מחשב חלש האם כדאי להחליף מערכת הפעלה?
-
יש לאישתי מחשב קטן של ASUS מסך 11 אינץ 28GB הרד דיסק ו 2MB RAM. הוא מתמלא מהר מאוד [לפעמים על עידכונים של ווינדוס] ונתקע לעיתים קרובות והשאלה היא האם כדאי להחליף לו מערכת הפעלה? האם זה יפתור את הבעיה? היא צריכה אותו לוורד ופתיחת אתרים ממשלתיים באינטרנט והשאלה היא האם יש וורד וכרום בלינוקס למשל? בתודה מראש לכל העוזרים
היא מתניידת איתו לכל מיני מקומות כך שחשוב לה שהוא יהיה קטן ונייד כמו המחשב הזה. מצורף גם תמונות
-
@avrasha מבחינת ראם אתה אפילו לא עומד בדרישות הבסיס של וינדוס 10 64 ביט שיש לך, שהן 4 ראם - לך יש 2
https://support.microsoft.com/en-us/windows/windows-10-system-requirements-6d4e9a79-66bf-7950-467c-795cf0386715
כרום ללינוקס יש, וורד אין (יש תחליפים שונים, אבל לא כמו וורד), אבל לא בטוח בכלל שתסתדרו עם לינוקס. אולי כדאי להחליף לווינדוס 7 -
@צדיק-תמים תודה רבה על התשובות. השאלה היא האם לינוקס דורש פחות משאבים והאם 2BM RAM מספיקים לו? לגבי WIN 7 היא צריכה להכנס לאתרים ממשלתיים ועד כמה שידוע לי היא צריכה כרום מעודכן והיום המצב הוא שאפילו בווינדוס 8 הוא כבר לא מעדכן את הכרום כך שאני לא יודע האם זאת אופציה
-
@avrasha אתה יכול להשתמש בדפדפן פיירפוקס, להתרגל ללינוקס ולתחליפי האופיס יהיה הרבה יותר קשה מאשר לפיירפוקס...
אגב מתחילת 2023 וינדוס 7 לא מקבלת כבר עדכוני אבטחה. אני לא יודע עד כמה זה מסוכן, אבל נראה לי שאתה מדבר על לינוקס בלי להבין את המשמעות של זה -
@avrasha האמת שלינוקס אפשר לנסות בלי לגעת במערכת הפעלה שלך, רק תכין דיסק און קיי ותוכל לנסות אותו.
בגלל שאין לך הרבה ראם, הייתי ממליץ לנסות את Lubuntu, הוא לא הכי יפה אבל הוא מבוסס על אובנטו שהוא מאוד יציב, התאימו אותו למחשבים פשוטים שאין להם הרבה ראם. המחשב שלך יחיה מחדש, אתה לא מפסיד כלום מלנסות.
אך תצרך כמה הדרכות פה ושם, אוכל לעזור לך בלי נדר, אני כמעט רק על לינוקס.
לגבי וורד אין, יש את libre Office, אך צריך להתקין פונטים בעברית, אם לא אין כלום, אבל אח"כ זה עושה את העבודה. כרום רגיל יש גם.
תתצרך גם להתקין תעודת אבטחה, בלינוקס זה בשורות פקודות אבל זה אפשרי, זה רק העתק הדבק סה"כ.
אם מעניין אותך, אסביר לך כמה דברים שממש יקילו לך את החיים בלינוקס. -
@לא-מתייאש ועדיין זה הרפתקאה, לא כל אחד מתאים להרפתקאות.
@avrasha כתב במחשב חלש האם כדאי להחליף מערכת הפעלה?:
עוד שאלה שיש לי היא האם יש ACROBAT READER בלינוקס
לא
עריכה: יש רק גרסה מ2013 -
@צדיק-תמים אז איך קוראים PDF ?
בכרום, לדוגמא...
@לא-מתייאש זה חדש שהפרידו בין לובונטו לאובונטו עצמה?
בעבר הורדתי אותה מהשרת של אובונטו...עריכה, זה עדיין שם באתר של אובונטו עצמם (בגירסא שונה)...
-
@dfhzrhree כתב במחשב חלש האם כדאי להחליף מערכת הפעלה?:
@צדיק-תמים אז איך קוראים PDF ?
בכרום, לדוגמא...
@לא-מתייאש זה חדש שהפרידו בין לובונטו לאובונטו עצמה?
בעבר הורדתי אותה מהשרת של אובונטו...אני לא יודע, אף פעם לא שמתי לב.
-
@avrasha
לטובתך תעלה אותה קודם בלייב ותראה אם זה משהו שיתאים לך, כפי שהעיר כבר @צדיק-תמים..
ועוד תוספת קטנה, ללינוקס אין הרבה משתמשים (ביחס ל..), אבל אלו שכן הם (הרבה) יותר 'משוגעים' ממשתמשי הווינ, קח בחשבון שתתקל בכל מיני בעיות מוזרות, וזכור שהמשוגעים האלה כאן בשביל זה....
(לא מתכוין לעצמי) -
@לא-מתייאש כתב במחשב חלש האם כדאי להחליף מערכת הפעלה?:
הייתי ממליץ לנסות את Lubuntu
האם כדאי את 22.04 או 23.04? אם אתה יכול גם תכתוב לי כיצד להתקין תעודת אבטחה והתקנת גופנים בעברית. תודה רבה. בשלב ראשון אני יתקין את זה בלייב
-
יתקין את זה בלייב
ליתר דיוק, תבדוק את זה בלייב, אם תיכנס להתקנה זה כבר בעייתי..
-
@אחד-מי-יודע-0 כבר ניסיתי את zorin, אני חושב שאובנטו יותר יציב, אבל הוא יכול לנסות גם, הוא לא מפסיד כלום. אבל Lubuntu זה Flavor של אובנטו, הרבה יותר נפוץ לדעתי מ-zorin.