שאלה | מה ההבדל בין המילים האלה
-
@רפאל-vnkl
בדמיוני שהמילה קושחה היא השם הכללי למערכת הפעלה (הבסיסית! כמו הביוס, לדוגמה).
רום הוא הכינוי לקושחה של אנדרואיד (וגם שם של אמצעי זיכרון קבוע, וכן זהו שמו של משקה אלכוהולי, אבל כמובן זה כבר נושא אחר...).
גרסה היא וריאציה כלשהי של כל דבר, בהקשר המדובר - וריאציה ספציפית של רום כלשהו, שיכול להיערך במקור/צד ג' ולהחשב כ'גירסא' נוספת של הרום המקורי/אחר...
מקוה שדייקתי. -
@dfhzrhree כתב בשאלה | מה ההבדל בין המילים האלה:
קושחה היא השם הכללי למערכת הפעלה
כלומר נניח אנדרואיד 10?
רום הוא הכינוי לקושחה של אנדרואיד
לא הבנתי זה כמו שתגיד שאש זה (הסבר כלשהו), ו'בֶעֶרָה' זה כינוי של אש
-
@רפאל-vnkl כתב בשאלה | מה ההבדל בין המילים האלה:
לא הבנתי זה כמו שתגיד שאש זה (הסבר כלשהו), ו'בֶעֶרָה' זה כינוי של אש
בערה היא מצב כלשהו שלא קשור בהכרח לאש, לא?בעירה היא תהליך כימי בו חומר (יסוד או תרכובת) מגיב עם חומר מחמצן, ובמהלכו משתחררת אנרגיה.
מקור
לעניינינו, קושחה זה גם ביוס וגם מערכת ההפעלה של הנגן שלך, וגם של השלט של המזגן....
-
@רפאל-vnkl
בדמיוני שהמילה קושחה היא השם הכללי למערכת הפעלה (הבסיסית! כמו הביוס, לדוגמה).
רום הוא הכינוי לקושחה של אנדרואיד (וגם שם של אמצעי זיכרון קבוע, וכן זהו שמו של משקה אלכוהולי, אבל כמובן זה כבר נושא אחר...).
גרסה היא וריאציה כלשהי של כל דבר, בהקשר המדובר - וריאציה ספציפית של רום כלשהו, שיכול להיערך במקור/צד ג' ולהחשב כ'גירסא' נוספת של הרום המקורי/אחר...
מקוה שדייקתי.רק אני חשבתי שקושחה הכוונה להיבט הפיזי של המכשיר, ולא לתוכנה המותקנת?
-
@צדיק-וטוב-לו-0
קרוב, קושחה היא מצב אמצעי בין תוכנה לחומרה.
בהרבה מקרים הקושחה צרובה על זיכרון קבוע (ROM) שא"א לכתוב עליו...
לא ערכתי סקר ולכן אין לי מידע על התפלגות הדעות, ולכן אניח בצ"ע...אני רואה שויקי-כלול כיוון לדעתי, כנראה ההגדרה צרובה לי ממנו...
@המכלול כתב בשיתוף| קושחה:
באלקטרוניקה, קושחה (קָשְׁחָה, באנגלית: Firmware) היא תוכנה המשובצת בהתקן חומרה, ומטפלת בתפקוד הרכיב. מבחינת גמישותה לשינויים, קושחה היא מצב ביניים בין תוכנה (שקל מאוד לשנותה) ובין חומרה, שלא ניתן לשנותה. קושחה היא תוכנה שצרובה פיזית על רכיב חומרה והיא לא תמיד ניתנת לשינוי.
ברוב המקרים הקושחה של רכיב אלקטרוני שמורה בזיכרון ROM. לעיתים הקושחה שמורה בזיכרון הבזק ואז היא ניתנת לעדכון על ידי משתמש הקצה. סיבות נפוצות לעדכון קושחה הן תיקון באגים או הוספת תכונות לרכיב.
בהתקנים אלקטרוניים רבים כגון טלפונים סלולריים, נגני מוזיקה ודומיהם, קיימת קושחה המטפלת בפעילות ההתקן. רכיב ה־BIOS הנמצא במחשבים אישיים הוא התקן קושחה. מחשבי מקינטוש של חברת אפל משתמשים בקושחה פתוחה.
-
@צדיק-וטוב-לו-0
קרוב, קושחה היא מצב אמצעי בין תוכנה לחומרה.
בהרבה מקרים הקושחה צרובה על זיכרון קבוע (ROM) שא"א לכתוב עליו...
לא ערכתי סקר ולכן אין לי מידע על התפלגות הדעות, ולכן אניח בצ"ע...אני רואה שויקי-כלול כיוון לדעתי, כנראה ההגדרה צרובה לי ממנו...
@המכלול כתב בשיתוף| קושחה:
באלקטרוניקה, קושחה (קָשְׁחָה, באנגלית: Firmware) היא תוכנה המשובצת בהתקן חומרה, ומטפלת בתפקוד הרכיב. מבחינת גמישותה לשינויים, קושחה היא מצב ביניים בין תוכנה (שקל מאוד לשנותה) ובין חומרה, שלא ניתן לשנותה. קושחה היא תוכנה שצרובה פיזית על רכיב חומרה והיא לא תמיד ניתנת לשינוי.
ברוב המקרים הקושחה של רכיב אלקטרוני שמורה בזיכרון ROM. לעיתים הקושחה שמורה בזיכרון הבזק ואז היא ניתנת לעדכון על ידי משתמש הקצה. סיבות נפוצות לעדכון קושחה הן תיקון באגים או הוספת תכונות לרכיב.
בהתקנים אלקטרוניים רבים כגון טלפונים סלולריים, נגני מוזיקה ודומיהם, קיימת קושחה המטפלת בפעילות ההתקן. רכיב ה־BIOS הנמצא במחשבים אישיים הוא התקן קושחה. מחשבי מקינטוש של חברת אפל משתמשים בקושחה פתוחה.
כן, גם בינג אמר משהו כזה.
לא נעים לצאת כזה בור...
-
@צדיק-וטוב-לו-0
מבחינת קשיחות, כנראה שהמונח "קושחה" מתאים יותר למימד הפיזי מאשר לזה התוכנתי, אבל זה כבר כבר סמי-פילוסופי...