בעיה | פונט לא תקין
-
@היוצר אני מסכים איתך לגמרי..
אבל זה נשמע במשפט הראשון שאתה מדבר עם גנב מומחה שכל היום עסוק בלפרוץ פונטים..
תראה מה הוא כתב..@זיו כתב בבעיה | פונט לא תקין:
@צור שאלתי את מי ששם לי והוא אמר שזה חינמי
חכמים אומרים שצריך לדון כל אדם לכף זכות ואף ציינת את זה.. אבל מה הנקודה של כל המשפט הראשון? בכ"א כל הכבוד על הרצינות בנושא..
-
@סקרן-להבין
חלילה לי מלחשוב כך על מאן דהוא, המטר שלי להדגיש את חומרת הענין שכשם שלולב הגזול פסול כך גם פונט הגזול פסול.
זה לגמרי ענין של מודעות וידיעה, אין לי ספק שאף אחד מאותם אלו המורים לעצמם היתר להעתיק ולהעביר ולהפיץ פונטים/ תוכנות ושאר מוצרים דיגיטליים, ללא היתר או להשתמש ללא רישיון שנרכש כדת וכדין - היה נכנס למשל לחנות תשמישי קדושה וגונב טליתות וסידורים בכדי לזכות בהם את הרבים.
זה מדהים, אבל לצערי הרב, מדובר לרוב באנשים שמקפידים על ׳מהדרין׳ אינם אוכלים כל דבר ולא סומכים על כל כשרות, ומחמירים על עצמם חומרות רבות שהמרחק ביניהם ובין עיקר הדין הוא כמרחק שמים וארץ, ועם זאת בעינינים אלו שהם ביסודי הדת, דאורייתא דדאורייתא - אחת מעשרת הדיברות, שבגינם בא מבול לעולם, ועליהם נאמר: יהי ממון חברך חביב עליך כשלך, ו׳גזל מקטרג בראש׳ ועוד ועוד, דווקא דברים אלו אנשים מתירים לעצמם ללא מחשבה, או שמסתמכים על כל מיני היתרים דחוקים שהם לא היו אוכלים בשר שהותר בהיתר כזה, וזה לא נובע מחוסר יראת שמים אלא מחוסר מודעות, (כמו הסיפור על אותו אברך שהביא לעצמו חלב למקרר של הכולל, וכולם היו שותים לו מהחלב, עד שכתב על החלב: ׳זהירות, חלב עכו״ם!׳....)
הדברים כמובן אינם מכוונים לגופו של אדם אלא לעורר את הציבור הקדוש לענין למען נחדל מעושק ידינו -
@היוצר כתב בבעיה | פונט לא תקין:
אחת מעשרת הדיברות
כל עוד מדובר בגניבת פונט, ולא בגניבת איש חי, אז אין כזאת דיברה בעשרת הדברות.
[וזה מבלי שנכנס לדיון הלכתי האם יש בכלל איסור גניבה בזכויות יוצרים]
אני יודע שזה תגובה לא פופולרית, אבל זה לא ישנה את הדין. -
תעיין במפרשים שגם זה נכלל בעשרת הדברות
מ"מ אל תכנס לעניין פפוליסטי אם כן עשרת הדברות (ואגב היכן מצינו שיש איזה עדיפות הלכתית לעשרת הדברות על לאו אחר)
בכל אופן תתייחס לעיקר מה שהוא כותב על ההיתר המפוקפק
נניח שיש רב שמתיר פונט גנוב (שאין לו דין זוטו של ים במקרה של איתמר נתן) האם היית סומך עליו בהלכות נדה שבת או בשר וחלב?
האם אנחנו לא חונכנו להחמיר ככל הניתן?
ולמה התרבות הזאת קיימת רק אצלנו החרדים?
הייתי באיזה קורס שמישהו שאל על תוכנות אדובי פרוצות והמרצה ממש התפרץ עליו (נתן לי קצת פרספקטיבה מה חושבים עלינו לפעמים בחוץ) -
סליחה שאני סוטה מהנושא, ובעצם חוזר לנושא המקורי, אבל פונט VILNA הישן שאינו תומך טעמים הוא חינמי?
-
@אלדד-הדני-0 מעט קשה לי להבדין בין סוגי הוילנא
על פניו זה פלרון אבל אנסה לשלוח למישהו יותר מקצועי -
@אלדד-הדני-0 פונט וילנא פלרון משווק אותו או חברת פלרון או דניאל ויסמן
הכי טוב לרכוש דרך חברת פונטייפ -
@צור יישר כח!
-
@צור כתב בבעיה | פונט לא תקין:
תעיין במפרשים שגם זה נכלל בעשרת הדברות
הלכה.
מ"מ אל תכנס לעניין פפוליסטי אם כן עשרת הדברות (ואגב היכן מצינו שיש איזה עדיפות הלכתית לעשרת הדברות על לאו אחר)
אני העליתי את הנקודה של עשרת הדיברות, או מישהו שניסה להגדיל את חומרת העבירה?
בכל אופן תתייחס לעיקר מה שהוא כותב על ההיתר המפוקפק
נניח שיש רב שמתיר פונט גנוב (שאין לו דין זוטו של ים במקרה של איתמר נתן) האם היית סומך עליו בהלכות נדה שבת או בשר וחלב?- למה לא, אתה מכיר את הרבנים שלי? 2. בחו"מ בהחלט יש דין של 'קים לי' והממע"ה, בניגוד ליו"ד ואו"ח. 3. מי שאומר שיש זכות יוצרים הוא 'המחדש' מבחינה הלכתית, ועליו להוכיח.
האם אנחנו לא חונכנו להחמיר ככל הניתן?
ולמה התרבות הזאת קיימת רק אצלנו החרדים?
הייתי באיזה קורס שמישהו שאל על תוכנות אדובי פרוצות והמרצה ממש התפרץ עליו (נתן לי קצת פרספקטיבה מה חושבים עלינו לפעמים בחוץ)אתה משתמש בווינדוס חוקי לגמרי? אופיס? כל התוכנות? אין ספור אשכולות כאן מביאים תוכנות פרוצות, מדוע אתה מתרגז רק כאשר זה מגיע לפונטים?
ושוב: אני יודע שזה לא פופולארי, ואני כאי' יוצא השייגעץ, אבל העיוות הזה שפתאום כשמגיע לפונטים הכל משתנה - אומר דרשנו.
-
@צדיק-וטוב-לו-0 אענה בקצרה
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבעיה | פונט לא תקין:הלכה
אין מקרא יוצא מדי פשוטו, וודאי שזה נכלל בזה
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבעיה | פונט לא תקין:
למה לא, אתה מכיר את הרבנים שלי?
- אתה באמת רוצה שנפתח את הסוגיא? בקשה איזה היתר יש להעלות פונט (ואל תגיד זוטו של ים כי הפונט המדובר לא קיים במרשתת לחלוטין) אשמח לשוחח עם רבך ולהציג בפניו מעט עובדות
- גם אם בחו"מ אין חיוב בדיני שמים יש איסור, בנוסף אם תלמד כללי קים לי תראה שדבריך מהבל ימעטו, ופשוט הדבר מלבד שאין חובה לבי"ד לקבל את הקים לי
- גם אם אין זכויות יוצרים היות שהפונט הלז הגיע בדרך לא תקנית הרי שמי שהעביר ודאי עבר על גזל שהרי הוא עובר על תנאי הרשיון
אתה משתמש בווינדוס חוקי לגמרי? אופיס? כל התוכנות? אין ספור אשכולות כאן מביאים תוכנות פרוצות, מדוע אתה מתרגז רק כאשר זה מגיע לפונטים?
התשובה היא כן וזה מרגיז אותי כאן כי
א' מדובר ביהודי בניגוד לאדובי למשל שזה של גוי (וכזה לא אכפת לי)
ב יוצר הפונט מוכר לי ואני יודע כמה זה מתסכל אותו
ג' האגו שלי אומר לי שאם כולם יגנבו פונטים, היוצרים יפסיקו ליצור ועל זה אני מפחד -
@צור כתב בבעיה | פונט לא תקין:
@צדיק-וטוב-לו-0 אענה בקצרה
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבעיה | פונט לא תקין:הלכה
אין מקרא יוצא מדי פשוטו, וודאי שזה נכלל בזה
אתה לא עונה למה שכתבתי - לפי ההלכה היהודית האיסור של גניבה אינו מעשרת הדברות!
[וכן, ודאי שיש לעשרת הדברות חומרה מוסרית מבחינה מסויימת - ובדיוק לכן הם כוללות דברים מסויימים]@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבעיה | פונט לא תקין:
למה לא, אתה מכיר את הרבנים שלי?
- אתה באמת רוצה שנפתח את הסוגיא? בקשה איזה היתר יש להעלות פונט (ואל תגיד זוטו של ים כי הפונט המדובר לא קיים במרשתת לחלוטין) אשמח לשוחח עם רבך ולהציג בפניו מעט עובדות.
אתה רץ להיתר של זוטו, במקום להתמודד עם שאלתי, מה האיסור בכלל? איך אדם יכול להיות בעלים על דבר וירטואלי? אדם יכול לאסור עלי לצייר ציור כמו ציור שלו?
- גם אם בחו"מ אין חיוב בדיני שמים יש איסור, בנוסף אם תלמד כללי קים לי תראה שדבריך מהבל ימעטו, ופשוט הדבר מלבד שאין חובה לבי"ד לקבל את הקים לי
אז צר לי, בי"ד אינו יכול להוציא נגד קים לי. יש כללים מתי אומרים קים לי. [למשל, דבר המוסכם בנו"כ השו"ע, לא ניתן לומר קים לי כשיטה שאינה מופיעה - בגדרים מסויימים הנידונים בין הפוסקים]
- גם אם אין זכויות יוצרים היות שהפונט הלז הגיע בדרך לא תקנית הרי שמי שהעביר ודאי עבר על גזל שהרי הוא עובר על תנאי הרשיון
שוב, הוא לא גזל, כי מה מחייב אותו לתנאי הרשיון?
אתה משתמש בווינדוס חוקי לגמרי? אופיס? כל התוכנות? אין ספור אשכולות כאן מביאים תוכנות פרוצות, מדוע אתה מתרגז רק כאשר זה מגיע לפונטים?
התשובה היא כן וזה מרגיז אותי כאן כי
א' מדובר ביהודי בניגוד לאדובי למשל שזה של גוי (וכזה לא אכפת לי)רוב ככל החברות יש בהם בעלי מניות יהודיים, ולו פרוטה כמאה.
ב יוצר הפונט מוכר לי ואני יודע כמה זה מתסכל אותו
אז מה אתה רוצה מאלו שלא מכירים? הם אשמים שאתה כן?
ג' האגו שלי אומר לי שאם כולם יגנבו פונטים, היוצרים יפסיקו ליצור ועל זה אני מפחד
כנ"ל, מה תעשה עם אלו שלא רועדים מהיום שזה יקרה?
-