בקשת מידע | התלבטויות לקראת קניית מחשב
-
אני עומד לפני קניית מחשב נייד חדש ומתלבט לגבי המפרט שלו :
עד כמה ישנה חשיבות לדור של המעבד (דור 10-11-12)
עד כמה משמעותי ההבדל בין I5 לI3
ועד כמה חשוב הזיכרון (16-8)
וגם - האם לגודל של ההרד דיסק (256-512) יש איזשהי השפעה על המהירות של המחשב
ושאלה אחרונה :
האם יש חברות שיותר מומלצות מהאחרות.מדובר למחשב שבעיקרו נועד לצרכים פשוטים כמו כתיבה
אך גם פה ושם לצרכים קצת יותר כבדים כמו המרת קבצי וידאו וכד'
בתודה רבה -
@avi4118132
על פניו i3-12 יהיה מספיק לך די והותר
לגבי האחסון , שנשאר פחות מ 20% פנוי אז תתחיל להרגיש איטיות , אז תלוי כמה חומר יש לך
וכמובן תוכל לברר לפני שאתה קונה אם תוכל להוסיף HDD נוסף לאחסון קבצים -
@משה-מזרחי האם עדיף I3 דור 12 או I5 דור 10 ?
-
@avi4118132
תלוי יותר בדגמים מדויקים
בכל מקרה פה יש לך תוצאות של השוואה של שתי מעבדים של ניידים
לפי מה שראיתי הi3-12 יותר חזק מ i5-10
מעדיף שיותר מומחים יאשרו את זה -
@avi4118132
תלוי כמה זה פה ושם.. קבצים כבדים.
על פניו למי שמשתמש לשימושים פשוטים עדיף להשקיע בג'יגה ראם יותר מאשר במעבד. (כל עוד לא יגרע מI3 -11).
אבל אם אתה משתמש די הרבה בתוכנות כבדות. אז אתה צריך מעבד חזק.
עכשיו לגבי חברות זה תלוי איזה רמה של מחשב אתה רוצה וכמה אתה מוכן לשלם. -
@avi4118132 הI3-12 עדיף גם על פני הI5-11, לפי מה שאתה מתאר אין בשביל מה לקחת יותר מ8 ראם, לגבי הSSD משה מזרחי ענה לך, לגבי חברות כל דגם שונה, לדוגמא בעבר במחשבים סטנדרטיים דל היו הכי אמינים והיום (מדור 11) אני יותר ממליץ על לנובו מבחינת חוזק מארז ורכיבי המחשב הנלווים (שמע,מצלמה,מקרופון, הלוח אם של דל יותר אמין וגם האחריות שלהם יותר טובה), לעומת זאת במחשבים עסקיים אז בלנובו יש דגמים מסויימים שממש לא שווים את המחיר מבחינת איכות לוח אם ואפשרויות שידרוג, לHP בפרובוק (עסקי) יש גם מה להציע (תבדוק על HP PROBOOK 750 G10), אבל דל בעסקי עדיין לכהפ"כ לדעתי רמה מעל כולם
-
@avi4118132 כתב בבקשת מידע | התלבטויות לקראת קניית מחשב:
אני עומד לפני קניית מחשב נייד חדש ומתלבט לגבי המפרט שלו :
עד כמה ישנה חשיבות לדור של המעבד (דור 10-11-12)
עד כמה משמעותי ההבדל בין i5 לi3דור 12 שודרג משמעותי מ10 ו11 ולכן i3 דור 12 עדיף מi5 דור 10 (i5 דור 11 יש דברים שיותר ויש דברים שפחות)
אבל מומלץ ללכת על דור 12 בגלל צריכת החשמל הנמוכה עם הביצועים הגבוהים ואני חושב שi3 יספיק לכתחילה רק שבדר"כ הi3 לא מגיע עם מחשבים מאוד איכותייםועד כמה חשוב הזיכרון (16-8)
אם אתה עם ווינדוס 11 תיקח 16 (יש לו 4 כמעט שהוא אוכל בבסיס)
וגם - האם לגודל של ההרד דיסק (256-512) יש איזשהי השפעה על המהירות של המחשב
לא אין שום השפעה אבל אם יש לך צד שתמלא אותו כדאי להשקיע ב512
ושאלה אחרונה :
האם יש חברות שיותר מומלצות מהאחרות.אם אתה עדין והמחשב שמור מאוד קח כל חברה (למעט אסוס וAcer שלא הייתי נוגע)
אם אתה כן רוצה משהו חזק הייתי ממליץ על לנובו ThinkPad שיחזיק לך שנים קדימהמדובר למחשב שבעיקרו נועד לצרכים פשוטים כמו כתיבה
זה מספיק בשפע
אך גם פה ושם לצרכים קצת יותר כבדים כמו המרת קבצי וידאו וכד'
המרה זה ההיפך משורה מעל ולכן אם מדובר בכמות המרות כבדות והרבה מומלץ להוסיף כרטיס גרפי מה שמשנה טיפה את שאר המפרט כי הטינקפדים ממש יקרים עם כרטיסים גרפיים
בהצלחה