כמה שכנים על ראוטר אחד
-
@A0533057932 ברור שזה אפשרי בצורה הזאת
אבל ההשקעה הראשונית תעלה יותר מהחיסכון -
פוסט זה נמחק!
-
@A0533057932 תודה.
אבל בשניה שכל הכבלים מחוברים למודם אחד, זה לא עושה שכולם יוכלו להתחבר אחד לשני?
נ.ב. על איזה מודם ראוטר אתה ממליץ? -
@קינג-קומפיוטר כתב בכמה שכנים על ראוטר אחד:
@A0533057932 ברור שזה אפשרי בצורה הזאת
אבל ההשקעה הראשונית תעלה יותר מהחיסכוןלמה?
היום כל שכן משלם 80 ש"ח בערך כל חודש.
ואנחנו חמישה שכנים.
עכשיו, החיבור יעלה 100 ש"ח למקסימום מהירות, עם ראוטר ומודם איכותיים, יעלה נגיד 1000 ש"ח ועוד כל הכבלים עוד 200 ש"ח, ראוטרים בתוך הבתים אפשר משהו פשוט, לכל שכן 200 ש"ח.
גמרנו סיפור ראשוני ב2200 ש"ח, לכל שכן 440 ש"ח, ובמקום לשלם כל חודש 80 ש"ח, כל חודש משלמים רק 20 ש"ח, חיסכון של 60 ש"ח, תוך שבע וחצי חודשים גמרנו סיפור. -
@ישראל10 חיבור במהירות גבוהה לא יעלה 100
ויציאת תשתית בצורה מסודרת תעלה הרבה יותר מ200
אם אתה רק מותח חוטים וקושר עם אזיקונים לכל ברזל מזדמן תה אפשר לסיים את הסיפור בפחות כסף
אני מדבר על תשתית מסודרת ולא משהו חאפער
הכל כאן תיאורטי כמובן וצריך לבדוק כל דבר בשטח
כמובן שיש את הבעיה שאפשר לפרוץ למחשבים בצורה הזאת
ויכול להיות שלמישהו יימאס והוא ירצה סינון אחר ואז יתחיל בלאגן -
@A0533057932 כתב בכמה שכנים על ראוטר אחד:
תקנו ראוטר + מודם איכותי מאד (ללא וויפי)
תוכל להמליץ על דגם טוב?
ממנו תפרסו כבלים
שאלת תם, למה לא ללכת על ראוטר עם יחידות קליטה בטכנולוגיית Mesh? ניתן להוסיף יחידות ללא הגבלה. כל יחידה עולה כ-200 ש"ח ואז יוצרים רצף לכל הבניין.
-
@מטעמים כתב בכמה שכנים על ראוטר אחד:
תקנו ראוטר + מודם איכותי מאד (ללא וויפי)
תוכל להמליץ על דגם טוב?
אני פחות בתחום הרשתות מהסוג הזה
ממנו תפרסו כבלים
שאלת תם, למה לא ללכת על ראוטר עם יחידות קליטה בטכנולוגיית Mesh? ניתן להוסיף יחידות ללא הגבלה. כל יחידה עולה כ-200 ש"ח ואז יוצרים רצף לכל הבניין.
כי אתה יוצר רשת אחת לכולם על כל בעיות האבטחה שיש בה ועל כל הצרות שאין איך להבטיח מהירות לכל שכן במקרה ששכן מסוים גונב את כל הרוחב פס
ועוד בעיות דומותהרעיון נכון בעיקרון
שבהשקעה חד פעמית יכולים כל השכנים לרכב על סיב יציב -
@ישראל10 יש לך כמה בעיות
1 אתה בטוח שכולם רוצים נטפרי עם אותה דרגת סינון ?
2 האם ברור לך שכולם יהיו על משתמש אחד לרבות נקודות, בקשות פתיחה וכו'
3 בבדיקת תעבורה כל שכן יוכל לראות מה כולם גולשים ולפעמים אפילו סיסמאות או שמות משתמשים (תחשוב על זה כשאתה גולש במידע רפואי מסויים והוא רואה את הקישור הספציפי)
4 בדיקת התמונות שלכם תהיה ממש אחרי הרבה זמן כי בתור כמה משתמשים תשלחו כמות גדולה של תמונות
4 מה יקרה בתקלה באמצע הלילה ?לא יודע מה איתך אבל לכאורה הייתי מעדיף לשלם עוד 100 שח בחודש מאשר כל האי נעימות הזו מהשכנים
-
@יעקב-ישראל כשמומני שאפשר לפתוח כמה חשבונות נטפרי על ספק אחד ולהגדיר רמת סינון שונה פר מחשב
-
@NH-LOCAL כתב בכמה שכנים על ראוטר אחד:
כשמומני שאפשר לפתוח כמה חשבונות נטפרי על ספק אחד ולהגדיר רמת סינון שונה פר מחשב
@יעקב-ישראלואז זה עובד על VPN והפסדת את כל הרווח של המהירות בסיב, ויותר.
אני גם בדעה שזה לא מומלץ בכלל.
יש עוד נקודה שלא הזכירו. שראוטר רגיל של בזק יכול לקרוס אם משתמשים מידי הרבה (מעל 10) אנשים בו זמנית.
-
@dfhzrhree שכל אחד ישים מה שבא לו,למה לדעתך מודם לא יעבוד?(אם אתה שם בבית 2 מודמים ב2 נקודות שונות זה לא יעבוד?)
ראיתי שהתחבטו איך אפשר לשים ראוטר במקום שיהיה נגיש לכולם, אז נראה לי שזה הפתרון הכי קל ברמה של להרגיש כמה שיותר עצמאי, רק החשבון משולם יחד. -
@ARI
למיטב ידיעתי א"א לשים כמה מודמים על חיבור אחד, אמנם אפשר לשים כמה ראוטרים אבל זה מה שכבר הוצע לעיל, ובלי הגדרה נכונה של VLAN זה רשת אחת מבחינת אבטחה, על כל המשתמע.
יש את העניין של הקלטת תעבורה וכו' שזה ברמת הספק,וכנראה אין לזה פתרון...
ע"פ הערת @מיכאלוש, אם יגדירו סיסמה מיוחדת להגדרות החשבון, ויפצלו אותה בין כמה גורמים, תיפתר בעיית 'הקלטת תעבורה'!אם טעיתי אשמח לשמוע!