האם המחשב הזה מהיר? או כיון שזה דור 5 לא שוה לקנות?
-
@קינג-קומפיוטר כתב בהאם המחשב הזה מהיר? או כיון שזה דור 5 לא שוה לקנות?:
@בוגאטי זה שהמעבד הושק ב2015 לא אומר שהמחשב יוצר ב2015
המחשב הזה יכול להיות בקלות בן 5 בלבדזה כבר חידוש. מה ההגיון שחברה תייצר מחשב עם מעבד של כמה דורות קודם?
-
@יעקב-אליעזר המוכר אמר לי שהמחשב בן 6 שנים
ככל הנראה הם משתמשים במעבדים מדור ישן מעודפים או משהו כזה... -
@דובי-ג כתב בהאם המחשב הזה מהיר? או כיון שזה דור 5 לא שוה לקנות?:
אנשים קצת מתבלבלים בגלל שזה I7, אבל צריך לקחת בחשבון שהמעבד הזה הוא בן 8 שנים, וזה הרבה מאוד כשדמדברים על מעבדים ועל טכנולוגיה בדרך כלל.
למשל קח את המחשב הזה : https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1169524 שזה I3 של הדור 12, הוא רק בבחינת מעבד פי 2.5 יותר חזק כמו שאפשר לראות כאן : https://browser.geekbench.com/v6/cpu/compare/1197088?baseline=1198604
וזה בכלל לא לוקח בחשבון החלק הגרפי שלו.אבל השאלה שלך זה האם הוא מהיר או לא ?
אני מבין מדבריך שאתה צריך לעשות איתו רק שימוש סנטרדתי כמו דפדפן ווורד, ואתה שואל האם זה ירוץ מהיר. התשובה היא שוזה לא רק תלוי במעבד, זה גם תלוי בסוג הכונן שלו, ובמערכת הפעלה.
למשל ווינדוס 11 לוקח הרבה יותר משאבים מווינדוס 10 ולינוקס הרבה פחות מווינדוס.
כונן SSD הרבה יותר מהיר מ-HDD.
עם אתה הולך על ווינדוס 10 ו-SSD עם המעבד הזה, זה ירוץ "מהר", אבל קח בחשבון שב-2025, כבר לא יהיה תמיכה בוונדוס 10 ויהיה מסוכן לגלוש איתו.
את כל זה תיקח בחשבון כדי לקחת החלטה. -
פוסט זה נמחק!
-
@דובי-ג כתב בהאם המחשב הזה מהיר? או כיון שזה דור 5 לא שוה לקנות?:
@לא-מתייאש כמו שאתה מבין אני עם ווינדוס 10 כעת וכונן SSD
האם שוה לעבור לווינדוס 11 אני את המחשב לביצועים קלים כמו שהבנת?יש לך צורך בווינדוס 11 או שזה סתם ?
אם הייתה שואל מה הייתי עושה במקומך, הייתי אומר בלי ספק לעבור ללינוקס , זה יתן חיים חדשים למחשב, אבל אני מבין שזה לא בשביל כולם. -
@big-boy כתב בהאם המחשב הזה מהיר? או כיון שזה דור 5 לא שוה לקנות?:
@לא-מתייאש לינוקס זו לא המערכת המומלצת למשתמש הרגיל...
ככה אומרים, אבל הרוב לא ניסו. הממשק KDE מאוד קל לשימוש כי הוא דומה לווינדוס. אני חושב ששווה לנסות.
-
@לא-מתייאש כתב בהאם המחשב הזה מהיר? או כיון שזה דור 5 לא שוה לקנות?:
עם אתה הולך על ווינדוס 10 ו-SSD עם המעבד הזה, זה ירוץ "מהר", אבל קח בחשבון שב-2025, כבר לא יהיה תמיכה בוונדוס 10 ויהיה מסוכן לגלוש איתו.
את כל זה תיקח בחשבון כדי לקחת החלטה.קודם כל, ווינדוס 11 לא הרבה יותר כבד מ 10 (ועד כמה שזכור לי הוא אפילו עבר התאמות כדי לרוץ על מחשבים חלשים)
דבר שני, גם אם ווינדוס 10 לא יקבל עדכונים, עדכוני אבטחה הוא ימשיך לקבל גם אחר כך.
-
@GIGA כתב בהאם המחשב הזה מהיר? או כיון שזה דור 5 לא שוה לקנות?:
לדעתי אם אתה לא מעוניין להתחיל עם לינוקס, יש מערכות הפעלה משונמכות שהופצו בפורום שממש עדיפות. כמו וינדוס 10 לייט.
ווינדוס או כל מערכת הפעלה לא רשמית היא דבר מאוד לא מומלץ
לך תדע מה הכניס שם מי שבנה את המערכת... -
@מתכנת-חובב אז מבחינת המערכת בשביל הנוחות של ווינדוס 11 שווה לעבור?
לגבי לינוקס אז פשוט אני מרוצה מהמחשב בשביל מה שאני צריך שזה יחסית סטנדרטי... -
@דובי-ג לינוקס זאת לא אופציה לאדם הממוצע, לא מבין מה חשב מי שהמליץ את זה מלכתחילה (מעולה ככל שיהיה זה עדיין יהיה זר מאוד ולרוב תצטרך להתרגל לתוכנות שונות מאלו שאתה רגיל לעבוד איתם).
לגבי הווינדוס, מכיוון שאפשר לחזור אחורה ל 10 עד 90 יום (כמדומני - זה אורך שאפשר להגדיר עד 90 יום, לא יודע מה הברירת מחדל) תוכל לנסות ומקסימום לחזור אחורה ל 10