מחשב איטי---יעזור להוסיף ראם???????????..
-
ראשית חשוב מאוד לכבות את כל מה שאתה לא צריך באיתחול כפי שאמרו לך. אם אתה לא יודע מה לכבות פשוט תכבה את הכל. התוכנות שהווינדוס מציע להפוך ללא זמינות אינם אפליקציות מערכת כך ששום נזק לא יגרם תמיד אפשר להחזיר תוכנה שאתה צריך שתפעל ברקע. מנסיוני כמעט ואין בזה צורך. (מלבד כמובן למפרסמי התוכנה...) אבל! מנסיון שלל למעלה מ15 שנה בנושא הספציפי הזה של מחשבים איטיים אני יכול להגיד לך באחריות מלאה שלמשתמש הסטנדרטי (דהיינו לא עורך סרטים וכד') אינטרנט וורד וכד' 4 גיגה ראם ומעבד i3 זה מספיק בהחלט. מנסיוני רוב מוחלט של מקרי האיטיות נגרמים ממערכת הפעלה שכבר הרבה שנים רצה וצוברת ים של קבצי רג'סטרי ושאר זבל שרק ביל גייטס יודע למה אנחנו צריכים אותם. הפתרון שאני לא ממליץ הוא תוכנות ניקוי לסוגיהם, והפיתרון ה-י-ח-י-ד שעובד הוא התקנה מחדש. עם הסתייגות אחת! לפעמים איטיות נגרמת מסקטורים פגומים בכונן הקשיח ובפרט במחשבים ניידים ובמקרה כזה כלום לא יעזור רק החלפת הכונן או במקרה של קמצנות יתר "תיקון" הסקטורים ע"י תוכנה. לסיכום: אם הווינדוס שלך רץ למעלה מ4 או 5 שנים ואתה משתמש הרבה במחשב ממולץ להתקין את המערכת מחדש. אם כבר להשקיע כסף הייתי מחליף לכונן SSD במקום להוסיף זיכרון. יש עוד הרבה מה להסביר למה במקרה שלך הוספת זיכרון לא תתן כלום חוץ מקצת הכנסה לבעל החנות. אבל נסתפק בזה כרגע.