פורום בעניין מסחר בשוק ההון
-
@menajemmendel
לעוד מישהו יש תשובה?????? -
@menajemmendel
כרגע לא ידוע.
אתה מוזמן לפתוח
אולי יהיה לזה ביקוש -
@IGO כתב בפורום בעניין מסחר בשוק ההון:
וגם בפרוג יש פרום השקעות. לא יודע מה רמתו.
זה פורום על השקעות לא על מסחר (כלומר השקעה היא החזקת מניות [או מוצר אחר] לטווח מאד ארוך, ומסחר הוא קניה ומכירה לטווח קצר, עולם אחר)
-
@menajemmendel
אוקי... אני באמת לא כל כך יודע על מה מדברים שם...
גם פורום הסולידית, כשמו כן הוא. ולא נראה לי שיעסקו שם במסחר לטווח קצר.. יותר על בנית תיק השקעות סולידי ארוך טווח וכדו.אמנם אני לא מבין במסחר בכלל. אבל אני לא חושב שפורום לדבר הזה זה דבר מועיל. כי בדרך כלל אנשים ואפילו סוחרים מיומנים הולכים לפי כל מיני אשליות קוגנטיביות כאלו ואחרות, ותכלס סטטיסטית אין מקדמי מתאם לביצועים של סוחרים מיומנים יותר מבמשחק הטלת קוביה. (כך לפחות לפי דניאל כהנמן)
-
@menajemmendel כתב בפורום בעניין מסחר בשוק ההון:
ומסחר הוא קניה ומכירה לטווח קצר
אני כמעט בטוח שאני חורג מכללי הפורום עם התגובה שלי
אבל מכיוון שהפורום הזה (בכללותו) בנוי על עזרה לאחרים, אני רואה חובה לעצמי להתריע
מסחר בשוק ההון הוא מאד מסוכן עד כדי איבוד כל הכסף
לפחות תלמד ותפנים קודם ולפני הכל "משמעת ופסיכולוגיה בשוק ההון" - כולי האי ואולי -
@משחזר-מידע
אז בא נשאל שאלה שמתאימה דווקא לפורום הזה
אם רוצים לפתוח פורום כדוגמת מתמחים טופ, מה צריך בשביל זה?-
ידע בתכנות
-
כסף להחזיק שרתים או לחברה שמנהלת במקומך (מינימום 1000 ש''ח בחודש)
-
זמן לנהל את הפורום
-
?
-
?
אין לי מושג מה עוד צריך. אז, מי שיודע שיספר כאן בבקשה עד כמה זה מורכב ומה התהליך...
ולכל החוששים
הן אמת, שמסחר בשוק ההון הוא דבר מסוכן ובלתי יציב שעלול לבלוע לך את כל הכסף ולהכניס לחובות איומים,
אבל לא כל מסחר מתנהל בצורה הזאת בדיוק, יש היום פול אפשרויות איפה לסחור ואיך...
וכאן מדובר מן הסתם על השקעות מינוריות של עד עשרת אלפים ש''ח לתקופות קצרות ויש הרבה מה ללמוד על הנושא.
בעיה קשה שעלולה להיווצר, שיש המון נוכלים שמחכים להזדמנות כזו בדיוק, שמישהו ייתיעץ איתם ואז יפילו אותו בפח
(הרשת מלאה בפרסומות כאלה לא צריך להסביר).
אז, פורום שבו אנשים מייעצים באופן אנונימי עלול להיות חסר טעם. מה כן? מדריכים ענייניים הממוקדים, הסבר על מושגים בסיסיים שמישהו רוצה להבין, וכדו' -
-
@אזולאי כתב בפורום בעניין מסחר בשוק ההון:
אם רוצים לפתוח פורום כדוגמת מתמחים טופ, מה צריך בשביל זה?
לא הבנתי מה ענין שמיטה אצל הר גריזים
וכאן מדובר מן הסתם על השקעות מינוריות של עד עשרת אלפים ש''ח לתקופות קצרות
ואת זה אתה כותב מרוה"ק?
-
@משחזר-מידע כתב בפורום בעניין מסחר בשוק ההון:
לא הבנתי מה ענין שמיטה אצל הר גריזים
כוונתו לשאול מה צריך לעשות כדי להקים פורום. כמו למשל הפורום הזה. איזה ידע רלוונטי, ומה המשאבים הנדרשים.
אם רוצים לפתוח פורום כדוגמת מתמחים טופ, מה צריך בשביל זה?
לא מבין בזה. אבל ראיתי שיש פה מדריך. https://tchumim.com/assets/uploads/files/1611675419942-מדריך-להתקנת-פורום-nodebb-על-מערכת-ההפעלה-ווינדוס-_-מתמחים-טופ-פורום-הטכנולוגיה-של-הציבור-החרדי.pdf
בקשר לזמן ולכסף זה צריך להיות תלוי בכמות המשתמשים בפורום. (נראה לי... )
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@משחזר-מידע כתב
וכאן מדובר מן הסתם על השקעות מינוריות של עד עשרת אלפים ש''ח לתקופות קצרות
ואת זה אתה כותב מרוה"ק?
מי שמשקיע יודע
-
כי בדרך כלל אנשים ואפילו סוחרים מיומנים הולכים לפי כל מיני אשליות קוגנטיביות כאלו ואחרות
אני לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון במונח "אשליה קוגנטיבית", אם אתה מכוון שהנתונים שלפיהם הסוחרים לוקחים את החלטות שלהם, הם לא נתונים אובייקטיבים אלה נתונים לפרשנות, ויותר מזה לפעמים הם פרי דמיון של הסוחר בעצמו, אז הדבר הזה תלוי בסוגי המסחר, אתה צודק מסחר דיסקרטיונלי (discretionary trading) (בעברית תקינה ''מסחר לפי שיקול דעת) אבל לא מסחר סיסטמטי או אלגוריטמי (בין אם מבוצע ע''י מחשב או ע''י אדם).
ותכלס סטטיסטית אין מקדמי מתאם לביצועים של סוחרים מיומנים יותר מבמשחק הטלת קוביה. (כך לפחות לפי דניאל כהנמן)
ולגבי הטענה הזו, הנה בגלל זה אתה יכול להבין מה התועלת שיש בפורום על שוק ההון, עם סוחרים אמיתיים שסוחרים כבר כמה שנים בפועל, (ולא פסיכולגים), שהם יכלו לאשר את הנתון הזה (אצלהם על כל פנים) או להכחיש אותו, אם הם רואים רווחים עקביים או לא (קצת מוזר לי, איך נאמר כזה דבר, אחרי שיש אנשים בעולם שזה העבודה היום יומית שלהם, ומתפרנסים מזה, ואני מתכוון מרווחים של עצמם, ולא מעמלות שלוקחים על לסכן כסף של אחרים) או שנחשוש שאנשים האלה הם שקרניים, ולכן הייתי מעדיף פורום של חרדים שלא מוכרים לך שום דבר, שעל פניו אין להם סיבה למה לרצות להפיל אותך בפח). אבל במקום שכל אחד יגיד את השמועות שלו, הלא מספיק מבוססות, לכן רוצים אנשי נסיון, וזה התועלת של הפורום.
ואגב גם במשחק הטלת קוביה יש אנשים שמרוויחים באופן קבוע, אם לא איך אתה חושב שמרוויחים בעלי הקזינו, אלא שצריך לדעת "איך" להיות הקזינו ולא הלקוחות, וזה הנקודה בסוחרים לטווח קצר המוצלחים.
-
@menajemmendel
אני לא יכול להתווכח בתחום שאני לא מבין בו. אבל קראתי בספר של דניאל כהנמן (זוכה נובל בכלכלה) שהוא בדק נתונים של חברת השקעות יוקרתית וגדולה שמעסיקה סוחרים מקצועיים ומשלמת בונוסים ענקיים.... והוא בדק את הנתונים שלהם האם יש עקביות בביצועים.(שזה המהות של מומחיות) והוא בדק את כל המתאמים של כל שתי שנים ברציפות, והמתאם היה 0.1. כלומר, שאין פה שום מומחיות, וההצלחות אקראיות לגמרי.
ולכן גם ביצועים של קרנות, בכל שנה 2 מתוך 3 קרנות משיגות תשואה נמוכה מהממוצע בשוק.
זה בכל אופן מה שהוא אומר.@menajemmendel כתב בפורום בעניין מסחר בשוק ההון:
ואגב גם במשחק הטלת קוביה יש אנשים שמרוויחים באופן קבוע, אם לא איך אתה חושב שמרוויחים בעלי הקזינו, אלא שצריך לדעת "איך" להיות הקזינו ולא הלקוחות, וזה הנקודה בסוחרים לטווח קצר המוצלחים.
זה משפט קלאסי של נוכלים שמנסים למכור אשליות....
@menajemmendel כתב בפורום בעניין מסחר בשוק ההון:
ולגבי הטענה הזו, הנה בגלל זה אתה יכול להבין מה התועלת שיש בפורום על שוק ההון
לא. אני מבין למה זה לא לעניין. כי כל מה שיהיה שם זה חובבים או נוכלים. שהם מוטים ממליון אשליות שאי אפשר לשלוט בהם. (אשליות דפוסים, שליטה, סיבתיות, הבנה, מיומנות, ביטחון מופרז הטיות אישוש, דמיון, הטיות תוצאה, קפיצה למסקנות וכו וכו) והסיכון פה הוא גדול כי בגלל פורום כזה אנשים יכולים להפסיד את פת לחמם. אני אישית לא הייתי לוקח אחרית כזו אפילו אם הייתי מבין בתחום.
אין שום סיבה להניח שלפורום שלך יגיעו "המומחים" הגדולים...
אבל בהצלחה
אבל בהצלחה לך. -
מי שמשקיע יודע
הלוואי וזה היה אמת
היה חוסך לי המון כאב ראש -
זה משפט קלאסי של נוכלים שמנסים למכור אשליות....
אני לא רוצה למכור שום דבר וגם לא לפתוח שום פורום, וגם לא לשכנע אף אחד להשקיעה שום דסר, אם תקרא את השרשור מלמעלה תוכל לראות שלפתוח פורום הוא רעיון של @אזולאי לא שלי, אני סך הכל שאלתי אם יש פורום של חרדים קיים כבר
-
@משחזר-מידע כתב בפורום בעניין מסחר בשוק ההון:
מי שמשקיע יודע
הלוואי וזה היה אמת
היה חוסך לי המון כאב ראשרוב המוחץ של האנשים שמשקיעים/סוחרים לא יודעים מה הם עושים ולכן מפסידים את כספם, המיעוט היודדע לוקח את הרווחים שלהם