שאלה לגבי כותרת עליונה משתנה בוורד
-
כידוע בהרבה ספרים כותבים בכותרת עליונה את סימן שעליו מדובר בדף, כגון ס' א', ולעשות את זה עושים שדה עם STYLEREF וכו'
אבל אני רוצה לעשות שאם בדף יש רק סימן 1 יהיה כתוב אותו, אבל אם יש יותר יהיה כתוב הראשון והאחרון לדוגמא סימן א-סימן גחשבתי לעשות שדה IF ולכתוב
{ IF "{ StyleRef "Heading 1 }" = "{ StyleRef "Heading 1 \l }" "{ StyleRef "Heading 1 }" "{ StyleRef "Heading 1 } - { StyleRef "Heading 1 \l }"
אבל לא עובד לי,
בכלל לפי מה שקראתי צריכים לכתוב מפתח לפני הIF אבל אצלי, אם אני כותב מפתח לא נותן ללחוץ על אישור,
אף פעם לא כתבתי שדה IF (בשדות, אבל אני מבין איך זה עובד, יודע VBA), משהו יכול להסביר לי איך עוישם את זה
תודה -
פוסט זה נמחק!
-
@menajemmendel כתב בשאלה לגבי כותרת עליונה משתנה בוורד:
לכבוד @דנבו או מישהו אחר שמעניין אותו גיליתי הבעיה, (היה פשוט טעות של מתחילים), המפתחות שבו כותבים את הקוד [גם אלה שבתוך התנאי] הם לא מפתחות רגילות שאתה כותב במקלדת, צריך שיהיו מפתחות שוורד עצמו יוצר כשאתה מכניס שדה, ולכן יש צורך להוסיף שדה IF, ולהוסיף שדה במקום אחר של הSTYLEREF ולהעתיק אותו לתוך הIF וכו' וכו', אז ממילא אין עניין שאני אכתוב אותו פה כי לא תוכלו להעתיקו -
לכבוד @דנבו או מישהו אחר שמעניין אותו גיליתי הבעיה, (היה פשוט טעות של מתחילים), המפתחות שבו כותבים את הקוד [גם אלה שבתוך התנאי] הם לא מפתחות רגילות שאתה כותב במקלדת, צריך שיהיו מפתחות שוורד עצמו יותר כשאתה מכניס שדה, ולכן יש צורך להוסיף שדה אף, ולהוסיף שדה במקום אחר של הSTYLEREF ולהעתיק אותו לתוך הIF וכו' וכו', אז ממילא אין עניין שאני אכתוב אותו פה כי לא תוכלו להעתיקואת העיקרון אשמח שתכתוב כי אני זקוק לזה גם.
את הסביבת קוד זה באמת צריך להיסף בהגדרות כמו שכתבת -
@MERS כתב בשאלה לגבי כותרת עליונה משתנה בוורד:
את הסביבת קוד זה באמת צריך להיסף בהגדרות כמו שכתבת
לא הבנתי מילה מזה, אבל אני מעלה את זה בקובץ תשנו את זה לפי צורכיכם:STYLEREF מותנה.docx
סליחה שאני לא מסביר באריכות,אבל אין לי כ''כ את הכשרון הנצרך לזה
אבל אנסה קצת
|-קודם מדריך IF באדיבות רובי CHAT-|
בטח, הנה מדריך מפורט כיצד להשתמש בשדה IF ב- Microsoft Word:שדה ה-IF הוא תכונה רבת עוצמה ב-Microsoft Word המאפשרת לך להוסיף טקסט או לבצע חישובים על סמך תנאים מסוימים. כך תוכל להשתמש בשדה IF:
-
ראשית, פתח את המסמך שבו תרצה להשתמש בשדה ה-IF.
-
לחץ על הכרטיסייה "הוספה" בתפריט הסרט ובחר "חלקים מהירים" מקבוצת "טקסט".
-
מהתפריט הנפתח, בחר "שדה".
-
ברשימת "שמות שדות", בחר "אם" ולחץ על כפתור "אישור".
-
בתיבה "קודי שדה", תראה את התחביר הבא:
{ IF [תנאי] "טקסט אמיתי" "טקסט כוזב" }
-
החלף את [תנאי] בתנאי שברצונך לבדוק. לדוגמה, אם ברצונך לבדוק אם ערך בטבלה גדול מ-10, תוכל להשתמש בתחביר הבא:
{ IF { Table1.Column1 } > 10 "True" "False" }
-
החלף את "טקסט אמיתי" בטקסט שברצונך להציג אם התנאי נכון.
-
החלף את "טקסט שקר" בטקסט שברצונך להציג אם התנאי הוא שקר.
-
לאחר שהזנת את התחביר הנכון, לחץ על כפתור "אישור" כדי להכניס את שדה ה-IF למסמך שלך.
-
בעת תצוגה מקדימה של המסמך, שדה ה-IF יציג את הטקסט האמיתי אם התנאי הוא אמת, או את הטקסט השקרי אם התנאי הוא שקר.
ניתן גם לקנן שדות IF כדי לבצע חישובים מורכבים יותר. לדוגמה, אתה יכול להשתמש בתחביר הבא כדי לבדוק תנאים מרובים:
{ IF { Table1.Column1 } > 10 "גדול מ-10" { IF { Table1.Column1 } > 5 "גדול מ-5" "קטן או שווה ל-5" } }
בדוגמה זו, אם הערך ב-Table1.Column1 גדול מ-10, שדה ה-IF יציג "גדול מ-10". אם הערך גדול מ-5 אך קטן או שווה ל-10, שדה ה-IF יציג "גדול מ-5". אם הערך קטן או שווה ל-5, שדה ה-IF יציג "פחות או שווה ל-5".
זהו זה! עם השלבים האלה, אתה יכול להשתמש בשדה IF ב-Microsoft Word כדי להוסיף טקסט או לבצע חישובים על סמך תנאים מסוימים.
|-==========================================-|
עכשיו לענינו יש להוסיף כמה דברים,If {styleref "daf"} = {styleref "daf" \l } {styleref "daf"} "{styleref "daf"} - {styleref "daf" \l }"
DAF הוא שם הסגנון, וצריך להיות כתוב עם מרכאות,
והחלק הסופי (שהוא הFALSE) כתוב גם בתוך מרכאות בגלל שהוא 3 טקסטים (הדף הראשון, הדף האחרון, והמקף באמצע)מקווה שהעיקרון מובן
-
-
@menajemmendel רציתי לשאול איך אני מעתיק את הסיגנון הזה לתוך מסמכים אחרים
הצלחתי ליצור כמו הוראות שהובאו בפה רק שזה כותב לצרף זאת לסיגנון
אשמח להסבר קצר אם אפשר -
@u88 כתב בשאלה לגבי כותרת עליונה משתנה בוורד:
@menajemmendel רציתי לשאול איך אני מעתיק את הסיגנון הזה לתוך מסמכים אחרים
הצלחתי ליצור כמו הוראות שהובאו בפה רק שזה כותב לצרף זאת לסיגנון
אשמח להסבר קצר אם אפשרסליחה אבל לא הבנתי את השאלה
-
@menajemmendel
אני מנסה לעשות שהסטיילרף יהיה 'כותרת 1' או 2 או 3 מובנה של ווינדוס, על ידי שינוי 'DAF' ל'כותרת 1/2/3', אך זה לא נהיה כמו שאתה עשית, אלא רק אם יש שתי כותרות ומעלה באותו עמוד רואים את הסטיילרף, ואם לא מוצג 'שגיאה יש להכיל טקסט' וכו'.
אשמח אם תוכל לעזור לי בענין, לבדוק מה הבעיה בקובץ המצורף.
או לחילופין לעשות בקובץ משלך כזה סטיילרף מותנה על כותרות 1+2+3, זה יעזור בעז"ה להרבה אנשים.
styleref-מותנה - .docx
תודה רבה -
@דאנציג שלום
תראה אני באמת לא הבנתי מה הבעיה בקובץ שלך, אבל כתבתי אותו עוד פעם ולא עשה בעיות, לא יודע מה להגיד
styleref-מותנה מתוקן.docx