ונטה לאוורור חדר
-
@פסח-0 הרעיון מצוין, הרבה יותר טוב ממזגן, קשה מאוד להילחם בתנור כיריים יצרני חום, וזה דורש הרבה אנרגיות
לגבי הגודל, מומלץ לך להתייעץ עם מייבין בתחום, כדוגמת המוכר בחנות מקצועית המתמחה בוונטות
פעם שמעתי ממשהו שקנה וונטה לצורך איזה מקום, והחישוב שעשו לו היה מ"ק של החדר, וכמות ספיקת האוויר של הוונטה, כך שיחליף את האוויר של כל החדר 4 פעמים בשעה
אני לא זוכר במדוייק אך זה בערך החשבון, ודרך אגב כך גם מחשבים ספיקת אויר למיזוג [כמדומני שיחליף 4 פעמים בשעה],
https://www.bmeiri.com/מהן-החלפות-אוויר/ -
@פסח-0 כתב בונטה לאוורור חדר:
האם הרעיון טוב, גודל מומלץ וכו'
רעיון טוב.
וונטה לכיוון החוצה.
מנסיון הקטן שלי, וונטה בגודל 10 אינץ' יעשה עבודה טובה מאוד.
אם אתה רוצה ממש סוס עבודה קח 12 אינץ' אבל זה מיותר..
התקנתי בכמה בתים וונטות מהחברה הזאת
יש חברה טובה ומחיר זול מאוד.
בשם Semicom Switch
מחיר של וונטה של קוטר 12 אינץ' עלה לי בערך 150 ש"חבשונה מחברות אחרות עם מותג יעלה פי 4 / 5 במחיר.
עריכה:
לפי הגודל של החדר אולי כן כדאי ללכת על ה12 אינץ.
לא תרגיש חום ולא זיעה.. תוכל לעמוד שעות במטבח בימי הקיץ רגוע.
בנוסף: אם יש לך מזגן בחדר סמוך הוונטה ישאב לתוך המטבח חלק מהאויר הקר וכך תקבל חצי מזגן במטבח.
בנוסף: במטבח קטן לא מומלץ להתקין מזגן היות וההתנגדות הקיצונית בין החום של הבישול לקור של המזגן
יכול לגרם לבישולים להתקלקל מהר יותר..כאן יש לך מידע כללי על הוונטה מהסוג שאני מתכוון.. לא קניתי שם אבל תראה על מה מדובר..
-
שים לב - שיש הבדל בין וונטה למפוח! האחרון בד"כ יותר אפקטיבי וצורך פחות אנרגיה...
-
@m-imreymoshe לא מזמן רכשתי בשבילי לחדר בעבודה.
מפוח 6 צול עלה לי 700 ש"ח אחריות 5 שנים... נו מה אני יגיד כמעט ולא הרגשתי אותו..
קניתי במקום זה ונטה 8 אינץ' וזה נותן לי אפקט הרב יותר חזק..
גודל החדר 3/4 מטר בערך.הרעיון הוא שמפוח נועד בעיקר למקום שאין חלון ורוצים שהאוויר יצא דרך צינור עד לחלון / דלת באזור אחר במבנה..
-
@פסח-0 בנוסף לוונטה שזה חשוב מאוד להוצאת חום אדים ריחות וכו', לאווירה הכללית במקום כדאי מאוד להתקין מאוורר תקרה, לי יש בבית בכל חדר אחד כזה (בלי קשר למזגן שגם יש) הפשוטים עולים בסביבות ה100 ש"ח (הכי קצת עבד 7 שנים עד שהתחיל קצת להרעיש) כמעט לא צריך שום ידע להתקין אותו, צריך "ידים" לקדוח 2 חורים בתקרה לתליה, ולחבר את החוטים נכון. זה משנה את כל האוירה בחדר, מספיק להדליק על דרגה "1" או "2" לא תשמע אותו אבל תרגיש היטב את ה"בריזה" פשוט לא יאומן. ובאופן כללי לבית חוסך המון מעלויות המזגנים.