בירור | "פלאג חיסכון בחשמל" האם זה אמיתי או שטות?
-
@AVIVI כן, אני משווק משהו דומה
אני נותן לך קופסא קטנה (אסור לפתוח, סכנת מוות) את הקופסא אתה מניח מעל הארון חשמל, והצריכה יורדת עד 95% לחודש, יצוין כי הקופסא עובדת על בלוטוס, וללא כל צורך בחיבור חשמלי כך שעוד נותר לך שקע פנוי.
עלות במבצע לשתים עשרה שעות הקרובות מרגע קריאת פוסט זה 1299$
אני יכול להביא לך לקוחות מרוצים
תוכל ליצור קשר באישי
בקיצור אין דבר כזה הדבר היחיד שיש הוא פשוט לחסוך בחשמל
-
@AVIVI אני זוכר שבזמנו כשעוד היו הפלורסנטים שעבדו עם צ'וק וסטרטר, לפני המצאת נורות הלד
היה מותקן בבית של אבי שליט"א בכל בית פלורסנט איזה מוצר כלשהו [כמין קבל גדול] מחובר לחיובי ולשלילי
וטענו אז באותה תקופה שזה חוסך בחשמל, וזה מומלץ לבעלי גנרטור- לחסוך בצריכה.עברו מאז הרבה מאוד שנים הפלורסנטים הולכים ונעלמים, וכנראה ששיטות השיווק לא התחלפו [מקסימום השתדרגו חיצונית]
עד היום אין לי מושג האם זה נכון או לא, אך אם אני חושב על זה יתכן שהיה מדובר באיזה קבל שעוזר לייצב את הזרם [כנראה בעיקר בהפעלה, כפי שהיה ידוע הפלורסנטים הופעלו ע"י סטרטר שנתן להם מכות חשמל עד שזה הצליח להידלק [או שהפלורסנט נגמר והוא ממשיך להבהב עד היום...], והמוצר ההוא עזר לתת את הזרם בצורה מאוזנת יותר.... או שכן או שלא.....בכל מקרה לגבי המוצר הזה אם יש בזה משהו אולי הוא חוסך במוצרי חשמל עם עקרון פעולה דומה לפלורסנט, וגם אם כן הקבל שנמצא שם הוא קטן מאוד (לעניות דעתי) ולא יכול לעזור ליותר מדי הרבה מתח
למי שרוצה להרחיב בחקירת המוצר הזה
https://www.arielsegal.co.il/topic/פלאג-חיסכון-בצריכה-החשמל-עד-50/
יש שם גם שני סרטונים, בראשון הנסיון מבוצע על נורות מסוג דומה לפלורסנטיות כך שייתכן שאני צודק ואולי אפילו זה לא, הסרטון השני הוא נראה מאוד מקצועי אבל הוא באנגלית [המסקנה שלי מהסרטון הייתה שהמוצר הזה הוא בלוף מאוד חמוד], אם מישהו שמבין אנגלית יסביר לנו בקצרה מה נטען שם זה ישמח אותי ויעשיר את מאר המידע שלי -
@ARI כתב בבירור | "פלאג חיסכון בחשמל" האם זה אמיתי או שטות?:
הוא לא יושב לפני שום מוצר כלשהו בבית
אכן גם בפלורסנט הוא לא יישב לפני אלא ישב בדרך במקביל לפלורסנט
@ARI כתב בבירור | "פלאג חיסכון בחשמל" האם זה אמיתי או שטות?:
לא רצו שיהיה עומס של ההתנעה
גם חיסכון בהתנעה הוא חיסכון לא קטן (בפלורסנטים דאז)
-
@הרב-משה כתב בבירור | "פלאג חיסכון בחשמל" האם זה אמיתי או שטות?:
היה מותקן בבית של אבי שליט"א בכל בית פלורסנט איזה מוצר כלשהו [כמין קבל גדול] מחובר לחיובי ולשלילי
וטענו אז באותה תקופה שזה חוסך בחשמל, וזה מומלץ לבעלי גנרטור- לחסוך בצריכה.זה מיועד להחזרת זרם לגנרטור (או לח"ח) - כך הסביר לי מישהו שמבין טוב בחשמל.
-
@ידיד כתב בבירור | "פלאג חיסכון בחשמל" האם זה אמיתי או שטות?:
זה מיועד להחזרת זרם לגנרטור (או לח"ח) - כך הסביר לי מישהו שמבין טוב בחשמל.
ממש ממש לא נראה לי......
דווקא לאחר שכתבתי את הגיגיי, דיברתי עם עוד חבר והוא טען שזה נועד לאגור את החשמל ואז להפעיל את הפלורסנט דרך הקבל ולא ישירות מהספקת החשמל, וזאת כדי למנוע עומס יתר על הגנרטור במקרה של נפילה והחזרת הגנרטור לפעולה והרבה מאוד מכשירים נדלקים בו זמנית....... או שכן או שלא, לי זה עדיין לא כ"כ נשמע שזה הסיבה, אבל אני לא שולל עדיין שום אופציה עד שאני מאמת סיבה אחת בוודאות...........
-
-
@AVIVI אני זוכר שבזמנו כשעוד היו הפלורסנטים שעבדו עם צ'וק וסטרטר, לפני המצאת נורות הלד
וטענו אז באותה תקופה שזה חוסך בחשמל, וזה מומלץ לבעלי גנרטור- לחסוך בצריכה.עברו מאז הרבה מאוד שנים הפלורסנטים הולכים ונעלמים, וכנראה ששיטות השיווק לא התחלפו [מקסימום השתדרגו חיצונית]
עד היום אין לי מושג האם זה נכון או לא, אך אם אני חושב על זה יתכן שהיה מדובר באיזה קבל שעוזר לייצב את הזרם [כנראה בעיקר בהפעלה, כפי שהיה ידוע הפלורסנטים הופעלו ע"י סטרטר שנתן להם מכות חשמל עד שזה הצליח להידלק [או שהפלורסנט נגמר והוא ממשיך להבהב עד היום...], והמוצר ההוא עזר לתת את הזרם בצורה מאוזנת יותר.... או שכן או שלא.....Spoiler
תפקיד הקבל בכל מכשיר חשמלי הוא לתת את ה'זבנג' הראשון
דהיינו, כל מכשיר, ברגע ההפעלה הוא צורך הרבה חשמל.
אני לא זוכר מי הסביר לי, אבל אני רק זוכר שזה היה משהו מוסמך, למה שמים אותו.
אז כך, בחברת חשמל קיים מונה מיוחד שמונה את הזרמים האלה ברגע הפעלת המכשיר (המונה הרגיל שיש לכל אחד בבית אינו יכול לספור את זה, ולכן חברת חשמל דרשה לשים קבל, בכדי שלא ילך לה חשמל שלא מלשמים עליה..
במבנים ציבוריים, בגלל שיש הרבה מתח, חברת חשמל כן שמה את המונה המיוחד הזה, ולכן שם זה באמת חוסך בתשלום החשמל. -
@אמרתי-אני-יודע קודם כל זה היה המלצה של בעל הגנרטור ולא דרישה של חברת חשמל
שנית, נדמה לי שזה שטויות שהמונה של חברת חשמל לא מזהה את העומס הראשוני -
נדמה לי שזה שטויות שהמונה של חברת חשמל לא מזהה את העומס הראשוני
"נדמה לי" ? או "שטויות"? אי אפשר לקבוע בחוסר בטחון על משהו מסוים שהוא שטויות...
בכל מקרה כך אמר לנו המורה בקורס תיקון מוצרי חשמל. שבמקרר ונראה לי גם בחלק מהפלורסנטים זה תפקידו.
במנועים יש לו תפקיד אחר. -
@הרב-משה
א. למה שאני ימליץ לגנוב מחברת חשמל?
ב. אם אני זוכר נכון הוא אמר שכיום חברת חשמל כן מזהה גם בלעדיו. ולא הבהיר למה הוא עדיין קיים.בכל מקרה מה שכתבתי (וכן @אמרתי-אני-יודע , שנראה לי שלמד מאותו מורה) זה לא מידיעה אישית אלא מהמורה, ולכן אולי התכוון שהיה ניתן לתת דחיפה למנוע שבמדחס באופן אחר והוחלט על קבל מהסיבה הנ"ל.
-