בקשת מידע | ארדואינו או רספברי פיי פיקו?
-
היי, בתור ילד הייתי מתעסק קצת על אלקטרוניקה וכו'..
כיום אני רוצה להיכנס לתחום של המיקרו-בקרים, ויש לי איזה רעיון לפרויקט של קריאה וכתיבה לצ'יפים.
שאלתי היא קודם כל, מה עדיף ארדואינו (ותואמיו) או רספברי פיי פיקו, אשמח ליתרונות וחסרונות, כי אני ראיתי שיותר משתמשים בפרט אנשים פשוטים כמוני בארדואינו, אבל מצד שני לפיי פיקו יש יותר זיכרון פלאש 2MB (גם ראם, אבל זה נראה לי לא רלוונטי לפרויקט) לעומת הארדואינו אונו 32kb או הלוח הכי גדול שראיתי 512kb, חשבתי על כיוון של לשמור נתונים במיקרו sd, אבל השאלה שלי היא האם הקוד עצמו יצליח להיכנס ב32kb לדוגמה?
ענין שני, זה התמיכה בשפות בעוד בארדואינו זה c או c++ שהם מורכבות יותר לפי מה שהבנתי, בעוד ברספברי פיי ניתן לתכנת עם מיקרו-פייתון או אפילו js...
ענין שלישי, זה תאימות ההרחבות והחיישנים, הרחבת NFC, או מסכים שונים, כפתורים, מקלדות וכו' - האם יש עדיפות לאחד מהצדדים או שבכלל רוב החלקים מתאימים לזה ולזה..
ענין נוסף, אמנם שולי אבל חשוב במכלול זה הענין הכספי, מה יעלה לי יותר בחלקים מקוריים, וכמה שווים החלקים הסיניים תואמי הארדואינו?
אשמח למידע, הצעות או יתרונות וחסרונות נוספים..
-
@מוטי-מן אינני מייבין גדול בתחום, אבל אאל"ט יש לוחות ארדואינו שניתן לתכנת גם עם מיקרו פייתון, מלבד זאת יש לוח ארדואינו די חדש אני חושב שמבוסס על שבבי אינטל ויש לו זיכרון ראם של 1 מגה ופלאש של 2 מגה.
מלבד זאת אני חושב שארדואינו יותר פופולרי אצל מתחילים כפי שמשתמע שאתה.. ותמצא לו הרבה יותר הדרכות ודוגמאות ברשת..