שאלה | האם באמת נצרך תוכנה להתקנת דרייברים במחשב חדש?
-
הנה קניתי דיסק קשיח חדש למחשב (SSD) והתקנתי WINDOWS וכו', והכל נראה עובד טוב, והנה בעבר (לא יודע למה החלטתי שצריך לעשות את זה, פשוט הייתי עושה את זה) לאחר שהייתי מתקין WINDOWS על איזה מחשב, הייתי מוריד תוכנה לדוגמא DRIVER BOOSTER ודומיו, שבודק לבד אם כל הדרייברים הם עדכניים וכו', ואם לא מוריד אותם אוטומטי ומתקין אותם,
ולא היה לי בזה שום בעיה, אבל השאלה שלי היא, האם התהליך הזה באמת נצרך, או מיותר לגמרי, ואין צורך והדרייברים נמצאים בופן אוטומתי עם WINDOWS
תודה, ואשמח שיענה רק מי שמבין בזה תודה
-
@menajemmendel אם היית מתחבר לאתר של החברה של המחשב ומוריד אולי היה עניין
אבל דרך דרייבר בוסטר אין ענין, עדכוני ווינדוס מורידים את כל הדרייברים הנצרכים -
@חכם-בלילה-1
תודה על התשובה אבל יש לי שתי שאלות:
א. האם זה לא מה שעושה דרייבר בווסטר ודומיו (ליכנס לאתר ולהוריד)
ב. אם עדכוני ווינדוס כבר עושה את זה, אז למה יש עניין עדיין ליכנס לאתר של המחשב -
@menajemmendel כתב בשאלה | האם באמת נצרך תוכנה להתקנת דרייברים במחשב חדש?:
@חכם-בלילה-1
תודה על התשובה אבל יש לי שתי שאלות:
א. האם זה לא מה שעושה דרייבר בווסטר ודומיו (ליכנס לאתר ולהוריד)
ב. אם עדכוני ווינדוס כבר עושה את זה, אז למה יש עניין עדיין ליכנס לאתר של המחשבלעדכון דרייברים יש 2 דרכים טובות
1 אתר היצרן
2 WIN UPDATE
שלל האפשרויות הנוספות לא רק שאינן נצרכות אלא לא מועילות ואף יותר מכך לעיתים מזיקות -
@menajemmendel
ברמה כללית אחרי התקנת ווינדוס נקיה יהיו דרייברים שחסרים. לא מומלץ להתשמש עם תכנות לעידכון דרייברים אלא כברירה אחרונה!בהרבה מחשבים יש יישום של החברה שדואג להתקין את הדרייברים העדכניים יש לחפש בחנות האפליקציות של מייקרוסופט.
כדי לעדכן במהירות מנהלי התקנים באמצעות Windows Update, בצע את הפעולות הבאות:
- פתח את 'הגדרות'.
- לחץ על עדכון ואבטחה
- לחץ על עדכון חלונות
- לחץ על הכפתור ״בדוק אם קיימים עדכונים״
- לחץ על האפשרות הצג עדכונים אופציונליים
- לחץ על עדכוני מנהלי התקנים
- בחר את מנהל ההתקן שברצונך לעדכן
- לחץ על הכפתור ״הורד והתקן״
לאחר שתשלים את השלבים, מנהל ההתקן החדש יורד ויותקן באופן אוטומטי בהתקן שלך. מנהלי התקנים רבים ידרשו אתחול מחדש כדי להשלים את ההתקנה.
בקשר לשאלה האם Windows מתקין מנהלי התקנים באופן אוטומטי?
ב- Windows 10 ו- 11 תוכל לבחור אם לאפשר ל- Windows להוריד באופן אוטומטי את תוכנת מנהל ההתקן או לעשות זאת בעצמך. עדכון אוטומטי הוא ברירת המחדל.
יחד עם זאת יש לשים לב שעדכון ווינדוס צורך חיבור לאינטרנט כך שאם אנכם מחוברים תדיר מומלץ לבדוק באופן ידני אחרי התקנת ווינדוס נקיה.עדיין נתקלים בבעיות עם דרייברים?
עיין כאן לפתרונות אחריםשים לב! לעולם אין להתקין דרייברים סתם כך ובודאי לא דרך תוכנות זה רק הורס. התקינו רק את הדרייבר שחסר לכם!
מקווה שלא הארכתי מדי
בהצלחה! -
@menajemmendel כתב בשאלה | האם באמת נצרך תוכנה להתקנת דרייברים במחשב חדש?:
תודה, ואשמח שיענה רק מי שמבין בזה תודה
בחברה שאני עובד בה (וותיקה ועם הרבה נסיון), באופן רשמי - התקנת דרייברים אך ורק באמצעות ווינדוס אפדייט עצמו.
במקרה והציוד ישן\דרייבר ספציפי בעייתי, מורידים מאתר היצרן.
תוכנות חיצוניות לדרייברים? אך ורק במקרי קיצון. -
@אין-דופי כתב בשאלה | האם באמת נצרך תוכנה להתקנת דרייברים במחשב חדש?:
תוכנות חיצוניות לדרייברים? אך ורק במקרי קיצון.
הסיבה לכך: כי התוכנות מפשלות ולפעמים גם הורסות.