מדריך: ZOOM. חלק ב'
-
את המדריך השני תכננתי לכתוב על תפעול התוכנה עצמה, אבל כמה הודעות מ @מוגן שינו לי את התוכניות....
אז: יש"כ גדול לניקים מפרוג שכתבו שם את כל הפרטים, ול @מוגן שהביא את החומר לידיעתי.
מדריך זה יעסוק בתפעול הפגישה באמצעות שיחת טלפון. אמנם לצערינו עדיין לא ניתן ליצור פגישה אלא רק באתר/תוכנה, אבל בהחלט ניתן לתפעל אותה.
הבהרה: חלק מהפונקציות טרם ניסיתי בעצמי ובכ"ז כתבתי על סמך מה שנכתב שם, אם יוברר לכם שאני טועה, תודיעו לי.המדריך הזה הוא המשך למה שכתבתי כאן: ויש לקרוא קודם את הראשון.
אז דבר ראשון הנה ספוילר קטן שתכננתי להשאיר למדריך השלישי...מומלץ לעבור על כל ההגדרות של זום באתר שלהם כי שם יש לנו תרגום גוגל... וחלקים נכבדים במדריך מבוססים על כך.דבר ראשון נעסוק במקרה שלמורה / רב / רב'ה / ר"מ / מג"ש (/ סליחה אם יש משהו שלא כתבתי...) יש מחשב, ואח"כ באם אין לו.
- יצירת הפגישה:
ליצירת הפגישה חייבים מחשב ועושים זאת כמבואר בחלק השני של המדריך הקודם, צריך לזכור שתי דברים: א) לסמן שזו פגישה חוזרת, (אא"כ אתם רוצים כן ליצור קוד שונה לכל פגישה) ב) אם זה לא משהו שצריך אבטחת מידע אפשר לבטל את הסיסמה, כדי לחסוך מאמץ טלפוני... - לאחר שפתחנו כאמור יש חלון, בחלון כתוב את המזהה של הפגישה (meeting ID) בשורה האחת לפני האחרונה (או באחרונה אם אין סיסמה) וכן כתוב בקישור ברצף המספרי הארוך אחרי ה /j/ צריך לשלוף את המזהה ואת הסיסמה אם קיימת (נמצאת תמיד בשורה האחרונה)
כעת ניתן לפרסם את אופציית ההצטרפות דרך הטלפון במספר 03-978-66-88 (למזלינו עדיין פתוח בכשרים, מקוה שאנ'לא פותח פה לשטן...) יש לחייג, לאחר המענה באנגלית יש להקיש את הID וסולמית, שוב סולמית, ואם יש סיסמה, את הסיסמה וסולמית.
- הוראות למאזינים בטלפון:
כוכבית 6 - השתקה וביטולה.
כוכבית 9 - הצבעה לשאלה (טרם פירטתי איך יוצרים שאלה אבל אם מישו כבר יודע...) - אופציות נוספות במחשב: (תמיד, אבל עכשיו יש צורך...)
כדי לחלק לחברותות / קבוצות קטנות יש לאפשר בהגדרות זום את
מה שנותן לנו במהלך הפגישה כפתור כזה:
(הזום במחשב לא עבד לי אז לא יכלתי להביא תמונה, בעז"ה יתוקן בהמשך)
ובלחיצה עליו נוכל להפריד את המשתתפים לחדרים ולטייל בין החדרים.
שימו לב שלמנהל יש יכולת לשנות שמות למשתתפים מה שיאפשר לכם במהלך הרישום לשנות את השם מ 97239786688 לשם מקובל בעברית...
בלחיצה על
נפתח חלון בצד ולמטה יש כפתור mute all שמשתיק את כל המשתתפים (עדיין יש אפשרות לכל מי שרוצה לעשות *6 ולדבר, אבל תראו אותו מייד...)
שימו לב! ניתן לאפשר באינטרנט את
כדי שגם אם תאלצו להעיף מישהו שיוכל לחזור... - תפעול באמצעות הטלפון:
אין את הפריבילגיה של המחשב לראות מי מדבר, אבל גם אופציה...
דבר ראשון: חובה! לבטל את האפשרות להצטרף לפני המארח, כאן.
כעת עלינו לראות את סיסמת המנהל, לשם כך יש להכנס להגדרות בקישור זה ולראות שם את מפתח המארח (בחלק התחתון) וללחוץ על ערוך. כעת תוכלו לערוך את הקוד כניסה שלכם ועד שאתם לא תתקשרו תקישו את המזהה ו# הסיסמה שלכם ו## אף אחד לא יוכל להכנס. (גילוי נאות: כך אמור להיות - לא ניסיתי)
לאחמ"כ אפשרויות ההקשה:
*6 השתק או ביטול לעצמך.
99 השתק או ביטול לכולם.
*7 פתיחת וסגירת הקלטה (המשתתפים מקבלים הודעה על כך).
*# (כוכבית סולמית) שמיעת כמות המשתתפים.
*4 סיום הפגישה לכולם.
זהו בנתיים, יתכן שיבואו עדכונים בשעות הקרובות, אשמח לקבל תגובות ו ועדכונים אם משהו לא ברור/נכון/עובד.
בהצלחה לכולם.
- יצירת הפגישה:
-
@יאנג-בוי אמר במדריך: ZOOM. חלק ב':
ניתן לקרוא גם באתר שלי http://yangboy.eu3.biz/2020/05/05/מדריך-zoom-בטלפון/.
הקישור לא תקין. קוד שגיאה 404.