בקשת מידע | שיתוף תמונות בין אנדרואיד לווינדוס
-
יש לי חבר שעובד עם מחשב עם ווינדוס 10 וטאבלט אנדרואיד בו זמנית. הוא מצלם תמונות בטאבלט ורוצה אותם על המחשב. רק שאין לו כוח כל פעם לחבר כבל usb אז הוא מעלה את התמונות לוואצפ במכשיר (המוגן) ומוריד אותם במחשב.
גם זה לוקח הרבה זמן, ומוריד באיכות של התמונה. הוא רוצה שתהיה לו תקייה משותפת שאליה הוא יעלה את החומר ויוריד במחשב (גם הטאבלט וגם המחשב מחוברים לאותה הרשת.)
וכמובן שיותר טוב אם תקיית התמונות בטאבלט עצמה תהיה משותפת. או שיש אפליקציה שמאפשרת גישה דרך הרשת המקומית לתמונות.
תודה -
@MOSHEMOSE1
'קישור טלפון'
-
@MOSHEMOSE1 קישור לתוכנה שהביא @dfhzrhree
https://www.microsoft.com/store/productId/9NMPJ99VJBWV -
@קינג-קומפיוטר
טרם ראיתי מחשב עם ווינ11 שלא מגיע איתה כשהיא מותקנת (ומתעדכנת כל יומיים בערך...).
אכן ב10 איני זוכר. -
@dfhzrhree מעניין, המחשב שלי עם התקנה נקייה ועדכוני וינדוס פעילים הגיע בלי התוכנה הזו
-
@קינג-קומפיוטר
לא היה שוה להם להשקיע בך, הם ידעו שתתקין את זה בעצמך, אז למה להאכיל בכפית?... -
@dfhzrhree דוקא אני לא משתמש בתוכנה הזו
-
@קינג-קומפיוטר
זו באמת נפילה (שלהם), נראה את מי יפטרו על זה.
נכשלתי בהימור!
אם כבר נגעת בזה, העדכונים שלה יורדים מהסטור, ולא מהאפדייט.
-
https://blog.google/products/android/nearby-share-windows/
[שיתוף בקרבת מקום בין אנדרואיד למחשב]
מפתח: גוגל -
@האדם-החושב זה עדיין בטא עד כמה שידוע לי
ניסיתי להפעיל את זה על המחשב שלי בינתיים ללא הצלחה -
-
@מיגו-להוציא
חסום לי, אך כמדומה שהכוונה לשיתוף בין ה-WSA למחשב, לא ממכשיר פיזי... -
@dfhzrhree
כנראה שאתה צודקווינדוס 11 מקבלת שיתוף קבצים קבוע עם אנדרואיד
אחרי הרבה בקשות מהמשתמשים, תת-המערכת של ווינדוס שתומכת באפליקציות אנדרואיד תאפשר לכם לגשת לתיקיות המשתמש באופן קבוע.
למרות ש-Windows 11 ואנדרואיד הן חברות לא רעות (בניגוד לאנדרואיד ומק, למשל), יש לא מעט מקום לשיפור בכל הנוגע למשל להעברת קבצים מאחד לשני. אז ממש בקרוב, נראה שהחיים של משתמשי ווינדוס ואנדרואיד עומדים להיות קצת יותר קלים, עם עדכון חדש ל-Windows subsystem for Android.
תיקיות המשתמש זמינות גם מהסמארטפון
Windows subsystem for Android היא תת המערכת שנוספה ל-Windows 11 ב-2021, ומכילה את קרנל לינוקס ו-AOSP, גירסת הקוד הפתוח של אנדרואיד. זוהי תת המערכת שמאפשרת בפועל את אחד הפיצ'רים הבולטים של מערכת ההפעלה האחרונה: הרצת אפליקציות אנדרואיד."הקשבנו לקהילה, ורבים מכם ביקשו מאיתנו לתמוך בשיתוף קבצים בין Windows לתת המערכת. אנחנו שמחים להכריז ש-Windows subsystem for Android מאפשרת כעת שיתוף של תיקיות המשתמש בווינדוס", כתבו בצוות של ווינדוס. זה אומר שבניגוד להעברות קבצים ארעיות, כעת תוכלו לגשת מתי שתרצו דרך מכשיר האנדרואיד שלכם לתיקיות המשתמש.
שימו לב שמדובר בתיקיות משתמש. כלומר, אלו תיקיות המסמכים, תמונות וסרטונים שלכם – כך שלא תוכלו להיכנס סתם ככה לתתי תיקיות ב-Program Files למשל. כמו כן, ישנן עוד כמה מגבלות בדרך, שרובן נובעות כתוצאה משיקולי אבטחה: אפליקציות אנדרואיד יזדקקו להרשאה שלכם כדי לקרוא או לכתוב לווינדוס (באמצעות פופ-אפ), כשבמקביל, Windows Defender או אפליקציית האנטי-וירוס שלכם תסרוק את כל אפליקציות האנדרואיד שלכם כדי לוודא שאתם לא מדביקים את אחד המכשירים בנוזקות ואפליקציות זדוניות. כמו כן, לא תוכלו להעביר קובצי exe..
למרות החדשות הטובות שאמורות להקל מאוד על אלו שזקוקים לאינטגרציה הרבה יותר רחבה וקבועה בין אנדרואיד לווינדוס, נזכיר כי בחודשים האחרונים קיבלנו מספר כלים מאוד שימושיים לתקשורת בין המחשב לסמארטפון שלכם, בעיקר עם Nearby Share של גוגל, שנותן לכם להעביר קבצים בממשק דמוי AirDrop באופן אלחוטי. עם זאת, במקרה של הפיצ'ר החדש של ווינדוס 11 (שצפוי להגיע לקהל הרחב בשבועות הקרובים) מדובר בגישה קבועה בין המכשירים, וזה קצת יותר שימושי למי שיש לו סבלנות להתעסקות עם אפליקציות קבצים לאנדרואיד.
(גיקטיים) -
@מיגו-להוציא
אחרי קוראי את הכתבה אני מבין את מקור הטעות: כנראה הכתב בעצמו לא יודע מה הוא כתב. הוא פשוט העתיק הודעת דוברות וערבב כמה נושאים שנראו לו קשורים, ללא קשר... -
אני מקפיץ את ההודעה כי נסיתי את האפליקציית בטא של גוגל ולא הצלחתי כי מדובר במחשב נייח ללא בלוטוס. אז לפני שאני אומר לו לקנות התקן בלוטוס למחשב רציתי לדעת אם מישהו הצליח להפעיל את זה במהירות.
וחוץ מזה האפליקציה המועדפת עלי תהיה כזו שמשקפת את כונן הטאבלט במחשב. יש לציין כי מדובר בטאבלט של הדרן כך שלא כל אפליקציה פתוחה שם אך תמיד יהיה אפשר לבקש שיפתחו (אני מאמין)
תודה רבה -
@MOSHEMOSE1 אפשר להשתמש פשוט באפליקציה של תמונות גוגל.
ואז התמונות מגובות לחשבון תמונות גוגל שלך ותוכל לפתוח אותו במחשב.
-
@MOSHEMOSE1 אין לי בעצמי את האפליקציה, חושבני שכן, מקסימום צריך להגדיר את זה שם שיגבה אוטומטית.