בירור | מנורת רחוב שכוללת מצלמות אבטחה, תקשורת Wi-Fi וחיישנים, כבר קיים ?
-
https://www.geektime.co.il/apollo-smart-street-lighting/
אני רוצה להזמין כזו לחצר ויתחבר לרשת שלי לשדר את הנתונים
איך אפשרי ?
פיתוח ישראלי: מנורת רחוב שכוללת מצלמות אבטחה, תקשורת Wi-Fi וחיישניםבעידן האינטרנט של הדברים אפשר לומר שזה ׳בזבוז׳ שמוצר או אובייקט יהיה סטטי, או יבצע פעולה אחת בלבד. ׳אפולו׳ הוא גוף תאורה חכם שיכלול בתוכו גם מצלמה, WiFi, מערכת שליטה וחיישנים פרט לתאורת רחוב סטנדרטית
לפי נתוני משרד התשתיות, עד שנת 2030 האוכלוסייה בערי העולם צפויה לגדול לכ-5 מיליארד בני אדם. במטרה לענות על הצרכים המשתנים והגדלים של האוכלוסייה העירונית, מדינות ורשויות מקומיות ברחבי העולם צריכות לחשוב על דרכים חדשות כיצד לשפר את יעילות התשתיות הקיימות (ראו ערך כבישי ישראל במהלך החורף), ואחת הדרכים לעשות זאת היא על ידי חיבורן לטכנולוגיות מתקדמות ולמה שמכונה ״האינטרנט של הדברים״ (IoT).
היא אמנם לא רשות, אך חברת ״געש תאורה״ הישראלית מציגה פיתוח די מעניין שמטרתו לשדרג תשתית קיימת שתופסת לא מעט שטח נדל״ני יקר ערך. החברה פיתחה גוף תאורה חכם בשם ״אפולו״, אשר מעבר לכך שיאיר את הרחובות, יכלול בתוכו גם מצלמה, WiFi, מערכת שליטה ובקרה, חיישנים למדידת זיהום אוויר, מערכת לניטור צפיפות רכבים ועוד. מטרת תאורת הרחוב הזו, המבוססת על טכנולוגית לד היא לספק מענה חסכוני ורלוונטי יותר לתקופה בה אנו חיים.
ערך מוסףכל גוף תאורה הינו יחידת בקרה עצמאית (Stand alone) הנשלטת בטכנולוגית WiFi, כך שלא נדרש חיבור למערכת בקרה מרכזית או בבניית תשתית תקשורת ייעודית כדי לשלוט בתאורה. בעזרת ׳אפולו׳, כל כביש, שביל ופארק יוכלו לקבל את התאורה האידיאלית עבורם; החל מ-3000 לומן ועד 32000 לומן, בהתאם למספר היחידות האופטיות המותקנות על הגוף. מבחינה טכנית כולל גוף התאורה רכיבים אלקטרוניים של חברת פיליפס, שמבטיחים חיסכון אנרגטי של כ-75%, תוך כדי צמצום עלויות האחזקה השוטפות. פיצ׳רים יותר מעניינים של הפלטפורמה הם למשל התאמה של רמת התאורה למצב התנועה ברחוב או מזג האוויר או צילום הרחוב למטרות אבטחה וניטור פעילות חריגה.
גופי התאורה הם פרי פיתוח ישראלי (שיתוף פעולה בין ׳געש תאורה׳, חברת העיצוב והפיתוח Tage וזיב אב הנדסה), ואלו יופצו לשוק המקומי והבינלאומי כבר בשנה הקרובה. (ניתן לראות באתר החברה כי מדובר במוצר מוגמר ולא רק בקונספט).
בינתיים בישראל ועד שגופי התאורה הללו יהפכו לסטנדרט, העיר הראשונה שתהפוך לחכמה יותר בעזרת גופי תאורה היא בת ים, שם מתכננת העיריה להחליף את כל תאורת הרחוב בעיר לתאורת לד. במסגרת הפרויקט שיוצא לדרך כבר החודש, יוחלפו כ-7000 גופי תאורה ברחובות העיר, בפארקים, בגנים ובשטחים ציבוריים לגופי תאורת לד חסכוניים ויעילים יותר מסוג ״ונוס״. אלו אמנם לא חכמים כמו ׳אפולו׳, אך ביכולתם לתרום לחיסכון משמעותי עבור התושבים של עד כ-60% בצריכת החשמל של תאורת הרחוב.
-
@לייב-גרין מאמין שהם לא מתעסקים עם פרטיים אבל תנסה...: marketing@gaash.com
-
@לייב-גרין כתב בבירור | מנורת רחוב שכוללת מצלמות אבטחה, תקשורת Wi-Fi וחיישנים, כבר קיים ?:
עד שנת 2030 האוכלוסייה בערי העולם צפויה לגדול לכ-5 מיליארד בני אדם
מצחיק
-
@משחזר-מידע כתב בבירור | מנורת רחוב שכוללת מצלמות אבטחה, תקשורת Wi-Fi וחיישנים, כבר קיים ?:
@לייב-גרין כתב בבירור | מנורת רחוב שכוללת מצלמות אבטחה, תקשורת Wi-Fi וחיישנים, כבר קיים ?:
עד שנת 2030 האוכלוסייה בערי העולם צפויה לגדול לכ-5 מיליארד בני אדם
מצחיק
לדעתי כוונתם לערי העולם בדגש על ערים ולא כלל האוכלסייה העולמית
-
דבר ראשון זה בין הפוסטים שגרמו לי לצחוק הכי הרבה עם כזו כמות של ציניות
@צור כתב בבירור | מנורת רחוב שכוללת מצלמות אבטחה, תקשורת Wi-Fi וחיישנים, כבר קיים ?:
איפה שמים את הG5 ואת מכשירי הריסוס נגד בני אדם?
צפויה לגדול לכ-5 מיליארד בני אדם
מישהו יודע היכן "מערת המפתחים" ?! 🤨
@משחזר-מידע כתב בבירור | מנורת רחוב שכוללת מצלמות אבטחה, תקשורת Wi-Fi וחיישנים, כבר קיים ?:
מצחיק
זה לא מסוכן מבחינת אבטחה?
הרי מלא מערכות יהיו מחוברות לזה וכל המידע על וויפי בתשתית אחת!!
רמזורים , מצלמות אבטחה , מידע שווה (יכולת הזיהוי העצמים, בני אדם, רכבים, כמות אנשים) -
https://www.geektime.co.il/apollo-smart-street-lighting/
אני רוצה להזמין כזו לחצר ויתחבר לרשת שלי לשדר את הנתונים
איך אפשרי ?לא נראה לי שהתכוונת לכל הפונקציות של המכשיר, בעיקר תאורה+מצלמה+גלאי נפח, לא?
אם כך, ליצור דבר דומה (ממוצרי מדף קיימים) יעלה לך חלקיק מהמוצר המדובר (הגזמתי, תפוס ת'עיקרון...).
אם ממש תרצה להשקיע תוכל להרכיב כמה מוצרים נפרדים ולשלם למישהו שידפיס לך קייס להכל.
הרבה יותר זול. -
@dfhzrhree
מה זאת אומרת ליצור?
מי יעשה לאדם פרטי (במחיר שפוי) דבר כזה? -
@אני-אני-אני
את זה?תאורה+מצלמה+גלאי נפח
דיברתי על
(ממוצרי מדף קיימים)
דהיינו להרכיב כמה מוצרים יחד על עמוד אחד.
-
@לייב-גרין
ענו לך (אולי זה היה בין השורות) שאת המנורה הזו לא תצליח להשיג לכאורה
ואם תפרט מה אתה רוצה אולי יוכלו לכווין אותך למוצר
1
2