עזרה | מחשב נייד שהמעבד שלו לא מוכן לעלות את הביצועים יותר מ- 15% CPU
-
יש לי מחשב נייד:
DEL LATITUDE E7440
Intel(R) Core(TM) i5-4310U CPU @ 2.00GHz 2.60 GHz
4 גיגה RAM
Windows 10 Pro 22H2כבר הרבה זמן שהביצועים של המחשב נמוכים בצורה מחרידה,
שמתי שלא משנה מה אני פותח הביצועים של המעבד במנהל משימות לא עוברים את ה- 15%
הפעלתי stress cpu ב- CPU-Z כדי לטחון את המעבד ולראות מה הביצועים הכי גבוהים
והתוצאה: שב- CPU-Z הוא לא עובר את 40-70 ובמנהל משימות המעבד פשוט "נח" ולא עולה על 15%,
ועכשיו למעשים:
עשיתי איפוס לביוס ומערכת הפעלה חדשה, והעסק זז כמו שצריך,
עשיתי בדיקה ב- CPU-Z והביצועים היו למופת-750! ובמנהל משימות הוא התאמץ כהוגן 100% ביצועים,
מיד אחרי שעשיתי עדכונים למערכת הפעלה המעבד חזר לסורו ותקע את כל המחשב,
הבנתי שהעידכונים הם אלה שתקעו אותו (לא יודע למה) אז החלטתי שאני ישים לו שוב מערכת הפעלה חדשה ובלי לעדכן אותה,
אחרי שעשיתי את זה הוא באמת החליט שהוא חוזר לעבוד (ב"ה).אחרי יום בערך הוא פתאום שוב התחיל שוב להיתקע ולעשות בעיות
וגם בבדיקה ב- CPU-Z הוא פשוט נתקע
החלטתי שאני ישאל בפורום היקר אבל החלטתי שלפני זה אני עושה הפעלה מחדש ורואה מה קורה
אחרי הפעלה מחדש של המחשב הוא החליט שהוא כן מתחיל לעבוד (זה הסיבה שאין צילו"מ)אין לי מושג מה הבעיה שלו למה זה קורה לו,
זה נראה כאילו איזה משהו מגביל אותו בביצועים -
@למה-מה-קרה כתב בעזרה | מחשב נייד שהמעבד שלו לא מוכן לעלות את הביצועים יותר מ- 15% CPU:
יש לי מחשב נייד:
DEL LATITUDE E7440
Intel(R) Core(TM) i5-4310U CPU @ 2.00GHz 2.60 GHz
4 גיגה RAM
Windows 10 Pro 22H2כבר הרבה זמן שהביצועים של המחשב נמוכים בצורה מחרידה,
שמתי שלא משנה מה אני פותח הביצועים של המעבד במנהל משימות לא עוברים את ה- 15%
הפעלתי stress cpu ב- CPU-Z כדי לטחון את המעבד ולראות מה הביצועים הכי גבוהים
והתוצאה: שב- CPU-Z הוא לא עובר את 40-70 ובמנהל משימות המעבד פשוט "נח" ולא עולה על 15%,
ועכשיו למעשים:
עשיתי איפוס לביוס ומערכת הפעלה חדשה, והעסק זז כמו שצריך,
עשיתי בדיקה ב- CPU-Z והביצועים היו למופת-750! ובמנהל משימות הוא התאמץ כהוגן 100% ביצועים,
מיד אחרי שעשיתי עדכונים למערכת הפעלה המעבד חזר לסורו ותקע את כל המחשב,
הבנתי שהעידכונים הם אלה שתקעו אותו (לא יודע למה) אז החלטתי שאני ישים לו שוב מערכת הפעלה חדשה ובלי לעדכן אותה,
אחרי שעשיתי את זה הוא באמת החליט שהוא חוזר לעבוד (ב"ה).אחרי יום בערך הוא פתאום שוב התחיל שוב להיתקע ולעשות בעיות
וגם בבדיקה ב- CPU-Z הוא פשוט נתקע
החלטתי שאני ישאל בפורום היקר אבל החלטתי שלפני זה אני עושה הפעלה מחדש ורואה מה קורה
אחרי הפעלה מחדש של המחשב הוא החליט שהוא כן מתחיל לעבוד (זה הסיבה שאין צילו"מ)אין לי מושג מה הבעיה שלו למה זה קורה לו,
זה נראה כאילו איזה משהו מגביל אותו בביצועיםמטען מקורי של דל?
כי בדל אם המטען הוא לא מקורי זה גורם שהמחשב או לא נטען בכלל או שזה מגביל את המעבד -
@למה-מה-קרה נתקלתי בזה לא מזמן במחשב של אסוס שכבר הוחלף פעם אחת במסגרת האחריות בגלל בעיה כזו
ניסיתי לבדוק עם מערכת הפעלה חדשה וגם לא השתנה כלום
מה שמעניין שכשהמחשב היה נתקע הוא היה יורד ל0.4 MHZ ונשאר שם כמה דק' ואז לאט לאט היה משתחרר מזה
עד כמה שזכור לי אסוס החליפו לו את המחשב פעם נוספת
בזמנו הנחתי שזה קשור ללוח אם הגרוע של אסוס מה שלא כ"כ מצוי בלטיטיוד