אינדיזיין-פרק ד (ח"א) אז איך מעמדים ספר קודש??
-
פרק ד (חלק א) אז איך מעמדים ספר קודש??
השאלה הגדולה היא איך מעמדים ספר קודש באינדיזיין?
התשובה לכך תהיה בעז"ה במדריך הזה.
קודם כל חשוב לי לציין שאני מדגים את צורת העבודה שאני רגיל בה ובשבילי היא מהירה ונוחה, יתכן שיש כאלה שיגידו שלא כך עובדים, זוהי צורת העבודה שלי, אך ממנה ניתן ללמוד את הדרך לעימוד תורני באינדיזיין, וכמובן למי שיש הערות והארות מוזמן לכתוב לי...
(מפאת אורך המדריך הוא יעלה בכמה חלקים בל"נ).
העימוד מחולק לכמה חלקים:
א. הכנת הספר בצורה נכונה בוורד.
ב. הכנת מסמך באינדיזיין.
ג. הכנת סגנונות.
ד. ייבוא קובץ הוורד לאינדיזיין.
ה. חיפוש והחלפה.
ו. (חלון תחת המילה הראשונה.)
ז. כותרות עליונות, ומשתני טקסט, מספרי עמודים.
ח. בדיקה מדוקדקת עמוד עמוד של הספר.
ט. תוכן עניינים.
י. סיימנו....א. הכנת הספר בצורה נכונה בוורד
נהוג אצל המעמדים באינדיזיין שלא 'סומכים' על הסגנונות של וורד אלא יוצרים סגנונות חדשים באינדיזיין, בשביל לייעל את העבודה בהחלת הסגנונות באינדיזיין בצורה מהירה ונוחה, צובעים את הטקסט בוורד בצבעים לפי הסגנון שיחול עליו באינדיזיין. אם המסמך מגיע כבר מסוגנן בצורה טובה אפשר רק להחליף את הסגנון לסגנון רגיל בצבע מסויים, במידה והלקוח הביא מסמך וורד לא מסוגנן כראוי ניתן לצבוע את הטקסט בכמה אופנים, תלוי במסמך עצמו.
(באופן אישי אני מעדיף 'לאפס' לחלוטין את המסמך וורד שיהיה ללא שום סגנונות, רק עם צבעים וכך לייבא אותו לאינדיזיין 'נקי'), ישנם כאלה שיוצרים סגנונות בוורד ואח"כ מחליפים אותם בסגנונות של אינדיזיין.
לדוגמא בצילום ניתן לראות שהכותרת הראשית (סימן א) בצבע אדום, וכותרות המשנה בצבע תכלת, והטקסט רץ בצבע ירוק:
ב. הכנת מסמך באינדיזיין
לאחר שהמסמך מוכן בוורד, יש להכין את הספר באינדיזיין, דבר ראשון יש להגדיר את גודל הדף, שוליים וכו':
בדף המאסטר יש להכניס שתי תיבות טקסט משורשרות האחת לשניה, במידה ומעוניינים בספר בעל שני טורים יש לחלק את התיבות טקסט לשני טורים ע"י לחיצה על קליק ימני>אפשרויות מסגרת טקסט [Text frame options] (קיצור דרך Ctrl + B):
(בחלוקה לשני טורים ניתן לבחור באופציה של איזון טורים לשני הצדדים, האופציה הזו גורמת לטורים להיות ישרים באופן אוטומטי, אבל לפעמים זה גורם ל'יתומים ואלמנות' כלומר שורה אחרונה של פסקה בתחילת עמוד, או שורה ראשונה של פסקה בסוף עמוד וכדו'-בשביל לסדר את זה ישנה אופציה בהגדרות הסגנון שנקראת 'שמור עם' אך היא מבטלת את האופציה של 'איזון טורים'-בהמשך יבואר איך אני מתמודד עם זה...).
הסדר הנכון בשרשור הוא שהתיבה טקסט הימנית משורשרת לתיבת הטקסט השמאלית.ג. הכנת הסגנונות
באופן אישי אני אוהב להכין את הסגנונות לפני שאני מייבא את קובץ הוורד לאינדיזיין, כמו שכבר הסברתי בפרקים הקודמים איך בונים סגנונות, אני אעלה צילומי מסך רק של יצירת סגנון אחד לדוגמא (חשוב מאוד לשים לב בשביל הסדר הטוב לתת מס' לכל סגנון):
שלב א'-שם הסגנון, סגננון מבוסס על, סגנון לפסקה הבאה:
שלב ב'-סוג הפונט, משקלו, גודלו:
שלב ג'-רווחים, כיון פסקה וכו':
כך מכינים את כל הסגנונות הרצויים.ד. ייבוא קובץ הוורד לאינדיזיין.
(באופן אישי אני אוהב 'לגרור' את הקובץ לתוך אינדיזיין ולשרשר אותו באמצעות לחיצה על 'שיפט'.
את הייבוא של הקובץ יש ל'הכניס' לתוך העמוד הראשון, ולא לעמוד המאסטר)
אך ניתן לייבוא את הקובץ באופן הרגיל וכמו שכבר כתבתי בפרק ג
וכך אנו מקבלים את המראה הזה:
המשך יבוא בעז"ה...