שאלה | סינון לפי מינימום פעמים אותו נתון
-
@בסייעתא-דשמיא
מסתבר שיש דרכים טיפה יותר לעניין
אבל מה שעולה לי בראש עכשיו זה:
לעשות עיצוב מותנה לכפולים לצבע מסויים ולעשות סינון לפי צבע -
@למה-מה-קרה כתב בשאלה | סינון לפי מינימום פעמים אותו נתון:
@בסייעתא-דשמיא
מסתבר שיש דרכים טיפה יותר לעניין
אבל מה שעולה לי בראש עכשיו זה:
לעשות עיצוב מותנה לכפולים לצבע מסויים ולעשות סינון לפי צבעבומבה, עשיתי ככה וזה עבד נפלא.
רק שעכשיו יש לי קובץ אחר שבו אני צריך לסנן שיהיו רק כאלו שנמצאים לפחות 5 פעמים, אולי תמצא גם לזה דרך ?
בתודה מראש. -
@בסייעתא-דשמיא תעשה עיצוב מותנה ע"י נוסחה ותכניס את הנוסחה הבאה:
=COUNTIF ($A$1:$A$10, A1) > 5
ובמקום
$A$1:$A$10
תכניס את טווח הרשימה ובמקוםA1
תכניס את התא שאתה מעצב (ותגרור לכל הרשימה)שים לב לקבע את הרשימה ולא לקבע את התא -
@פייתוניסט כתב בשאלה | סינון לפי מינימום פעמים אותו נתון:
@בסייעתא-דשמיא תעשה עיצוב מותנה ע"י נוסחה ותכניס את הנוסחה הבאה:
=COUNTIF ($A$1:$A$10, A1) > 5
ובמקום
$A$1:$A$10
תכניס את טווח הרשימה ובמקוםA1
תכניס את התא שאתה מעצב (ותגרור לכל הרשימה)שים לב לקבע את הרשימה ולא לקבע את התאסליחה על הבורות, אך אני לא כזה מבין מה זה עיצוב מותנה ע"י נוסחה ומה זה לקבע רשימה או תא [אני מבין אבל מה זה מריחת נוסחה באקסל וכדומה]. אשמח אם תפרט לי יותר איך להגדיר שבאקסל של חמש מאות שורות כל שורה שמספר הזיהוי שלה מופיעה לפחות 5 פעמים - תמשיך להיות קיימת וכל אשר לא - תימחק [או להגדיר צבע מיוחד לזה או לזה].
ושוב בתודה רבה מראש. -
@בסייעתא-דשמיא
ואז:
ולקבע תא פרושו לגרום לנוסחה להפנות לתא מסוים גם כאשר מעבירים את הנוסחה לתא אחר ומסמנים זאת באמצעות סימני ה-$
בלחיצה על F4 אפשר לקבע/לבטל את הקיבוע לתא
ובמקרה זה הטווח של הרשימה קבוע ולכן הוא מסומן בדולרים וטווח התא משתנה ולכן צריך ללחוץ על F4 מייד אחרי הכנסת הטווח (יש ללחוץ כמה פעמים עד שכל הדולרים יעלמו) -
@פייתוניסט
תודה על כל ההסבר הנפלא, אך למעשה, אני מעתיק לך את מה שרשמתי בתא שסימנת עם חץ לרשום בו את הנוסחה:=COUNTIF ($G$1:$G$500, G2) > 5
ולמעשה, אחר שאני מגדיר עיצוב ואני מקיש על אישור קופץ לי חלונית: אין באפשרותך להשתמש באופרטורים של הפניה (כגון איחוד, חיתוך וטווחים) או בקבועי מערך עבור קריטריוני עיצוב מותנה.
[בקובץ שלי אני רוצה להגדיר שבעמודה G [ששם רשומים המספרי זיהוי] כל מספר שרשום משורה 2 עד שורה 500 לכה"פ 5 פעמים - יקבל עיצוב אחד, וכל השאר - עיצוב שונה.]
ושוב תודה רבה על העזרה. -
@בסייעתא-דשמיא תמחק את הרווחים ויסתדר!
-
@בסייעתא-דשמיא תמחק את הרווחים ויסתדר!
אכן כן עשיתי, וזה מה שהגדרתי:
=COUNTIF($G$1:$G$500,G2)>5
ובאמת הוא כבר נתן לי לאשר את זה, אך זה לא ביצע כלום, [וגם אני לא מבין מתי להקיש על F4 ומה זה יעשה].
תודה רבה. -
@בסייעתא-דשמיא "מרחת" על כל הרשימה? יש לך 5 פעמים ערך מסוים והוא לא עוצב?
-
@בסייעתא-דשמיא "מרחת" על כל הרשימה? יש לך 5 פעמים ערך מסוים והוא לא עוצב?
אני מתחיל למרוח, אז הוא מורח לי את המילים שכתוב בשורה זו לשורות הבאות [או בסדר עוקב אחריו] ??
-
-
-
@בסייעתא-דשמיא ??? מוזר ניסיתי ועבד לי מצוין
-
אולי טעיתי איפה להגדיר העיצוב מותנה, אגיד לך מה עשיתי, עמדתי על תא G1 ואז עשיתי עיצוב מותנה והגדרתי את הנוסחה, אח"כ מרחתי ממנו לשורות הבאות [רק התאים שתחתיו כמובן] עד השורה האחרונה, והתחלפו לי המספרים של השורות שתחתיו בסדר עוקב או משהו כזה, אז החלפתי ל"מלא עיצוב בלבד" ואז חזר להיות רשום בכולם מה שהיה קודם, והעיצוב לא השתנה באף אחד. [לציין, רשמת משהו של F4 להקיש, לא עשיתי כזה דבר.]
אולי תעמוד על הטעות שלי.
תודה רבה. -
@בסייעתא-דשמיא כתב בשאלה | סינון לפי מינימום פעמים אותו נתון:
אולי טעיתי איפה להגדיר העיצוב מותנה, אגיד לך מה עשיתי, עמדתי על תא G1 ואז עשיתי עיצוב מותנה והגדרתי את הנוסחה, אח"כ מרחתי ממנו לשורות הבאות [רק התאים שתחתיו כמובן] עד השורה האחרונה, והתחלפו לי המספרים של השורות שתחתיו בסדר עוקב או משהו כזה, אז החלפתי ל"מלא עיצוב בלבד" ואז חזר להיות רשום בכולם מה שהיה קודם, והעיצוב לא השתנה באף אחד. [לציין, רשמת משהו של F4 להקיש, לא עשיתי כזה דבר.]
אולי תעמוד על הטעות שלי.
תודה רבה.עריכה: זה פתאום כבר כן עובד לי [התחלתי הכל מההתחלה].
תודה רבה. אין מילים על העזרה הנפלאה כאן בפורום !!!!!!! -
-
-
@בסייעתא-דשמיא אגב הF4 זה רק כדי לבטל את ה$ שמופיעים בברירת מחדל כשכותבים את הנוסחה (לא היית צריך את זה כי כנראה העתקת את הנוסחה)
-
@בסייעתא-דשמיא אגב הF4 זה רק כדי לבטל את ה$ שמופיעים בברירת מחדל כשכותבים את הנוסחה (לא היית צריך את זה כי כנראה העתקת את הנוסחה)
צודק מאוד. תודה.