סקר | מדריך קצר לאינדיזיין למתחילים
-
@עימוד-לכל-עמוד יש אתר שעשה את זה. גם מסביר מהו אינדיזיין, וגם מביא ספר בעברית להורדה. לפניכם הקישור:
https://hanochso.co.il/ספר-אינדיזיין-להורדה-חינם-כולל-תוכנה-indesign/ -
@אליעטר כתב בסקר | מדריך קצר לאינדיזיין למתחילים:
@שלומטביץ יש שם. ובכל זאת הורדתי:
indesign-ספר-אינדיזיין.pdfעדיין יש מקום למדריך פשוט לעימוד ספר תורני
-
@שלומטביץ ספרים תורניים קלים לעריכה עושים אותם בוורד (קונטרסים, חוברות וכדו), ספרים מורכבים עושים אותם באינדיזיין או בתוכנת תג, ומאחר וזה ספר מורכב לא שייך לכתוב בזה מדריך אלא צריך ללמוד את זה.
ולגבי עריכת ספרים פשוטים בוורד אפשר לחפש כאן בפורום כל מיני קיצורים של הקטנת כל הסוגריים במספר או השוואת שורות וכדו'.
ועוד פעם, ספרים פשוטים לא שווה לעשות אותם באינדיזיין מאחר וזו תוכנה מורכבת. -
@שלומטביץ ספרים תורניים קלים לעריכה עושים אותם בוורד (קונטרסים, חוברות וכדו), ספרים מורכבים עושים אותם באינדיזיין או בתוכנת תג, ומאחר וזה ספר מורכב לא שייך לכתוב בזה מדריך אלא צריך ללמוד את זה.
ולגבי עריכת ספרים פשוטים בוורד אפשר לחפש כאן בפורום כל מיני קיצורים של הקטנת כל הסוגריים במספר או השוואת שורות וכדו'.
ועוד פעם, ספרים פשוטים לא שווה לעשות אותם באינדיזיין מאחר וזו תוכנה מורכבת.הכללים הבסיסיים באינדיזיין לא כל כך קשים
ניתן ללמוד ביום אחד את הכללים הבסיסיים
בפרט אם יש קבצי אינדזיין מוכנים וסגנונות מוכנים
העימוד הוא בלי השוואה לוורד, הרבה יותר קל,
הייתי רוצה שמישהו ירים את הכפפה ויפרסם קבצי אינדיזיין עם סגנונות מוכנים שמתאימים לספרי קודש וכמובן הדרכה קצרה
זה יקל מאוד עבור מעמדים מתחילים או ומעמדים חובבים ואברכים צעירים שרוצים רמה יותר מוורד -
עוד חוברת הדרכה https://mitmachim.top/assets/uploads/files/1649677764239-מדריך-תוסף-רב-טקסט-לאינדיזיין.pdf
זה הדרכה רק לתוסף רב סקסט בתשלום (כ500$)
-
יש אתר שעשה את זה. גם מסביר מהו אינדיזיין, וגם מביא ספר בעברית להורדה.
תנסה ללמוד איך מעמדים ספר תורני פשוט מהספר הזה... באופן כללי הלימוד מספרים כאלה הוא קשה, ק"ו לעימוד תורני שהוא שונה במקצת, ואין עליו מדריך מסודר.
ספרים תורניים קלים לעריכה עושים אותם בוורד (קונטרסים, חוברות וכדו'), ספרים מורכבים עושים אותם באינדיזיין או בתוכנת תג, ומאחר וזה ספר מורכב לא שייך לכתוב בזה מדריך אלא צריך ללמוד את זה.
ולגבי עריכת ספרים פשוטים בוורד אפשר לחפש כאן בפורום כל מיני קיצורים של הקטנת כל הסוגריים במספר או השוואת שורות וכדו'.הוא אשר דיברתי, לא רציתי לכתוב את זה בגלל שזה נושא נפיץ... גם אני הייתי מעמד בוורד, זה אפשרי, אבל זה קשה והרבה עבודה, אותו ספר שעימדתי בוורד, לקח לי חצי מהזמן לעמד אותו באינדיזיין והוא יצא יותר יפה, גם חוברת קטנה של 30 עמ' ניתן לעמד באינדיזיין וזה הרבה יותר קל.
לפעמים אני רואה אברכים יקרים שרוצים להוציא את החידושים שלהם לאור, והם משקיעים המון בעימוד בוורד, וחבל, עימוד כזה הוא פשוט מאוד באינדיזיין (ודאי כשרוצים לעשות שינויים לאחר העימוד בוורד וכל הפקודות מאקרו משתבשות, והיישור טורים כל הזמן משתבש...).
ברגע שמבינים את ההגיון של התוכנה ואת המושגים הבסיסיים שלה, אפשר לעמוד ספרים בקלות (אני לא מדבר על ספרים מורכבים), וזה מה שאני רוצה לעשות לכתוב מדריך בסיסי שממנו ניתן יהיה להבין ולעמד בקלות ספרים פשוטים (כתחליף לעימוד בוורד).הייתי רוצה שמישהו ירים את הכפפה ויפרסם קבצי אינדיזיין עם סגנונות מוכנים שמתאימים לספרי קודש וכמובן הדרכה קצרה
לא הייתי מפרסם קובצי סגנונות, לכל אחד יש את הסגנון עבודה שלו, וכדאי לכל אחד להרגיל את עצמו לעבוד בסגנון שלו, ולא להסתמך על סגנון של אחרים.
-
@עימוד-לכל-עמוד ג"א מצטרף