שאלה | אם אני משיב למייל לא מוכר זה מסכן אותי?
-
כמו שמובן בשאלה
הרבה פעמים אני מקבל מיילים מוזרים,
השאלה שלי אם אני לוחץ על המייל לפתוח אותו או אפילו משיב לו האם זה מסכן את המחשב שלי?
או שרק אם אני לוחץ על קישורים או מוריד מהמייל הזה משהו למחשב זה מסוכן?
[כלומר אם אני פותח מייל בלי להוריד למחשב קובץ או ללחוץ על קישור האם זה מסכן אותי?] -
פוסט זה נמחק!
-
@בין-אדם-לחבירו
אני יודע שאם אתה משיב למייל אז הצד השני יכול לראות את קוד ה IP שלך משם הדרך קצת קשה לפרוץ למחשב. -
@מנדי-PRO כתב בשאלה | אם אני משיב למייל לא מוכר זה מסכן אותי?:
@בין-אדם-לחבירו
אני יודע שאם אתה משיב למייל אז הצד השני יכול לראות את קוד ה IP שלך משם הדרך קצת קשה לפרוץ למחשב.קוד IP יש להרבה אנשים אותו הקוד, אז מה זה יעזור לו?
-
@בין-אדם-לחבירו ממש לא חושב (לא מידיעה) שאם אתה משיב לו בתוך אפליקציית gmail זה מסכן אותך, כי אתה נמצא בתוך פלטפורמה בנויה לזה..
אך אם תפתח קישורים חיצוניים הם בכיף יוכלו לדחוף לך כמה סקריפטים שיוכלו לך את המחשב... -
@בין-אדם-לחבירו כתב בשאלה | אם אני משיב למייל לא מוכר זה מסכן אותי?:
כמו שמובן בשאלה
הרבה פעמים אני מקבל מיילים מוזרים,
השאלה שלי אם אני לוחץ על המייל לפתוח אותו או אפילו משיב לו האם זה מסכן את המחשב שלי?
או שרק אם אני לוחץ על קישורים או מוריד מהמייל הזה משהו למחשב זה מסוכן?
[כלומר אם אני פותח מייל בלי להוריד למחשב קובץ או ללחוץ על קישור האם זה מסכן אותי?]יש בזה הרבה משתנים ( גרסת מחשב , דפדפן מעודכן ועוד... )
בגדול עולם האבטחת המידע והפריצות תמיד במלחמה מתמדת מי עוקף את השני
לכן - אם יש לך דברים חשובים במחשב, לא הייתי ממליץ לך לקחת סיכון.תוכל להעשיר ידע כאן:
https://he.safetydetectives.com/blog/what-is-spyware-he/ -
@מנדי-PRO כתב בשאלה | אם אני משיב למייל לא מוכר זה מסכן אותי?:
@בין-אדם-לחבירו
אני יודע שאם אתה משיב למייל אז הצד השני יכול לראות את קוד ה IP שלך משם הדרך קצת קשה לפרוץ למחשב.אם אתה לא יודע אין צורך לענות.
כשמשיבים באתר/אפליקציית Gmail הצד השני לא מקבל את הIP שלך אלא של שרתי גוגל ,
ואין שום דרך לפרוץ על ידי ידיעת כתובת IP שלך (שזה אגב כל אתר שאתה גולש אליו רואה) -
@בין-אדם-לחבירו כתב בשאלה | אם אני משיב למייל לא מוכר זה מסכן אותי?:
אם אני לוחץ על המייל לפתוח אותו
אם אתה רק קורא בלי ללחוץ על כלום , הסיכונים באמת נמוכים יחסית.
אבל הם עדיין קיימים משום שיש תוכנות זדוניות שניתן להפעיל אותם רק על ידי לחיצה על פתיחת מייל.@בין-אדם-לחבירו כתב בשאלה | אם אני משיב למייל לא מוכר זה מסכן אותי?:
אפילו משיב לו האם זה מסכן את המחשב שלי
זה עשוי לתת לתוקף מידע על המחשב שלך
אם המייל הכיל תוכנה זדונית זה עשוי להפעיל /להוריד אותה למחשב שלך.
הפתרון הטוב ביותר זה לא לפתוח מיילים לא מוכרים. -
@פקז כתב בשאלה | אם אני משיב למייל לא מוכר זה מסכן אותי?:
אני חושב שזה לא אפשרי פשוט כי זה לא קישור לאתר של התוקף או סתם קישור עם פרוקסי אלא קישור שגוגל יצרה ואתה מקבל מגוגל ישירות
מניין לך?
הוא כתב שהוא מקבל מיילים מוזרים...זה לא בהכרח אבל בדרכ זה הסיכונים שיכולים להיות -
@פקז
מחיפוש בגוגל זה מה שמצאתי
בשנת 2015, קבוצת האקרים פנתה לאולפן קולנוע וקיבלה גישה לרשת שלהם על ידי שליחת אימייל דיוג לעובד. נראה היה שהמייל הגיע מעובד עמית והכיל הודעה עם קוד זדוני מוטבע בה. העובד פתח את המייל, והקוד הופעל, מה שנותן לתוקפים גישה לרשת של החברה.לאחר שנכנסו לרשת, התוקפים גנבו מידע רגיש, כולל סרטים שלא פורסמו, תסריטים ונתוני עובדים. הם גם פרסו תוכנות זדוניות הרסניות שחיסלו נתונים באלפי מחשבים, וגרמו לנזקים של מיליוני דולרים.
במקרה זה, האימייל לא הכיל קישור או קובץ מצורף, אך במקום זאת, הוא הכיל קוד זדוני שהופעל בעת פתיחת המייל. זה מדגיש את החשיבות של זהירות בעת פתיחת מיילים, גם אם נראה שהם ממקור מהימן.