איך אני בוחר אל פסק
-
עבור חבר שעובד עם מחשב ושלושה מסכים. פלוס מצלמת רשת איכותית, פלוס שתי מנורות לד. פלוס מדפסת משרדית.
אני מבין שהוא צריך כמות גדולה של וואט, וזה בסדר להשקיע. אבל איך אני יודע לכמה שעות זה יספיק. מה הפרמטר אותו אני קורא בנתונים הטכניים. ולא, לא כתוב ״מספיק לכך וכך שעות״.
(בקיצור הוא צריך לעבודה של משהו כמו 1200 וואט. אבל שיספיק לו לשעתיים לפחות) -
@MOSHEMOSE1 מה שהכי חשוב זה שההספק שלו יהיה גבוה מכמות הואט בה משתמש הלקוח (דוגמא: אם הוא משתמש ב1200 עדיף שההספק של האל-פסק יהיה 1500^^^) וכמובן זמן הריצה שזה אומר כמה זמן הוא יוכל להחזיק ללא חיבור לחשמל הדרישות של שעתיים עבודה על אל-פסק הם לא כל כך ריאליות אל-פסק נועד כדי לאפשר כיבוי רגיל ללא גרימת נזק למערכת במקרה של הפסקת חשמל זה לא איזה גנרטור שמשתמשים בו לכתחילה כדי לעבוד עליו...
-
@MOSHEMOSE1 אני יקפוץ על השאלה שלך כי אני גם באמצע לברר את זה יש דרך למדוד מה הכמות כח שהמחשבים לוקחים ע''י תוכנה או חישוב כל שהוא ככי אני צריך את זה לחדר מחשבים בישיבה שיש שם 10 מחשבים סטנדרטים (כמה וכמה סוגים נדמה לי לפחות 6 סוגי לוחות אם ומעבדים) ו10 מסכים + שרת שיושב על מחשב רגיל אבל נראה לי לוקח יותר משאר המחשבים וסוויץ של 16 יציאות
לא אכפת לי לקנות משהו זול שעולה עד 100 שקל בשביל למדוד את זה חוץ מזה איך קוראים את זה אח''כ
ובשביל שיהיה קשר לשאלה שלך אז איך קוראים את האל פסק
(כמדומני שאמרו לי פעם שאל פסק הוא עד חצי שעה אני צודק) -
@MOSHEMOSE1 כתב באיך אני בוחר אל פסק:
אני מבין שהוא צריך כמות גדולה של וולט
לא, וואט!
החישוב הוא קל מאד
מחשבים את כמות הצריכה של watt לשעה וקונה אל פסק של × 2 (שווה שעתיים עבודה)העניין הוא שזה יהי נכון ליום הראשון, כל יום שהUPS מחובר לחשמל, איכות הבטריות יורדות, ולכן ההספק יורד
אי לכך צריך לתחזק את הUPS כמו שצריך ולהחליף בטריות בהתאם (הרבה נופלים בזה)
גם נושא הגנרטור הוא לא שגר ושכח
צריך לתחזק את הגנרטור כמו שצריך
כמו:- החלפת דלק/סולר (בהתאם לשימוש)
- תחזוק הפלאג
- לדאוג שלא יהי דלק במנוע תקופה ארוכה באם לא בשימוש
- הפעלת הגנרטור מידי פעם (גם אם לא בשימוש)
באם אתה הולך לכיוון גנרטור + UPS אתה גם צריך לקנות גנרטור תואם, ולקחת בחשבון תיאום הWatt + מקדם הפעלה
-
@משחזר-מידע לדבריך, כשכתוב על אל פסק שההספק שלו הוא 1200 וואט ומה שאני רוצה להשיג ממנו הוא 1000 וואט (ההכפלה של 1.2) אז הוא יעבוד לי במשך שעה?
וממילא אם אני רוצה שעתיים אני צריך לקנות של 2400 או פשוט שני מכשירים?
או שמה שכתוב 1200 זה פשוט מתח היציאה בו זמנית ובמקום אחר כתוב לכמה זמן הוא מספיק בתפוקה מלאה. -
@MOSHEMOSE1 כתוב לך שחור ע"ג לבן
תבדוק עם מולטיטסטר כמה הצריכה וכמובן תפעיל את כל הצרכנים
וכמו שכבר אמר @משחזר-מידע ומנסיוני הדל, הסוללות של אל פסק מחזיקות שנתיים
ואח"כ צריך להחליף אותם, זה לא עולה יקר (תלוי בגודל הסוללה) אבל זה דורש התעסקות
אם אתה הולך בכיוון של אל פסק + גנרטור תתייעץ עם בעל מקצוע מה אתה צריך
כדי שלא תקנה מוצר שלא מתאים לך -
@קינג-קומפיוטר כתב באיך אני בוחר אל פסק:
@MOSHEMOSE1 כתוב לך שחור ע"ג לבן
מה כתוב לי? לכמה זמן שימוש זה יספיק? אני לא מוצא את הנתון הזה. אשמח מאוד ואודה לך אם תוכל להגיד לי היכן במכשיר הזה אני מוצא את זמן השימוש במכשיר בהנחה שאני משתמש במלוא התפוקה
-
@MOSHEMOSE1 כתב באיך אני בוחר אל פסק:
לכמה זמן שימוש זה יספיק?
אם תחבר לזה מטען לסלולרי כשר יספיק לך לשעות ארוכות
אבל מכיוון שהתוכנית שלך לחבר לזה דברים אחרים ולא ידוע כרגע כמה הצריכה שלהם, לענות לך מבלי להשתמש ברוה"ק זה בלתי אפשריכבר נכתב לעיל שלפני שאתה רץ לקנות משו אתה צריך לדעת כמה הצריכה של מכלול המכשירים שתרצה לחבר