בעיה | הטלפון הכשר נפל למים
-
@הרב-משה כתב בבעיה | הטלפון הכשר נפל למים:
@rosenberg מהר מהר תוציא את הבטריה, ותניח לייבוש עדיף באורז
יש לך מקור שאורז עוזר? כי מחיפוש בגוגל ראיתי רק תוצאות שזה לא באמת עוזר ושעדיף לתת לזה להתייבש באוויר/עם מגבת
-
@rosenberg אורז, אורז עוזר בדוק.
קרה לי בעבר, והאורז החזיר את זה לפעולה. -
@צדיק-וטוב-לו-0 ומי אמר לך שזה האורז ולא הזמן שהשארת את הטלפון להתייבש?
-
@צדיק-וטוב-לו-0 ממש תודה על התקוה!
-
@rosenberg נכי חשוב זה לא להציץ כל דקה מה קורה עם זה.
לפתוח מכסה, בטריה, כרטיס סים, הכל הכל באורז לגמרי מכל הצדדים, לבדוק אחרי כמה ימים, אם לא נדלק/נדלק חלקי (נכבה מייד/מסך לבן) - להחזיר לאורז. [לפעמים כדאי לבדוק עם בטריה אחרת, אולי הבעיה רק בה] -
@צדיק-וטוב-לו-0 מעריכה מאד
-
@rosenberg אני אמסור לאורז.
-
@rosenberg אחרי כל התגובות הטובות החכמות והמעודדות,
נסביר קצת מה קורה כשהפלאפון נופל למים, ואז נבין איך מטפלים בו הכי טוב,
כשראיתי את הפוסט הזה 2 דקות אחרי שהוא נפתח, הייתי עסוק ולא היה לי זמן יותר מאשר להגיש עזרה ראשונה, כעת נפרט לתועלת כולם.
כשהטלפון [או כל מכשיר חשמלי אחר] נרטב במים, קורים שני דברים א. נהיה קצרים בין מגעים שונים במכשיר ואז יכולים להישרף חלקיקים שונים, ב. נוצר אחרי זמן קורזיה [שזה משהו כמו חלודה בלוחות חשמל] וזה עצמו ג"כ יוצר קצר והוא גם מתמשך לזמן מרובה [בד"כ עד שהמכשיר נהרס לגמרי]
לכן במקרה של קפיצת ראש למים, חשוב מאוד קודם כל להוציא את הבטרייה כדי שלא ישרפו החלקיקים של המכשיר ע"י הקצר, לרוב הזמן הזה הוא קריטי מאוד, וחשוב מאוד לא לחכות אפילו לאיזה שיחה חשובה וכדו',
לאחר מכן כדאי לשים לייבוש כדי שלא יהיה שוב קצר כשנחזיר את הבטרייה, כאן מגיע המקום של האורז [להוציא מליבם של אלו שחושבים שע"י האורז מגיע הסיני בלילה בשקט ומתקן את הטלפון] האורז מטבעו הוא צמא ולא סתם אלא צמא מאוד למים והוא שותה כל טיפה שנמצאת לידו, לכן הוא יעזור לפלאפון להתייבש יותר מהר.
במקרה שלא הוציאו את הבטרייה מיד מיד מהמכשיר כנראה שנוצר קורוזיה (גם אם המכשיר ממשיך לעבוד), והמכשיר מתחיל להתקלקל יותר מהר או פחות, תלוי בסוג המכשיר, לכן כדאי לפתוח את המכשיר (בזהירות) ולראות אם התחיל להיווצר בו קורוזיה, זה נראה כמו איזה חלודה בצבע חום, אפשר לנקות אותו אם אלכוהול [צמר גפן או מקל אוזניים טבול] או עם ספריי מגעים [קונים בכל טמבור] ומומלץ לשפשף בעדינות עם מקל אוזניים או מברשת שיניים עד שנעלם כל הקורוזיה.בהצלחה!
-
@ARI כתב בבעיה | הטלפון הכשר נפל למים:
אם כבר פותחים את הטלפון לאלכוהול אז לא צריך אורז,האלכוהול הרבה יותר אפקטיבי אם מפחדים לפתוח או מפחדים להשתמש עם אלכוהול אז בא במקום של האורז
אם זה מיד אחרי שנפל לא צריך לפתוח ואלכוהול לא יעזור
אם הרבה זמן אחרי שנפל אורז כבר לט יעזור וצריך דווקא לפתוח ואלכוהול וכד' -
-
@ARI אלכוהול נועד לנקות את הקורוזיה (שקשה קצת להורידה באופנים אחרות)
מיד אחרי הנפילה לפני שנוצר קורוזיה, אין צורך באלכוהול, מספיק רק לייבש את המכשיר כדי שלא יהיה קצרים וקורוזיה, יתכן שאלכוהול זה עוד אופן לייבש את המכשיר מכיוון שהוא מתנדף, אם לזאת הייתה כוונתך אז..... נו נו.. -
@הרב-משה כתב בבעיה | הטלפון הכשר נפל למים:
יתכן שאלכוהול זה עוד אופן לייבש את המכשיר מכיוון שהוא מתנדף, אם לזאת הייתה כוונתך אז..... נו נו..
ברור.
זה לא המצאה שלי.
האלכוהול מתנדף והוא נפגש עם המים שהופכים גם לאלכוהול ומתנדפים,כמה קל ככה פשוט.
אורז דורש הרבה זמן והוא לא מייבש בצורה מיטיבית כמו אלכוהול -
@צור כתב בבעיה | הטלפון הכשר נפל למים:
אני הייתי ממליץ לעטוף את הטלפון היטב במגבת (אחרי העיטוף לשים אזיקונים) ולהכניס למייבש שעה
זה יכול להיות פיתרון אם המיבש עובד על טמפרטורה נמוכה... כי אם לא (ואפי' אם אתה בספק) מומלץ לא להכניס למיבש בכלל (כי חום גבוה עלול לפגוע בשבבים ואפי' להרחיק אותם טיפה מהלוח ואז גם אם המכשיר יתיבש הוא לא יפעל)
הפיתרון הכי נכון זה מה שכתבו פה להוציא את הסוללה ולחכות ליבוש מלא. -
@האלקטרונאי בבית חמי ייבשתי כמה פעמים את הטלפון שלי ולא ארע נזק מעולם וכנ"ל בבית הורי...