אותם. במקרה הגרוע ביותר אם אתה על מאקבוק פרו, אתה שומע קצת את המאוורר.
-
@לא-מתייאש מחיר חבר, מחיר. אתה צודק לחלוטין למי שיש לו להשקיע 3000. אבל מי שלא מוכן לוותר על ווינדוס יהיה לו קשה עם פרללס. וגם, דיברתי על אלה שרוצים יד שניה ב700 עד 1300 שזה העסקה המושלמת בשבילם.
-
מי שלא מוכן לוותר על ווינדוסמה יש לוותר , על כל באגים שיש, או על התקנת הדרייברים, או אוליי על האנטיוירוס או אוליי על החנות של מיקרוסופט של האפליקציות
-
אפל מעולה
בוא נפרק:מעבד: אני לא חושב שיש מקביל למעבד M2 החדש [שמעתי שאינטל עובדים עז לא יודע]
[שמעתי מיוצר תוכן, שמשתמש באימולטור של ווינדוס על אפל, כפי שמישהו ציין פה, מאחר ויש תוכנות שלא נתמכות אפל, למרות שרובן כן.מ. הפעלה:
פשוטה, קלה יפה, וממכרת [מחקרית, טובי הפסיכולגים ישבו על זה שזה יהיה ככה, טוב או לא לשיפורך, אגב, בווינדוס 11 שולבו כמה טכניקות של עיצובי אפל]תוכנות:
רוב ככל התוכנות נתמכות במק,
שים ב, שגרסאות פרוצות, פחות שכיחות מלווינדוס [לכשעצמי אני מניח שזה דבר טוב, אבל אני יודע שזה לא דעה רווחת פה]חיסרון:
עיי' בשאלת הגמרא בקידושין בדף ב' עמוד א. -
@אליר325000 כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
חיסרון:
עוד חסרון משמעותי שיש פה באתר פחות מומחים למק מאשר לווינדוס. קשה יותר לקבל פתרון לבעיות
-
@MOSHEMOSE1
מתמחים טופ [עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד!] זה לא מדד נכון -
@אליר325000 כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
חיסרון:
עוד חסרון משמעותי שיש פה באתר פחות מומחים למק מאשר לווינדוס. קשה יותר לקבל פתרון לבעיות
אבל יש גם הרבה פחות בעייות במאק...
-
יש נקודה שלדעתי טרם נאמרה, והיא מרכזית מאד בהבנת התמונה.
ווינדוס היא מערכת הפעלה, וזהו. כל שאר הרכיבים (בעיקר הפיזיים אך גם התוכנתיים) שמרכיבים את המושג פי.סי - שייכים למותגים אחרים.
מאק הוא מוצר שלם שכולל את המאק.או.אס (שאי אפשר שלא לאהוב אותו) אבל גם את כל החומרה.
יש דורשים לשבח ויש דורשים לגנאי, תכל'ס - אפל לתפיסתם היו מוותרים בכלל על כל היציאות החיצוניות, כי מה כבר אפשר להוסיף למאק, דיסק און קי?!...
משכך, פערי המחירים והנגישות מצמצמים את החשיפה של (כמעט) כלל משתמשי האופיס-דפדפן-וידאו למאק, ומותירים את הזירה לבוהי ה'חלונות'... -
@dfhzrhree כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
ווינדוס היא מערכת הפעלה, וזהו. כל שאר הרכיבים (בעיקר הפיזיים אך גם התוכנתיים) שמרכיבים את המושג פי.סי - שייכים למותגים אחרים.
זה נכון, אבל גם למיקרוסופט יש מחשבים. וכבר כתבתי שווינדוס על אפל רץ יותר טוב מpc אחרים.
@dfhzrhree כתב בבירור | הבדל בין מחשב אפל לרגיל:
משכך, פערי המחירים והנגישות מצמצמים את החשיפה של (כמעט) כלל משתמשי האופיס-דפדפן-וידאו למאק, ומותירים את הזירה לבוהי ה'חלונות'...
כבר כתבתי שכיד שנייה זה פתרון מעולה
-
@MOSHEMOSE1
הזכרתי את ווינדוס, ובדווקא.
יש גם מקלדות של מייקרוסופט (אם כי יתכן שזה רק המותג, לא בדקתי...), אכן יש את ה SURFACE (כמדומני) אך ליבת המוצר של ווינדוס היא התוכנה, כל השאר - מסביב...
החומרה של אפל, היא אכן (בד"כ, למעט תקלות מענינות שקורות לכל יצרן) - משהו אחר.
הנקודה שבאתי להדגיש (ועדיין לא מספיק נוסחה טוב) היא שמאק הוא יצור מוזר מבחינת 99% ממשתמשי הקצה (החרדיים, למען ההגינות).אגב, המאק דומה בהרבה מובנים לתפיסת העולם הכללית של אפל, שבאה לידי ביטוי בכלל המוצרים שלהם, "זה חזק, יפה, נוח ובנוי בשבילך - אל תזיק".
הם לאט לאט נאלצים להגמיש את החוקים של עצמם (בעיקר לגבי הגן-הנעול והמסתעף, מה שפחות בא לידי ביטוי במאק), אך בנוגע לחזק והיפה הם מתמודדים יפה, כתמיד.