איך מתעסקים עם MsgBox?
-
אני רוצה להריץ מאקרו, שישאל אותי האם ... ובלחיצה על כן הוא ימשיך את המאקרו ובלחיצה על לא הוא יפסיק. אז הוספתי MsgBox מתאים, אבל מה הלאה? מה הגדירים לו כדי שימשיך או שלא ימשיך?
אולי קשור לזה:
(מחכה לנטפרי...)
אשמח לתגובת היודעים!!! -
אני רוצה להריץ מאקרו, שישאל אותי האם ... ובלחיצה על כן הוא ימשיך את המאקרו ובלחיצה על לא הוא יפסיק. אז הוספתי MsgBox מתאים, אבל מה הלאה? מה הגדירים לו כדי שימשיך או שלא ימשיך?
אולי קשור לזה:
(מחכה לנטפרי...)
אשמח לתגובת היודעים!!!@ישעיהו-כץ כתב באיך מתעסקים עם MsgBox?:
אבל מה הלאה? מה הגדירים לו כדי שימשיך או שלא ימשיך?
כמו כל פקודת IF:
דוגמה:If proc = vbYes Then Range("A1").Select Selection.ClearContents Else Exit Sub End If 'כאן אתה כותב את המשך הקוד
התנאי הוא: אם המשתמש לוחץ על "כן" הוא מוחק את תא A1. אם המשתמש לחץ על "לא" (Else=הפוך התרחשות התנאי) יציאה מהמאקרו.
-
-
אולי קשור לזה:
(מחכה לנטפרי...)
אשמח לתגובת היודעים!!!@ישעיהו-כץ
יש כאן 2 חלקים:
א. מה יהיה כתוב בהודעה, שזה הפרמטרים שרואים בתמונה שהעלית - (prompt- הכיתוב בגוף ההודעה, Buttons- הלחצנים, Title - כותרת ההודעה, helpfile- קישור לקובץ עזרה, Context - כיתוב מתחת להודעה.)אגב בפרמטר השני אתה יכול להוסיף 'דגלים' שהם הוראות נוספות לעיצוב ההודעה, כמו vbMsgBoxRight - יישור של הלחצנים לימין, vbMsgBoxRtlReading - יישור של הטקסט מימין לשמאל, ועוד. (בין דגל לדגל יש להשתמש בסימן +.)
ב. כדי להגדיר תנאי בהודעה אתה משתמש בפונקציה MsgBox כך:
if msgbox(Parameters...) = VbYes then
אתה יכול להשתמש גם בפרמטרים הבאים
כמובן לפי הפרמטר שהגדרת בתוך הMsgBox. -
@ישעיהו-כץ
יש כאן 2 חלקים:
א. מה יהיה כתוב בהודעה, שזה הפרמטרים שרואים בתמונה שהעלית - (prompt- הכיתוב בגוף ההודעה, Buttons- הלחצנים, Title - כותרת ההודעה, helpfile- קישור לקובץ עזרה, Context - כיתוב מתחת להודעה.)אגב בפרמטר השני אתה יכול להוסיף 'דגלים' שהם הוראות נוספות לעיצוב ההודעה, כמו vbMsgBoxRight - יישור של הלחצנים לימין, vbMsgBoxRtlReading - יישור של הטקסט מימין לשמאל, ועוד. (בין דגל לדגל יש להשתמש בסימן +.)
ב. כדי להגדיר תנאי בהודעה אתה משתמש בפונקציה MsgBox כך:
if msgbox(Parameters...) = VbYes then
אתה יכול להשתמש גם בפרמטרים הבאים
כמובן לפי הפרמטר שהגדרת בתוך הMsgBox.