בירור | לשעשות שמחשב יוכל רק לפתוח קבצי DOCX
-
@מנחמן זה ממש לא נכון התוכנה הזאת לא יעילה בעליל מניסיוין
@חיפושית כתב בבירור | לשעשות שמחשב יוכל רק לפתוח קבצי DOCX:
לא ניסיתי, אבל לדעתי יכול להוות כיוון לפתרון:
הגדרת המחשב כעמדת קיוסק (כמו המחשבים הציבוריים של קול הלשון או אוצר החכמה).
לווינדוס יש פתרון מובנה לזה. לקריאה כאן.ציטוט:
מצב קיוסק, המכונה גם גישה מוקצה ב-Windows 10 אינו אלא הקצאת המכשיר למטרה מסוימת באמצעות יישום ספציפי. במצב קיוסק, אינך יכול להשתמש באפליקציה אחרת פרט לאלה המותרת על ידי המערכת או מנהל הרשת. מכיוון שהמכשיר כולו נעול לשימוש באפליקציה יחידה, הוא מבטיח את מטרת המכשיר ואבטחתו.זה גם רעיון אם כי הוא גם ניתן לעקיפה יחסית בקלות וגם הוא לא הכי נח לשימוש
-
@1122קובי
מדובר על הפרדת משתמשים. דהיינו משתמש אחד שהוא מנהל מערכת ויכול לעשות הכל כמו כל מחשב, ומשתמש שני שמוגבל רק לתכנה אחת.
כל זמן שמי שמשתמש במחשב, לא יודע את הסיסמה של מנהל המערכת, לא אמורה להיות בעיה.
כשנהיה לכם שולחן עבודה רגיל, זה כנראה מכיוון שהתחברתם למשתמש השני. -
@ישעיהו-כץ במצב קיוסק ניתן להגדיר רק תוכנות שהותקנו מהחנות של ווינדוס
@חכם-ישראל הפתרון המעשי היחיד הוא או לעשות שני משתמשים ובמשתמש שאינו מנהל לחסום הכל
(יש דברים שזה קצת מורכב אבל אם יש צורך אני אשמח לסייע)
החסרון בזה שאת סייר הקבצים המובנה אי אפשר לחסום ולכן אפשר לעשות העתקות וכדו' וכן אפשר להריץ תוכנות ניידות שאינם צריכים הרשאות מנהל
או לחילופין ניתן להתקין את הקיוסק התורני של סייפר ולאפשר שם רק את וורד (ניתן יהיה לפתוח קבצי וורד דרך התוכנה בלבד) -
@צדיק-0 כתב בבירור | לשעשות שמחשב יוכל רק לפתוח קבצי DOCX:
החסרון בזה שאת סייר הקבצים המובנה אי אפשר לחסום ולכן אפשר לעשות העתקות וכדו' וכן אפשר להריץ תוכנות ניידות שאינם צריכים הרשאות מנהל
@צדיק-0 זה לא נכון בכלל אני הבאתי למעלה תוכנה שתחסום לו הפעלה של כל תוכנה חוץ מוורד
ואני גם יכול לעזור לו לבטל את ההעתקה רק לא נראה לי שזה יעיל כי אז הוא גם לא יוכל להעתיק וורד ואם הוא רוצה רק וורד זה לא שייך מהיכרות אישית עם הנושא הזה -
@חכם-ישראל כתב בבירור | לשעשות שמחשב יוכל רק לפתוח קבצי DOCX:
אני רוצה לעשות מחשב למישהו לחידושי תורה שרק יוכל להקליד שם בווארד בלי שום תוכנה נוספת
אתה יכול להגדיר מחשב כך שיאפשר גישה רק ל-Microsoft Word, שבו ניתן להשתמש כדי ליצור ולערוך קובצי DOCX. הנה איך לעשות את זה:
- צור חשבון משתמש חדש במחשב עבור האדם שישתמש בו.
- היכנס לחשבון המשתמש החדש ופתח את תפריט התחל.
- הקלד "gpedit.msc" בתיבת החיפוש והקש Enter כדי לפתוח את עורך המדיניות הקבוצתית המקומית.
- בחלונית השמאלית, נווט אל תצורת משתמש > תבניות ניהול > מערכת.
- בחלונית הימנית, לחץ פעמיים על "אל תפעיל יישומי Windows שצוינו".
- בחר "מופעל" ולחץ על כפתור "הצג".
- בתיבת הדו-שיח "הצג תוכן", לחץ על הלחצן "הוסף".
- הקלד "winword.exe" (ללא מרכאות) ולחץ על "אישור".
- לחץ על "אישור" כדי לסגור את תיבת הדו-שיח "הצג תוכן".
- לחץ על "אישור" כדי לסגור את תיבת הדו-שיח "אל תפעיל יישומי Windows שצוינו".
- סגור את עורך המדיניות הקבוצתית המקומית.
לאחר השלמת שלבים אלה, המשתמש יוכל לגשת רק ל-Microsoft Word, אשר ניתן להשתמש בו ליצירה ולעריכה של קובצי DOCX. הם לא יוכלו לגשת לתוכנה אחרת במחשב.