בקשת מידע | דחוף, האם כדאי לשלם על הרחבת אחריות
-
קניתי 2 תנורים כ"א בכ2000 [עודפים], מדיח בקצת יותר, כיריים אינדוקציה בכאלפיים. הטכנאי הציע הרחבת אחריות [רק עכשיו לכבוד ההתקנה, עד מחר], למדיח ל3 שנים [1 בסיס +2] ב200, לתנורים ל5 שנים [1+4] ב200 כ"א, ולאינדוקציה ב1450 ל7 שנים [1+6], הכל בתנאי האחריות של שנה ראשונה, כולל הגעת טכנאי וחלפים, לא כולל שבר. האם מומלץ לעשות? [לי נשמע שהכל כדאי חוץ מהכיריים, למרות שהטכנאי טען שזה המכשיר שהכי נהרס והכי כדאי כיון שיש לו 3 כרטיסים חכמים], אשמח לחוו"ד שלכם.
-
@אהרן כתב בבקשת מידע | דחוף, האם כדאי לשלם על הרחבת אחריות:
קניתי 2 תנורים כ"א בכ2000 [עודפים], מדיח בקצת יותר, כיריים אינדוקציה בכאלפיים. הטכנאי הציע הרחבת אחריות [רק עכשיו לכבוד ההתקנה, עד מחר], למדיח ל3 שנים [1 בסיס +2] ב200, לתנורים ל5 שנים [1+4] ב200 כ"א, ולאינדוקציה ב1450 ל7 שנים [1+6], הכל בתנאי האחריות של שנה ראשונה, כולל הגעת טכנאי וחלפים, לא כולל שבר. האם מומלץ לעשות? [לי נשמע שהכל כדאי חוץ מהכיריים, למרות שהטכנאי טען שזה המכשיר שהכי נהרס והכי כדאי כיון שיש לו 3 כרטיסים חכמים], אשמח לחוו"ד שלכם.
-
@דנבו כתב בבקשת מידע | דחוף, האם כדאי לשלם על הרחבת אחריות:
@אהרן
תמיד כשאתה קונה דברים מציעים לך הרחבת אחריות , דרך שלהם לעשות עוד כסף, רוב הסיכויים שזה לא יתקלקל ואם זה יתקלקל אחרי כל כך הרבה זמן אז תקנה חדש או תשלם תיקוןתשובה כוללנית.
אתה יודע בוודאות על המכשירים האלו שרוב הסיכויים שלא יתקלקלו? -
-
אני מבין ש200 הכוונה לכל שנות האחריות ביחד, כן?
החשד הראשוני מתעורר לי כשהוא אומר "רק עכשיו לכבוד ההתקנה, עד מחר". זה נשמע שהוא מנסה להלחיץ אותך, והשאלה שלי למה, האם סתם כי הוא מעוניין שתקנה דרכו או אולי בגלל שאם תחשוב יותר אתה לא תרצה.
אני דבר ראשון הייתי מתקשר לחברה שנותנת אחריות ולברר האם זה באמת רק עד מחר או שיש לך זמן לחשוב על זה, ואם כן הייתי מחכה קצת לכמה ברורים.הברורים הם:
א. האם החברה המבטחת (חברה אחת לכל המוצרים או אולי כמה חברות?) אמינה או כשצריך אותה היא מורחת ומתחמקת?
ב. האם באמת אינדוקציה מתקלקל כל כך הרבה ? (אני לא מתעסק באנדוקציה)
ג. מה בדיוק תנאי האחריות, טכנאי וחלפים חינם לגמרי כולל הכל?
ד. תוך כמה זמן הם מגיעים מזמן הקריאה?יש באנטרנט הרבה אתרים של דיוניים משפטיים, אפשר לרשום את שם החברה ותבדוק אם יש נגדם תביעות (בהנחה שהחברה קיימת בשוק כבר כמה שנים, ואם היא חדשה זה כבר בעיה)
בכל מקרה גם אם אחד מהם יתקלקל, זה עדיין לא שווה לבטח את כולם, אתה תרוויח רק אם שניים יתקלקלו.
זו דעתי הענייה -
@שטיגליץ כתב בבקשת מידע | דחוף, האם כדאי לשלם על הרחבת אחריות:
אני מבין ש200 הכוונה לכל שנות האחריות ביחד, כן?
החשד הראשוני מתעורר לי כשהוא אומר "רק עכשיו לכבוד ההתקנה, עד מחר". זה נשמע שהוא מנסה להלחיץ אותך, והשאלה שלי למה, האם סתם כי הוא מעוניין שתקנה דרכו או אולי בגלל שאם תחשוב יותר אתה לא תרצה.
אני דבר ראשון הייתי מתקשר לחברה שנותנת אחריות ולברר האם זה באמת רק עד מחר או שיש לך זמן לחשוב על זה, ואם כן הייתי מחכה קצת לכמה ברורים.הברורים הם:
א. האם החברה המבטחת (חברה אחת לכל המוצרים או אולי כמה חברות?) אמינה או כשצריך אותה היא מורחת ומתחמקת?
ב. האם באמת אינדוקציה מתקלקל כל כך הרבה ? (אני לא מתעסק באנדוקציה)
ג. מה בדיוק תנאי האחריות, טכנאי וחלפים חינם לגמרי כולל הכל?
ד. תוך כמה זמן הם מגיעים מזמן הקריאה?יש באנטרנט הרבה אתרים של דיוניים משפטיים, אפשר לרשום את שם החברה ותבדוק אם יש נגדם תביעות (בהנחה שהחברה קיימת בשוק כבר כמה שנים, ואם היא חדשה זה כבר בעיה)
בכל מקרה גם אם אחד מהם יתקלקל, זה עדיין לא שווה לבטח את כולם, אתה תרוויח רק אם שניים יתקלקלו.
זו דעתי הענייהתודה על התגובה המפורטת.
א. מישהו מכיר את מיניליין? [בבקשה תגובות שליליות אם יש רק באישי]. באינטרנט לא הצלחתי למצא מידע, כנראה אני לא יודע לחפש נכון [אתרים של משפט שחיפשתי מבקשים כסף על המידע]. עריכה - מצאתי באתר של אמון הציבור שהם מופיעים זה אמור להיות אמין?
ב. יש למישהו טלפון של טכנאי אמין לבירור?
ג. לדבריו כן.
ד. כנ"ל בא'. -
-
@אהרן לפי מידע שקיבלתי ממוכר מהימן, לתנור מאוד ממלץ כי אם למשל נשרף לך גוף חימום-דבר שיכול לקרות אז יצא לך הרחבת האחריות משהו מאוד משתלם, אבל על האינדוקציה ממש לא משתלם ולא נצרך! כי זה יקר, והסיכויים שמשהו יתקלקל קלושים מאוד!
על השאר אינני ידע -
א. מישהו מכיר את מיניליין? [בבקשה תגובות שליליות אם יש רק באישי]. באינטרנט לא הצלחתי למצא מידע, כנראה אני לא יודע לחפש נכון [אתרים של משפט שחיפשתי מבקשים כסף על המידע].
כאן נראה שהם אמינים (נתנו מכשיר חילופי)
גם כאן הם טיפלו בבעיה ולבסוף ניצחו בתביעה
כאן רואים שהם שולחים טכנאי פעם אחר פעם.
כך שלפחות בקטע של אמינות זה נראה בסדר.
דיונים משפטיים יהיו תמיד המטרה שלי היא לאתר בתוך הדיון את ההתנהלות הכללית מעבר לתביעה.בהצלחה
@IGO כתב בבקשת מידע | דחוף, האם כדאי לשלם על הרחבת אחריות:
ככלל. לא שווה שקל כל האחריות הזאת. מחיר מופקע לאחריות שהרבה פעמים מלאה בחורים שתמיד יאפשרו לחברה להתחמק. ובלי קשר, לדעתי זה לא שווה את הסיכון בקילקול.
למה "תמוז שיווק" קשורים לזה? (הקישור שכתבת מסונן אצלי)
-
@mdy כתב בבקשת מידע | דחוף, האם כדאי לשלם על הרחבת אחריות:
תשמור את הכסף בארנק במקום שאולי תרוויח אם יתקלקל. וכנראה שלא... ואם כן יעלה התיקון כמו הביטוח אולי
אין כזה דבר אף פעם אל תעשה.
כל דבר צריך לשקול לגופםו של ענין.לדוגמא, מכונת כביסה שעולה 2000 ש"ח ומציעים הרחבת אחריות לעוד שנתיים בעלות של 50 ש"ח לחודש, לא שוה כלל למי שיודע חשבון...
אבל אם המחירים הם ח"פ, מומלץ וודאי. - חוץ מאת האינדוקציה, שלכאורה ממש לא משתלם, אין לי אינדוקציה, ולכן איני יודע מה תדירות התקלות בו.
וכל זה בפרט אחרי המידע ששטיגליץ הביא על אמינות החברה.