שיתוף | מתמחים ויקי - פרוייקט חדש?
-
-
@LEVI-H כתב בשיתוף | מתמחים ויקי - פרוייקט חדש?:
צריך לשנות את הדומיין, אולי @שמואל ינדב לנו דומיין רשמי מעת הפורום?
א: אני לא חושב שזה מקובל שמישהוא מבחוץ יקים ויקי ויזדהה איתו כויקי של ״מתמחים טופ״ בלי לדבר או לשאול אותי.
ב: בעיקרון, אני מתנגד לרעיון, מאחר שאני לא חושב שהוא באמת יהיה מספיק פעיל ויתוחזק.
ג: במידה שמתעקשים כן לעשות דבר כזה, זה צריך יהיה להיות באמת מטעמם מתמחים טופ, ולא שיש בדומיין איזה mitm באמצע, וגם, לתקופת ניסיון באופן ברור שבמידה שזה לא יתוחזק - זה יסגר במקום.
ד: כמו שהוסבר פה על ידי הציבור, עדיין לא מבין את המטרה האמיתית של הפרוייקט, להרים ויקי גם אני יכול ב2-3 דקות, אבל לא מבין מה המטרה שלו.@חיפושית כתב בשיתוף | מתמחים ויקי - פרוייקט חדש?:
אולי כדאי להקים ויקי שיתופי, שיתמקד בסיוע הדדי (דוגמאות בהמשך...).
ויקי - הוא לא סיוע הדדי. הוא ויקי. יש לך חוסר בהבנה של הרעיון של ויקי.
ובכלל, בנוגע לעצם הרעיון שלך, אתה מוזמן להקים משהוא בעצמך, רק אני פחות נותן לך רשות להשתמש בפורום כדי לקדם אותו.בהצלחה.
-
אציע את הבנתי לנושא, באופן שאולי יקלע למטרת המציעים, וגם אם לא - כרעיון בפני עצמו, יתכן שתהיה מדברי תועלת...
כמדומה שחלק ניכר מאד מהשאלות בפורום הן על כמה נושאים בודדים שחוזרים על עצמם מדי פעם, ולעיתים בצירוף נושאי משנה שטרם דוברו.
אכן, יש מנגנון חיפוש בפורום (כפול!), אך למעשה הן מחוסר ידע/רצון לחפש, והן מחמת שלעיתים קשה למצוא את המונח המתאים לחיפוש ועוד - הנושאים חוזרים על עצמם (אמנם, לעיתים בשינויים כאלו ואחרים)...
לתפישתי (מוזמנים לחלוק) פורום במהות הפורמט הוא דומה לרשת חברתית, שבמהותה מייצגת את הסטטוס הנוכחי, העבר? היסטוריה! (לא נמחק, אבל...).
ויקי, לעומתו - מהוה כעין ספר/מדריך (דינמי!), אין בו (לכאורה) משמעות לסדרי זמנים של עבר-הווה.ע"כ, אם יסדרו חלק (קטן, אך משמעותי) מהתוכן שבפורום כויקי מתעדכן, זו תוכל להיות השלמה לפורמט המוצלח (לא?) שגובש כאן ע"י המנהלים והחברים.
כדוגמא: נטפרי, הפורום והויקי צועדים במקביל (לא משווה!...).כמובן שפרשנות זו שוללת מטרות חברתיות שאינם מנושאי הפורום, לזה אכן מתאימה פלטפורמה נפרדת, ודיון אחר...
-
פוסט זה נמחק!
-
-
@חכם-ישראל לא יודע?
-
@שמואל כתב בשיתוף | מתמחים ויקי - פרוייקט חדש?:
@LEVI-H כתב בשיתוף | מתמחים ויקי - פרוייקט חדש?:
צריך לשנות את הדומיין, אולי @שמואל ינדב לנו דומיין רשמי מעת הפורום?
א: אני לא חושב שזה מקובל שמישהוא מבחוץ יקים ויקי ויזדהה איתו כויקי של ״מתמחים טופ״ בלי לדבר או לשאול אותי.
ב: בעיקרון, אני מתנגד לרעיון, מאחר שאני לא חושב שהוא באמת יהיה מספיק פעיל ויתוחזק.
ג: במידה שמתעקשים כן לעשות דבר כזה, זה צריך יהיה להיות באמת מטעמם מתמחים טופ, ולא שיש בדומיין איזה mitm באמצע, וגם, לתקופת ניסיון באופן ברור שבמידה שזה לא יתוחזק - זה יסגר במקום.
ד: כמו שהוסבר פה על ידי הציבור, עדיין לא מבין את המטרה האמיתית של הפרוייקט, להרים ויקי גם אני יכול ב2-3 דקות, אבל לא מבין מה המטרה שלו.@חיפושית כתב בשיתוף | מתמחים ויקי - פרוייקט חדש?:
אולי כדאי להקים ויקי שיתופי, שיתמקד בסיוע הדדי (דוגמאות בהמשך...).
ויקי - הוא לא סיוע הדדי. הוא ויקי. יש לך חוסר בהבנה של הרעיון של ויקי.
ובכלל, בנוגע לעצם הרעיון שלך, אתה מוזמן להקים משהוא בעצמך, רק אני פחות נותן לך רשות להשתמש בפורום כדי לקדם אותו.בהצלחה.
אני לא ממש מסכים עם הנאמר
א. אני מסכים שיש בעיה להזדהות כ'מתמחים טופ' אם זה לא נעשה מהבעלים של הפורום. אבל אני לא רואה מניעה שיוקם משהו על בסיס מידע מהפורום.
ב. כל הרעיון של ויקי - זה שהתוכן מתוחזק ע"י אנשים רבים, ומכיון שלהבנתי יש ביקוש גדול לרעיון הזה - יהיו רבים שיתחזקו את התוכן. לגבי צד תחזוקה מצד האתר - אני לא מבין בזה, אז אם לזה התכוונת - אני מוחק את הסעיף הזה.
ג. חוזר לסעיף א', שאני לא חושב שיש בעיה עקרונית להעתיק מידע מהפורום, ביחוד אם חלק ממשתתפי הפורום שרשמו את המידע הם עצמם העורכים של אותו מידע.
ד. המטרה של הויקי להבנתי היא בעיקר לסדר מידע בצורה יותר מאורגנת, אין ספק שזה לא מתאים לעזרה הדדית כמו בפורום. אבל זה יתאים למגוון קטגוריות בפורום, כמו מדריכים, הסברים כלליים על נושאים מגוונים שמופיעים בפורום. ועוד..לגבי מה שכתבת על רשות להשתמש בפורום לקדם את הויקי המדובר, אני חושב שכדאי להבהיר יותר מה כוונתך, כי אני חושב שרבים פה משתמשים במידע מהפורום לכל מיני פלטפורמות ופורומים אחרים. ועד עכשיו לא חשבתי שיש איזושהי בעלות אמיתית על הנתונים.
ואני לא מדבר על העתקת מידע בסגנון של "העתק הדבק". אלא על שימוש במידע שיש בפורום לסדר אותו ולערוך ממנו נושא שלם. -
@אינטרקום כתב בשיתוף | מתמחים ויקי - פרוייקט חדש?:
א. אני מסכים שיש בעיה להזדהות כ'מתמחים טופ' אם זה לא נעשה מהבעלים של הפורום. אבל אני לא רואה מניעה שיוקם משהו על בסיס מידע מהפורום.
להבנתי, הוא לא דיבר על לקיחת מידע מהפורום,
מכיון שכשיצרתי את הויקי, הייתי בטוח שזה יהיה פשוט מדריכים מסודרים של 'מתמחים טופ', ולא שמתי לב ממש לזה שזה משמש לדברים רבים אחרים כגון זה:@חיפושית כתב בשיתוף | מתמחים ויקי - פרוייקט חדש?:
ועכשיו, לדוגמאות:
מאגר דירות להשכרה לשבתות, לפי ערים (בעלי שמחה יוכלו להעיד על הצורך הגדול. יש לי טבלה כזו באחת הערים, ואוכל להעלות אותה כהתחלה).
רשימות של משימות, לפי קטגוריות.
לדוגמא: רשימת הכנות לליל הסדר, רשימת קניות לשלום-זכר או לקידוש, רשימה לחתונה ועוד ועוד (גם כאן, יש לי מספר רשימות להעלות).מדריכים שונים בענייני טכנולוגיה ועוד.
רשימות מומלצים ואינדקסים
(כמו הרשימה המעולה של @מיכאלוש או זו של @האדם-החושב . היתרון הוא שכל אחד יוכל לעדכן את הקישורים בעתיד)רשימות נוספות
לדוגמא: רשימת ארגונים תורניים המציעים מבחנים (טבלה בויקי, שתכלול את נושאי הלימוד, פרטים נוספים, יצירת קשר, מלגות ועוד).רשימת קווי טלפון תורניים (שיעורים והרצאות).
סקרים טכניים, כדוגמת סקר הבלוטוס' של @dfhzrhree
קישורים לתיקיות בדרייב, לפי קטגוריות. לדוגמא: מוזיקה בדרייב.
רשימת קרנות פנסיה כשרות, כמו הרשימה המעולה של R הון.
רשימת שדכנים לפי קטגוריות, כמו הרשימה של הרב פנחס גולדשטיין.
רשימת מכונים תורניים לשליחת קו"ח, כמו הרשימה של הרב שמואל בלויא.
אתם מוזמנים להוסיף רעיונות נוספים.
אז יצרתי את הויקי בשם 'מתמחים-טופ ויקי', ואף הדומיין. mitm-wiki ועל כך שמואל אמר, שזה לא בסדר לפתוח דבר בשמו של פורום מתמחים טופ, בעור שבכלל לא דיברו עם המנהלים שלו...
-
קראתי את השרשור, ועדיין לא הבנתי מה הקשר בין דירות לויקי?
דירות - צריך לעשות אתר שבו אפשר למצוא דירות להשכרה וכד'..ויקי זה מקום מידע, ולא מקום פרסום, עכ"פ לדעתי..