סביבת פיתוח ארדואינו
-
-
מישהו שמבין בארדואינו יודע אולי איך אפשר אחרי כתיבת הקוד וצריבה ללוח
אם אפשר להוציא את המיקרו-בקר ולחבר ישירות למיקרו-בקר את הרכיבים ומקור מתח?
ואם כן איך?(כלומר לאיזה רגלים של המיקרו-בקר לחבר מתח? וכמה מתח? ואיזה רגלים הם הפלט? ואיזה הקלט?) -
@האלקטרונאי
אתה בעצם רוצה להשתמש בבקר בלי הלוח?
לא נשמע לי מעשי.
(דייקתי, אין לי מידע, רק סברא...) -
@dfhzrhree כתב בסביבת פיתוח ארדואינו:
@האלקטרונאי
אתה בעצם רוצה להשתמש בבקר בלי הלוח?
לא נשמע לי מעשי.
(דייקתי, אין לי מידע, רק סברא...)אז לידיעתך-זה מאוד מעשי (הלוח רק מיועד בשביל לחבר בין המיקרו-בקר למחשב כדי לצרוב את הקוד וגם ליותר נוחות שתוכל לדעת איך ליקרוא לכל פין באיזה מספר אבל בפועל כל הלוח מבוסס על המיקרו-בקר)
-
@האלקטרונאי
בפעם האחרונה שראיתי אחד כזה מקרוב היו עוד כמה רכיבים על הלוח, הסתדרת בלעדיהם - בכיף...
אא"כ אתה מתכוין ללוח שנועד לחיבורים (כמין רשת פלסטיק, לבנה בד"כ) - הוא בהחלט מיותר... -
@האלקטרונאי
בפעם האחרונה שראיתי אחד כזה מקרוב היו עוד כמה רכיבים על הלוח, הסתדרת בלעדיהם - בכיף...מה זה "אחד כזה"?
-
@האלקטרונאי
ארדואינו...
(יש יותר ממוצר אחד שנקרא במותג הזה, אך יש מכנים משותפים לרובם...) -
@האלקטרונאי
ארדואינו...
(יש יותר ממוצר אחד שנקרא במותג הזה, אך יש מכנים משותפים לרובם...)את מכיר את "ארדואינו אונו"?
-
@האלקטרונאי
מה, זה?
אה -
-
@האלקטרונאי
ואז? -
@dfhzrhree
אז זה הלוח הכי פשוט לשימוש שחיברו בו את המיקרו-בקר לסביבת הפיתוח אבל רוב הלוחות היותר מקצועים זה מגיע בניפרד
-
@האלקטרונאי
אני לא מכיר ארדואינו כלשהו שעל הלוח יש בקר בלבד, יש כמובן בקרים שניתנים לשליטה ותיכנות אך הם לא ארדואינו והם גם צריכים חיבור ללוח כלשהו (ע"י המשתמש).
אם אתה מכיר משהו אחר או שלא הבנתי אותך טוב, אשמח לשמוע ולהחכים. -
@האלקטרונאי
בפעם האחרונה שראיתי אחד כזה מקרוב היו עוד כמה רכיבים על הלוח, הסתדרת בלעדיהם - בכיף...
אא"כ אתה מתכוין ללוח שנועד לחיבורים (כמין רשת פלסטיק, לבנה בד"כ) - הוא בהחלט מיותר...ואם תסתכל יותר מקרוב תראה שהרגליים שיוצאים מהמיקרו-בקר בתחברים ישירות לפינים החיצוניים (כמובן לא כולם... אבל רובם)
-
@האלקטרונאי
אני לא מכיר ארדואינו כלשהו שעל הלוח יש בקר בלבד, יש כמובן בקרים שניתנים לשליטה ותיכנות אך הם לא ארדואינו והם גם צריכים חיבור ללוח כלשהו (ע"י המשתמש).
אם אתה מכיר משהו אחר או שלא הבנתי אותך טוב, אשמח לשמוע ולהחכים.ארדואינו זה סוג אחד של לוח פיתוח אך יש אינסוף לוחות פיתוח שהם לא של ארדואינו...
לדוגמה:
https://he.aliexpress.com/w/wholesale-לוח-פיתוח.html?catId=0&initiative_id=SB_20230607041624&SearchText=לוח+פיתוח&spm=a2g0o.productlist.1000002.0 -
@האלקטרונאי
יש כמובן בקרים שניתנים לשליטה ותיכנות אך הם לא ארדואינו והם גם צריכים חיבור ללוח כלשהו (ע"י המשתמש).הוא אשר דיברתי, לא?
-
@dfhzrhree
בסדר גמור.
אז הבנת שכאשר אתה מתכנת אתה לא מתכנת את הלוח אלא את המיקרו-בקר? -
@האלקטרונאי
על זה אין שאלה, הנקודה היא שתצטרך להתמודד עם חסרונם של כמה רכיבים נחוצים בלוח, הבקר לא פועל בחלל ריק... -
@dfhzrhree
איזה רכיבים בדיוק?